Юрий Лужков няма да подава оставка

Медиите обаче очакват той да се оттегли след дни
27 сеп 2010 10:35, Елка Василева
0
Юрий Лужков няма да подава оставка
Снимка: БГНЕС

Кметът на Москва Юрий Лужков заяви в понеделник, 27 септември, че не планира да подава оставка по собствено желание. Думите на кмета, казани веднага след връщането му от отпуск, цитира Интерфакс.

За предстояща оставка на Лужков медиите заговориха след началото на критичната кампания срещу него по федералната телевизия.

Носеха се слухове, че той ще подаде оставка още на 27 септември, но прессекретарят му Сергей Цой заяви, че графикът на кмета за деня е пълен.

„Ведомости“ предполага, че за оставката ще бъде съобщено или на 28 септември, или на 6-7 октомври.

Досега бяха изразени много хипотези кой ще заеме мястото на Лужков, пише Lenta.ru. Медиите съобщаваха, че кмет може да стане вицепремиерът Сергей Собянин, вицепремиерът Александър Жуков или управляващият президентската канцелария Владимир Кожин.

Още по темата

Съпругата на Лужков Елена Батурина заяви по-рано, в администрацията на президента Медведев има хора, които се опасяват, че през 2012 г. Юрий Лужков ще вземе страната не на президента Дмитрий Медведев, а на премиера Владимир Путин. Съпругата на московския кмет заяви, че мъжът й не обмисля въпроса за евентуално участие на президентските избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари