Гърция отказа поисканите от МВФ, ЕК и ЕЦБ орязвания на заплатите

В същото време гръцкият премиер моли ЕС да предприеме мерки
28 апр 2010 17:21,
47
Гърция отказа поисканите от МВФ, ЕК и ЕЦБ орязвания на заплатите
Снимка: БГНЕС

Гърция е отказала да предприеме намаленията на заплатите, които Европейската комисия, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международният валутен фонд (МВФ) са поискали по време на водените в Атина разговори.

Това съобщи днес гръцкият министър на труда Андреас Ловердос, цитиран от Франс прес.

Още по темата

Същевременно гръцкият премиер Георгиос Папандреу призова Еврозоната да предприеме необходимите мерки, за да предотврати риска "огънят", запален от гръцката криза, "да обхване европейската и световната икономика".

В същото време международният валутен фонд (МВФ) обсъжда увеличаване на приноса си към планирания мултимилиарден пакет от помощи за Гърция с 10 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
vraca obi4a levski преди 14 години
SANARODNICI BALGARI,TRIABVA DA VZEMEM PRIMER OT TRUDOLUBILNOSTTA NA TURCITE I NACIONALIZMA NA MAKEDONCITE,ZA DA PROSA6TESTVUVA MAIKA BALGARIA
37
1
 
1
 
! Отговори
West City преди 14 години
Тия трябва да им се подрежат крилцата. Може да са туристическа дестинация, обаче вече прекаляват.То не е лакомия тяхното ами наглост.Да почват да работят,и да спарт с протестите, защото се вижда че не правителството им е виновно, ами самите гърци. 14-та заплата и куп други социални глезотии.Време е да започнете да си плащате или вън от ЕС.Никоя друга страна членка няма да ви поема задълженията.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много са нахални гърците.Ако бях на мястото на германците, щях да уредя да ги изхвърлят от еврозоната.Като започнат да печатат драхми на поразия, за да си плащат големи заплати без да работят, инфлацията ще сложи всичко на мястото му.
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хе, хе. Първо държавата гарантира влоговете, така че ако някой реши да краде от българските банки, в крайна сметка ще плаща държавата. А както правителството се чуди как да закърпи бюджета, хич няма да се зарадва на подобни номера. Второ, ясно е, че ако Германия и МВФ не налеят милиарди в Гърция, гръцките банки ще имат сериозни проблеми.
34
1
 
0
 
! Отговори
до 22 преди 14 години
Та те гърците са си традиционно леви, за какво "олевяване" пишеш. И ако Запада им помага, то е защото е принуден, за да не се срине еврото още повече и да повлече и останалите страни от еврозоната.
33
1
 
2
 
! Отговори
бг преди 14 години
ей, пръдло, ти може и да си се облажил от помощите - аз не съм. семейството ми не е получило и цент помощ! бяха ни ограбени обаче земи и фабрика включително и от "демократа" костов!!! ще си затваряте плювалниците мекерета мръсни!
32
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 14 години
споко - ние търсим отговорност от нашите управляващи, защото ИМ ПЛАЩАМЕ КРЕДИТИТЕ И ЛИХВИТЕ и на гърците. Ти какъв ми се явяваш на мен, та аман? я си седи при татенцето и си затваряй плювалника, де ти го не затворя! *** смотано
31
2
 
1
 
! Отговори
бг преди 14 години
то така беше и когато изгоряха хората с валутните влогове и после пак изгоряха с врътката 3000:1 и обмяна. не ни успокоявай ти с български банки - НИЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕМ ЩО ЗА БАНКИ СА!
30
2
 
8
 
! Отговори
Той е преди 14 години
Не знам дали гърците са прави или не,но важното в случая е,че си имат позиции,които отстояват!Ако и ние поне малко заприличаме на тях,цена няма да имаме!А не с тия наши продажни управници,дето вече 20 и кусур години се чудят как да угаждат на кого ли не от господарите си от Запада,забравяйки напълно народа си!Затова,напълно подкрепям гърците,само това е пътя,или да си мрем като овце,каквито сме си!На бунт,на оружие....
29
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Прав си ! Дръжте си парите в Български банки , че кредитните хиени пак огладняха ! Времме им е да ви ги приберат отново !Нали всички разбрахте къде отидоха няколко милиарда от излишъка ни ?! В *** , дето ги раздаде на такива като Ковачки и други мушенници ! Д са ни живи и здрави и да ни завличат още !
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Всеки, който държи влог в гръцка банка трябва да се замисли сериозно дали не е по-добре да го премести в друга банка. ""Гръцките" банки в България не са гръцки, а са български банки с гръцки капитал. Регулират се от БНБ и влоговете в тях се гарантират от българското правителство, а не от гръцкото. В България няма "гръцки" и "италиянски" банки. Има само български банки, макар и повечето от тях да са с чужд капитал.
27
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 14 години
До две седмици в Гърция ще се изсипят доста милиарди в евро и пенсиите и заплатите им ще са си пак по няколко хиляди ! И познайте защо?! Като чета коментарите на повечето , си отговарям на този въпрос ! *** народ сме си и такъв ще си останеме !
26
2
 
7
 
! Отговори
Дянков преди 14 години
Ми кат не щат те, ше ги намалиме ние бре! Колко му е... С тоя народ, нищо по-лесно от това.
25
4
 
4
 
! Отговори
Pin преди 14 години
Всеки, който държи влог в гръцка банка трябва да се замисли сериозно дали не е по-добре да го премести в друга банка.
24
4
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Който има някакви .....пари в гръцки банки,да ги.....тегли.При неработеща икономика,тези банки са.....обречени и първи ще са българските им филиали.
23
2
 
4
 
! Отговори
collapse преди 14 години
до 24:Забрави да споменеш и Ирландия, която има забележете над 1700% външен дълг спрямо БВП :). Тепърва започва да става лошо - ако САЩ се намесят с доларите тука и еврата ще изгаснат :)
22
2
 
4
 
! Отговори
Брей преди 14 години
И още питаш защо? Ами защото пич след Гърция следва Италия, Португалия, Испания, Англия, Франция, Германия и т.н. и т.н. Това е последният балон на на западната икономика който започва да се пръска с мегатонна сила. И който е около него - дупе да му е яко!
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и защо ние да излизаме от ЕС? да си излизат гърците.не да повличат всички. за тях мониторинг нямаше ли,защо не ги следиха,че нищо не работят,само папкат. от де накъде ние ще получаваме по 300 или 500 лева,а те по 1500 евро и то ,без да работят. и ние ще им плащаме...стачници ще ми се пишат. хайде след овцетееееее !
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много *** има тука! Нашият Симо Дянков ни е сгънал на четири, от 20 години не са извадили онази си работа изпод гърбовете ни, онодиха ни де що има партийки и политически шамани и демагози, вие гърците оплювате! А и новината е, че никой няма да остави Гърция да потъне, още по-малко да излезне от ЕС. Щото за по-скудоумните читатели тук (95 % от множеството) ще кажа - в Гърция имаше комунизъм, а после и военна диктатура! И това в ЕС се помни! А никой отвън не иска олевяване на масите в Гърция!
19
5
 
7
 
! Отговори
Авесалом преди 14 години
Византииците свършиха като държава. И повличат след себе си целият ЕС. Трябва да напуснем тази измислена структора дорде е време.