Четирима души убити при протести в либийския град Байда

Според очевидци загиналите при сблъсъците са 13
Обновена: 17 фев 2011 11:27 | 17 фев 2011 11:21,
36
Четирима души убити при протести в либийския град Байда
Муамар Кадафи. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-малко четирима са убити вчера при сблъсъци между либийски сили на реда и протестиращи срещу режима в източния град Байда. Това съобщават сайтове на местната опозиция и либийски неправителствени организации, действащи в чужбина, съобщи АФП.

Силите за вътрешна сигурност и милиции на революционните комитети разпръснаха с истински куршуми мирна младежка демонстрация в град Байда.

Още по темата
Загинали са поне четирима, има и ранени, информира в комюнике "Либия уоч", правозащитна организация, базирана в Лондон.

Опозиционни сайтове също заявиха, че са застреляни най-малко четирима.

Либийската организация "Хюман райт солидарити" с централа в Женева цитира очевидци, според които снайперисти, разположени по покривите, убили 13 демонстранти и ранили още десетки.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: убитипротестиЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
ROSI преди 13 години
nerazbiram mnogo no tova ne e li voina be xora nqma darjava v koqto da nqma bunt kato izklu4im nahata rodina BALGARIQ samo nie kato maloumnici dremim
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ne mojde edin 4oev kato men i teb da znae za bide6teto.Tova ne go usvoqva 4ove6kiq mozak.A 3-te svetovna voyna ili za kraq na svet posavetvam vsi4ki da vidite kakvo pishe v islamskite knigi ili v Koran.....:)
34
1
 
2
 
! Отговори
vitalius преди 13 години
"Според предсказанията за 3-та Световна , ще започне малък конфликт в Арабския свят"Нали уж според ванга третата световна щяха да я почнат "жълтите"? Мнго бързо променяте пророч
33
0
 
4
 
! Отговори
КНК до № 31 преди 13 години
Света не започва и не свършва с теб.1.Паспортите на хилядите български грпаждани са прибрани от службите за сигурност в отделните места на работа.2.Самия акт ,че друг трябва да декларира за теб,е липса на свобода.Както у нас пруди1990г. за да заминеш за чужбина.3.Никой не може да прави бизнес там,ако не са включени роднини на Кадафи. Както и да прави конкурентен бизнес.Това е корупцията за големите пари.4.Не са само ислямистите.5.Толкова са само мъжете,защото не броят жените.РАЗБРА ЛИ ?????
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И каква поза имат САЩ да слагат пръти в Европейската каруца? За да отслабят съюзниците си и да ги набутат в ръцете на руснаците ли? От отслабване на Европа има сметка само Русия.
31
3
 
8
 
! Отговори
аман от пропаганда преди 13 години
1. Паспорти не се вземат на никого, моя си е бил в мен през цялото време там.2. Никой никого не изнудва за изходна виза, фирмата декларира, че нямаш задължения там и ти удрят печата.3. За корупция като тук не могат и да сънуват.4. Ислямистите са основен враг на Кадафи и ги държи много изкъсо. Ако той падне ще станат сила - както в Ирак.5. Населението на Либия е малко над пет милиона, не то е проблем а петролът им, който е 2 пъти над американските резерви и малко под руските.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам как не го разбирате, но войната е между САЩ и Европа. Защо го търпяха 41 години Кадафи, как мислите. Арабските страни умишллено държани бедни и под диктатура, сега ще ни ги натресат тук емигрантите, ЕС да ги храни.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако падне Кадафи първо Италия ще изреве и то яко .Ще се напълни Италия с араби,ама много те и сега са напаст като скакалци после на север и така до Австрия и Германия жална и майка на Европа и на нас .
28
1
 
4
 
! Отговори
аладин преди 13 години
Най-после АМУДЖАТА ще опърди кайсиите.
27
0
 
8
 
! Отговори
До № 24 от КНК преди 13 години
Знам много добре за поведението на българските медицински сестри в Либия .Между тях има и такива,които се държат достойно.Тяхното съобщаване няма нищо общо с поведението им,а с факта че властта на Кадафи допусна Либия да стане основен носител на СПИН в Африка и за да оправдае бездарието си пред народа,изфабрикува "вината" на медицинските сестри. Защото и до ден днешен в Либийските болници продължават да умират деца и възрастни от СПИН и това става при наличие на огромни ресурси в държавата
26
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 13 години
Oooooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhh,kakov golem kef 4e bude ako v Sauditska Arabia izbuhnat masovi protesti.Ama masovi.Dano izbuhnat tozi mesec,ili sledvashtija,za da ne 4akame dulgo.
25
0
 
6
 
! Отговори
bg преди 13 години
Rejimite na Bahrein,Jemen i Sauditska Arabia sega trebva da padnat,i nepremenno da broime jertvite.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 18 КНК. Ти изобщо в час ли си, някога живял ли си там? Знаеш ли историята издъно, познаваш ли бг медиците ни там, слушай какво не ти трябва да ги познаваш едно ще ти кажа, ако ги познаваш ще си издрайфаш червата от погнуса. Номер 16 е много прав, знае за какво става на въпрос не е със заслепени очи от "демокрацията", която щатите предложиха в комбинация в еврейте.
23
1
 
9
 
! Отговори
КНК до №21 преди 13 години
Тази толкова зла държава,как ли я търпи този американски народ???И защо не тръгнат да емигрират по Арабския свят,Русия или Африка.А пък всички от тези райони се надпреварват да емигрират в САЩ,че даже и в томболи за "зелени карти" участват.Колкото до защита на Кадафи,значи ти не четиш внимателно. Полицейщината и корупцията в тази държава е толкова голяма,че и самите либийци трудно издържат.Не им трябва САЩ за да се възмутят,а че на тях ще им е по-спокойно с друго управление в Либия е вярно.
22
2
 
4
 
! Отговори
ГС преди 13 години
сЦЕНАРИЯ СЪМ ГО ЧЕЛ МАСОНИТЕ СА ГО НАПИСАЛИ.НОВИНАТА ДАЖЕ И НЕ Е ИНТЕРЕСНА,ВСИЧКО СИ БЕШЕ ЯСНО ОЩЕ ПРЕДИ СЕДМИЦИ.
21
3
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 13 години
Ти пък или чети добре или не коментирай написаното. Да не би да защитавам Кадафи?! А колкото до САЩ трябва по-скоро ти да си незрял или инертен човек за да ги защитаваш все още. Вършеят безнаказано по света ,раздавайки "правосъдие".
20
0
 
7
 
! Отговори
Боце преди 13 години
Преди 25-тина години имаше опит на военните да госвалят.Този *** и кръволок блокира поделението и с авиация изби всички-така ,че не му е за първи път.Както всеки арабски и африкански сатрап и този лее кръв без да му мигне окото.
19
1
 
8
 
! Отговори
КНК преди 13 години
Колкото до намесата на САЩ,трудно е за доказване от нашата черга.ИМА ДРУГО! Ислямския свят,независимо от приказките за уникалната си вяра и култура,ползва достиженията на съвременния свят и подобри значително битовите си условия и медицинското обслужване.Това,съчетона с традиционната голяма раждаемост, доведе да рязко нарастване на населението, а ресурсити на държавите там - икономически,административни, образователни и др. на достигат и се поражда огромно напрежение.Това е в основата на всичко.
18
3
 
9
 
! Отговори
КНК преди 13 години
Юнако от 16.Какви ги плещиш.Достатъчен е само случая с нашите медици в Либия,за да ти стане ясно каква държава са там.Освен това на всички влизащи чужденци там се взимат паспортите и могат да напуснат само с разрешение на пиолицията. Известни са хиляди случаи на изнудване от страна на властите там за да дадат разрешение за напускане.Корупцията е в хиляди пъти над нормалното.ЗА ТОВА ЩАТИТЕ ЛИ СА ВИНОВНИ.Пиши малко по-сериозно,предполагав,че не си някакъв дечко!!!!!!!!!!
17
2
 
5
 
! Отговори
йессссссссс преди 13 години
Според предсказанията за 3-та Световна , ще започне малък конфликт в Арабския свят ( Египет , сега и Либия ) :Д