След седмици съмнения Медведев уволни Лужков

Кметът на Москва ръководи руската столица от 1992 г.
28 сеп 2010 09:23,
30
След седмици съмнения Медведев уволни Лужков
БГНЕС

Руският президент Дмитрий Медведев подписа указ за уволнението на кмета на Москва Юрий Лужков, който ръководи руската столица от 1992 г. и в последно време е в конфликт с Кремъл, съобщиха руските агенции.

Указът постановява 74-годишният Лужков да бъде "освободен от функциите си на кмет, защото е загубил доверието на руския президент", съобщава агенция РИА Новости.

Юрий Лужков заяви в телевизионно предаване, че няма да подаде оставка по собствено желание.

Кремъл публично разкритикува решението на Лужков да си вземе ваканция по време на августовския смог, който обхвана руската столица, и през последния месец по руските телевизии бяха излъчени редица документални филми с критики по негов адрес.

От дълго време се носеха слухове, че той е замесен в корупция заради бизнеса на съпругата си – милиардерката Елена Батурина, а еколозите го обвиняват, че е разрушил историческия център на Москва.

За временно изпълняващ функциите на кмет на Москва е назначен Владимир Ресин, професор и досега първи заместник на Лужков.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
5
 
! Отговори
До № 19, АТИЛА преди 13 години
Имам огромното желание да те срещна и да ти размажа мутрата!
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абсолютно! Политически труп с няколко милиарда долара в джоба.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аха.И тогава покрай откриването от репортажа с изумление разбрах, че шеф на проекта била ... Станка Шопова.Брррррррр!Те пак са тук.По-скоро не са си отивали. Само по медиите не са се изхвърляли.
25
2
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 13 години
Само колко си прав да знайш!Днес изтече официално съобщение, че Боко ще открива официално ПОКРИВА на спортната зала в София! :)
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сега трябва да издигнем кандидатурата на бойко за кмет на москва след като му изтече мандата че там има много обекти за откриване и ще е по известен
23
2
 
2
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 13 години
И като допълнение: "По приятелите им ще ги познаеш....". Бандита бандиту око не вади!
22
2
 
7
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 13 години
Присъстващите в момента помните ли, не беше много отдавна, на знаменателната дата 9.09.т.г. каква близка дружба и желязно приятелство демонстрираха този руски бандит и нашия бат'Бойко в устието на Камчия?! То не бяха декларации,то не бяха инвистиции..... В резерват, на площ от почти 100 дка бандита издигна руско вилно селище. Неприкосновена територия! Щели били да почиват и ветерани от Втората световна...Абе, аланкоолу, та тя свърши преди 65 години! Тия ветерани на колко са сега?
21
2
 
9
 
! Отговори
РПГ-7 преди 13 години
Още един ***, чиято жена го закопа! Безкрайната алчност на Елена Батурина, според някой източници, тя е най-богатата жена на планетта, доведе до този резил - до го изгонят като мръсно коте от кметството на един от на-красивите, най-богатите и най- скъпите градове на света. Сега сигурно ще го изритат и от партията, чиито представител е и той е практически политически труп ......
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НИЕ СИ ИМАМЕ ТУК МНОГО ПО-ТЕЖКИ СЛУЧАИ...ХАЙДЕ ТЯХ ДА ГИ МИСЛИМЕ ...
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 19-АБЕ, ХЛОПА ТИ ДЪСКАТА, ОПРЕДЕЛЕНО...НО СЕ ПОСМЯХ...
18
3
 
2
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Като не те интересува, не пиши нещо, за което и грам идея си нямаш, капиш?
17
22
 
4
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
Ела си на Камчия *** Руска Славяно-Комунистическа ***.Ще те назначим за кмет на Гробището Радуга и ще кметувате заедно с проститутката ти, а СърГея ще ви бъде Съклецарка той е дашна Швестерка и доказан Некрофил.Вън Руските Терористи и Окупатори от Българските земи на Дунав, Волга и Кавказ за да не стане Радуга Българския Беслан.Цялата земя от Москва до Казахстан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.КАЗАХ !
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каквото и да направят ЧК-истите "новие русские" все ще ръкопляскат и ще викат "ура".
15
6
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
много демократична ще излезе тази бивша съветска република .. не толкова за колкото се представя .. ама нали е рая на земята :))
14
4
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
какво ме интересуват .. болшевишките статути.. ей сега местя гардероба!
13
2
 
7
 
! Отговори
M преди 13 години
Мноооого отдавна трябваше да изритат този вмирисан мужик, който сигурно вече и парите не си знае.
12
2
 
5
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Ясно е, че не си наясно със статута на федералните градове Москва и Санкт Петербург. Но то е нормално, като не се чете а се говори наизуст.
11
2
 
17
 
! Отговори
вторник преди 13 години
Когато Москва гори в адски пламъци,кметът да излезе в отпуск и то да замине в Австрия,според мен не е достойно Истинската причина за това ще се разбере може би по-късно Кметът е уволнен след седмици съмнения-може би правителството има основание При такава постъпка на кмет,аз ще го уволня не след седмици,а веднага НО НАРОДЪТ ЩЕ СИ КАЖЕ ДУМАТА КОЙ КРИВ,КОЙ ПРАВ
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този беше решил ,че е Господ.Жена му си направи частно школо и в него учат 2 деца ,собствените и .А и си купи къща в Лондон с размерите на НДК .
9
2
 
4
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Особености на националната душевност? Явно тук повече се тачи да уредиш повечко свои хора на мазна заплатка/ритмично рушветче, а там - един-двама, ама директно за милиардери :)