МВФ: Гърция е постигнала значителен напредък

Експертите следят дали страната спазва правителствения план
18 юли 2010 22:19,
9
МВФ: Гърция е постигнала значителен напредък
Снимка: БГНЕС

Гръцките власти са постигнали "значителен напредък" във възстановяването на публичните финанси, съобщи експертна група на МВФ, която неотдавна посети страната.

Тя обаче посочи, че все още са на лице "ясни рискове", свързани със здравната система и социалната сигурност, предаде АФП.

"Държавният бюджет вече се изпълнява с добър контрол върху разходите", подчертава групата в доклада си, публикуван на интернет страницата на Международния валутен фонд.

"Въпреки това болниците и фондовете за социална сигурност все още трябва да се справят с ясни рискове, както и с финансовия натиск върху държавните предприятия", пишат експертите.

Те съобщават също така, че "икономическата дейност се свива съгласно очакванията, но инфлацията е по-висока от очакваното". Експертите отбелязват, че "частното потребление е устояло учудващо добре".

Веднага след края на мисията за оценка на напредъка на Гърция преди един месец експертите на МВФ констатираха, че планът на властите се прилага правилно.

Представители на ЕС и МВФ се очаква отново да посетят Гърция между 26 юли и 6 август, за да представят първия доклад за официалния етап по прилагането на плана на правителството за строго ограничаване на разходите, приет през май в замяна на деблокирането на заема от 110 милиарда евро за три годишен период.

От този доклад ще зависи предоставянето на втория транш от финансовата помощ за страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
до 6 преди 13 години
Недей съди по дръскачите по нета. Във всеки народ има хора които се радват на чуждото нещастие,Това че българите по принцип / според Иречек/ сме малко завистливи/ не значи че сме лоши хора. Просто много сме били тъпкани вклйчитебно иш от турци.
8
0
 
0
 
! Отговори
тъжно е преди 13 години
Тъжно е, че държава която ни се сочи с пръст от нашите управляващи може би скоро ще се поправи, а ние къде сме?...Ние сме се запътили натам.Няма реформата в здравеопазването, няма реформи в пенсионното и здравно осигуряване,наливат се пари в пампозни мероприятия...
7
0
 
0
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 6Ама и ти си от този народ бре ти даже си по лош плюеш собствената си държава и народ!Набий си го в мюсулманския мозък никой не обича предателите най-малко пък Турците родени в Турция!Анадъмно?
6
1
 
4
 
! Отговори
TURK преди 13 години
KATO VAS DRUG NAROD NYAMA KOYTO DA SE RADVA ZA LOCHOTO NA KOMCHIITE , SISEDIT KOGATO E ZLE TOGAVA POCHVATE DA SE RADVATE MNOGO DOLNO PLEME STE.
5
3
 
2
 
! Отговори
Страдаме от предател преди 13 години
За нас България винаги ще се пише лошо. Омразата към всичко Българско е от много древни времена. Който не вярва, нека чете историята на Българите още преди Аспарух. Омразата се засилва след освобождаването на Хазария от Юдейско робство през 965 год. От длевните Българи са останали трохи, които и те трябва да бъдат унищожени. Но най-страшното е, че прадатели на собствения народ ни поднасят на тепсия заради личната си изгода. ЗАПОМНЕТЕ: Чужденецът си остава винаги чужденец.
4
1
 
6
 
! Отговори
WASILISQNISEWROPA преди 13 години
ПРАВА Е ПОСЛОВИЦАТА....СЪСЕДЪТ КОГАТО Е - ЗЛЕ НИЕ СМЕ НАИ ДОБРЕ...АКО ТУК ПИШЕШЕ НЕЩО НЕГАТИВНО ЗА ЕЛЛАДА...ЗЛОБНИТЕ КОМЕНТАРИ ЩЯХА ДА СА МНОГОБРОИНИ....
3
6
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 13 години
Тогава не крадяли от матираЛа
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вижте снимката!Това е построено преди векове и още се държи,а ние пътищата си неможем да закърпим.
1
2
 
4
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
СЪС ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ....ПОНЕ ПЕНСИИТЕ ДА УВЕЛИЧАТ...