"Къде караш, ма?"- "Млъкни бе, грубиян"

Битката между половете често се води зад волана, когато мъжете и жените се заяждат помежду си
1 апр 2008 18:20,
127
"Къде караш, ма?"- "Млъкни бе, грубиян"
Жените не можели да преценяват разстоянията добре. Снимка: Dnes.bg

Битката между половете често се води зад волана, когато мъжете и жените се заяждат помежду си заради различните им шофьорски навици.

Въпреки това всичко е въпрос на гени и психолозите изтъкват, че и двата пола биха спечелили, ако приемат силните и слабите страни на другия.

Мъжете преценяват разстоянията по-добре, тъй като техните предци е трябвало да проучват хоризонта, докато са ловували за плячка.

Жените са по-предпазливи, тъй като са програмирани да поемат по-голяма отговорност за децата и по-слабите членове на семейството.

„Шофьорът трябва да адаптира своя стил на шофиране към нуждите на пътниците и да приеме техните основателни критики“, посочва германският психолог за движението по пътищата Бернхард Шлаг.

Той съветва всеки шофьор да информира пътниците по недвусмислен начин, че не иска да бъде разсейван.

„За повечето мъже колата е символ на мъжественост“, посочва берлинският психолог Конрад Спраи.

По-голямата част от шофьорите на мощни коли като Порше, Мерцедес, BMW или Ауди, според изследване, са мъже, докато жените са склонни да купуват коли за по-практични цели.

Жените избирали по-малки автомобили като Mini на BMW, Smart, Mercedes, Fiat или VW Polo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
basi преди 16 години
JENA = A + KOLA = SHOFIOR UBIEC
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
NE STE 4UVALI ZA TEJKI KATASTROFI PRI4INENI OT JENI??? A ONAQ PERNI6KA PIANA DETO OBEZGLAVI TRIMA??? ILI TAQ E OT LEKITE...
44
0
 
0
 
! Отговори
sashko преди 16 години
само да те поясня нещо-това че ти не си чувала изобщо за тежки катастрофи причинени от жени само ще ти кажа че не си гледала новини.Имал съм реални случай и то не един който доказва че вниманието,рефлексите и още много неща са занижени на жените спрямо мъжете.Не казвам че само вие сте грешните,но просто немога да приема че човек който се гримира и се гледа в огледалото и в същото време "шофира" се нарича правилен шофиор и когато тръгне някой да я критикува и тя като ощипана почва като госпожата в предишния комантар да се обяснява,че е дискриминация спрямо жените и прочие.
43
0
 
0
 
! Отговори
MaxXx преди 16 години
Не бе хора..проблема е другаде.Знаете ли защо жените не могат да паркират-щото все ги лъжат колко всъщност са 20 см. :D:D
42
0
 
0
 
! Отговори
sashko преди 16 години
само да те поясня нещо-това че ти не си чувала изобщо за тежки катастрофи причинени от жени само ще ти кажа че не си гледала новини.Имал съм реални случай и то не един който доказва е
41
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 16 години
Така..вечния спор муже-жени!!! Абе хора, земете се осъзнайте малко, какви са тия спорове-глупави..Nе стига, че не можете без жените, пък и се сме били гадни, ***, и още какво ли не.......Яд ме е заради пустата ви гордост, като чели сте кой знае какво(започна да ми се драйфа) напраОо се чудя как така забелязвате само лошите черти(и то на жените) Се едно не са ви ядосвали мъже на пътя, ама понеже не ви стиска да си имате разправии с мъже-се прайте, че не го забелязвате!!!Искам да ви попитам нещо-за колко смъртоносни катастрофи сте чули в последно време(ии попринцип, ако искате) направени от жени....лично аз за нулааааа!!!Просто "катастрофите"(ако мога така да ги нареча), който правят жените, най-често са от сорта" упСс, изпуснах съединителя" или "айй без да искам бутнах кофата" Просто мужете сте толкова завладяни от това бреме "хваленето", че незнаете какво правите, не ви дреме дали и какво ще последва от "газарлъка" ви! Докъто това при жената липсва, доста по претпазливи сме..за това може би е това бавене по кръстовища и тем подобни.. Ясно и точно- заради пустия страх точно от такива дрислиовци, който са взели парички от ТАТИ, "искарали"(купили) книжка и айде на бързата кола "убиец"..А и да ви кажа, не говорете за жените като цяло и не ме карайте да ходя и да показвам как ЖЕНА кара кола!!!!!!!!!! Щото съм сигурна, че ще затапя много от мамините синчета и не само.....to be continued..
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
niama znachenie dali si maj ili jena dobyr shofior se stava s praktika
39
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 16 години
абе всеки да си знае ролята ! Аз защо не ми е нужно да се натискам да бродирам или да ставам учител в детска градина !? Вие се правите на мъже всеки ден, че и мъжки дрехи взехте да носите ( за мустачките няма да кажа нищо) , после ние сме били комплексари
38
0
 
0
 
! Отговори
student преди 16 години
Ако под доказване разбира6, това че се назначават в момента жени, защото така е модерно, значи се доказвате наистина. А шофирането е просто върха на черешката. Всички ситуации които съм имал (които са били много малко) са или със жени, или с регистрация "ТХ" . А който каже, че вината може да е в мен, ще кажа че за 5 години съм нямал нито проишествие нито акт. Иначе по принцип без жени не може ;)
37
0
 
0
 
! Отговори
G преди 16 години
абе вие ( жените) из пътя се едвам вървите праволинейно, ако не е някой от нас да ви хване под ръка се мотате по тротоарите като свободен електрон, коли ще ми карате.
36
0
 
0
 
! Отговори
kalio преди 16 години
obache ima nqkoi mnogo redki sluchai jeni koito karat mnogo dobre ama sa rqdkost mnogo golqma
35
0
 
0
 
! Отговори
Kalio преди 16 години
poprincip jenite ne mogat da karat te mogat da se dvijat po patishtata bez da se udrqt v ostanalite predmeti tam , te vobshte ne sa po vnimatelni zashtoto ako beha nemashe da ni udrqt ot zad i da ti vika ne te videh ( katam cherno subaro legasi 4 po sred bel den i ne me vide ) emi kak she me vidish kato sichkite ogledala v kolata na jenata sa nasocheni kum neq da se gleda tq , te karat bavno zashtoto gi e strah no tova ne oznachava che te sa vnimatelni tova prto e oshte edin minus, zashtoto kakvo pravi jenata vijda che se udrq puska volana i zatvarq ochite i zapochva da pishti. i za tova che samo na vas vi otnemali predimstvoto zashtoto ste jeni ne e vqrno zashtoto az promerno pred jena ne se butam shtoto shte me odari i sam mnogo vnimatelen, zasichat vi zashtoto vi vijdat che se motate i horata reshavat da se mushnat ili minat predi vas.
34
0
 
0
 
! Отговори
do 31 преди 16 години
1. не сам аз 4овека, на който да говориш за ска4ане по не4ий поротфейл, защото ако бях нямаше да карам употребявана кола2. що се отнася до техни4еските познания- да -мога да си смея гумата, ако се спука; да- мога да взема ток от някой друг, ако ми падне акумулатора(пове4е не мисля 4е ми е нужно, защото ще оставя автомонтйорите без работа,пък и те трябва да ядат и семейства да хранят)3. що се отнася до Ф1, рали шампионатите, индикар, 24ч. на Льо Ман и т.н., и там ще има жени, не ни мисли, както ве4е успяваме да се доказваме във вси4ки други сфери така и там ще се докажем, може да ни струва 3 пъти пове4е усилия, но с желание вси4ко се постига
33
0
 
0
 
! Отговори
;] преди 16 години
strashna macka si kefish me do kolkoto moga da opredelq po mnenieto, no neka ne izkluchwame fakta che jenite ne sa mnogo dobri shofiori :-)
32
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 16 години
Ще ви разкажа за нещо на което сатнах свидетел сутринта. така двама мъжаги - шофьори хвърчат... хахах и какво единия не вижда пък другия е сляп - резултат - катастрофа - за добро утро!!! Продължавайте да се парвите на големи шофьори, обаче... сутрин не си забравяйте мозъчните гънки на възглавницата... и внимавайте!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
Обикновен човек преди 16 години
Аз съм мъж и смея да твърдя, че карам по-добре от средностатистическите колеги мъже, но това не ми пречи да давам предимство на нежния пол. Не че казвам, че не ми се е случвало да напсувам някоя девойка, но и мъжете точно толкова го отнасят и те. Един истински шофьор и мъж не би следвало да се прави на герой пред една дама. Естествено комплексари много... но тях надали ще ги трогне това мнение така или иначе.
30
0
 
0
 
! Отговори
Do 29 преди 16 години
Първо автомобила не прави човека " мацка" , и няма никакво значение с каква кола е някой , или ти предпочиташ да беше нещо скъпо че да му се метнеш на портфейлчето по типично ваш маниер. Нито имате по-добри рефлекси, ни ориентация, ни технически познания и да не изброявам още... като сте толкова добри, колко жени пилоти има във Ф1, рали шампионатите, индикар, 24ч. на Льо Ман и т.н. ?
29
0
 
0
 
! Отговори
jena преди 16 години
паркирам си аз като примерен шофъор успоредно на тротоара, на обозна4еното място и отивам по работа........ и каква е изненадата ми след 15 мин се намирам блокирана от 'сладур', с култово превозно Golf 2(паркирал под 30 градуса, все едно е взел книжка на каруца) , налага ми се да го 4акам 30 мин да дойде с тежкарската си походка за да си подмести барутника и да ми каже с мазна усмивчица- " хехе, мацка , к'о ста'а , проблем4е ли има?!"ми да проблем има...... кой ви излъга , 4е като ви виси нещо между краката и сте по-добри , в каквото и да било от жените- ами имаме новина- не сте!всеки е лош шофъор, когато е неопитен. като сте толкоз добри за 4ий ви е да праите мръсно, отна4ало отка4ах като някой тарикат ме засе4е или по накаква 'слу4айност' ми отнеме предимство. като видите жена зад волана и за вас тя по default е лош водач.ами приемете , 4е не сте най- добрите и 4е жените не са по - лоши шофъори !!!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
az sam na 18 godini, jena sam i sam mnogo po vnimatelna ot majete, ne karam s 10 km/h i redovno kreshtq po maje shofiori zashtoto kato vidqt jena i dai da i prepre4im pytq, dai da i vzemem predimstvoto i mnoo me draznite MAJE !!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 16 години
По тази тема мога да напиша роман :) Последната фрапираща случка с жена е лятото,когато бях влязъл в квартал "Стрелбище" и гледам срещу мен да идва някакво Пежо. Жената си кара към мен и гледам че по начина по който се движи няма да можем да се разминем и спирам. Тя приближава към мен и ми прави знак да се кача на тротоара,който е поне 17-20 см. Аз клатя глава и и показвам че има място да се разминем на платното само ако тя даде плътно вдясно. Почва някакво хубаво момиче да ми се нерви,да ми надига и не знам дали не ме наруга, но ако го бях чул с ушите си (ругатнята) , може би щеше да изяде 2 или 3 шамара. В крайна сметка даде на заден и измина поне 50-60 метра за да може да се разминем на място на което има разстояние за 2 коли. Кажете ми само-какво търси това същество на пътя? Та тя е опасност както за мен така и за всички вас? Щом няма реална представа от разстояния и ориентация има едни жълти коли на които им викат по цял свят "такси".