Съвременният мъж е мекотело! Даже примери ще ви дадем

Праисторическите аборигени били по-бързи от Юсаин Болт
16 окт 2009 16:03,
246
Съвременният мъж е мекотело! Даже примери ще ви дадем
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Съвременният мъж не може да стъпи и на малкия пръст на предшествениците ни по сила и ловкост, твърди австралийският антрополог Питър Макалистър, цитиран от в. "Индипендънт".

В книгата си "Мъжтропология" (Manthropology) той твърди, че днешните мъже са "най-лошите" в историята.

"Като клас ние сме най-жалкият отбор представители на мъжете от Хомо сапиенс, които са стъпвали на планетата", пише Макалистър.

Много праисторически аборигени са можели да надбягат Юсаин Болт. Някои мъже от племето тутси в Руанда са скачали на височина повече от сегашния рекорд от 2,45 м на церемониите за встъпването им в мъжественост, когато е трябвало да надминат поне ръста си.

Дори жените на неандерталците са можели да надвият бившия културист Арнолд Шварценегер на канадска борба.

Изводът за бързината на австралийските аборигени преди 20 000 години се основава на отпечатъци от стъпки, открити във фосилизирано езерно дъно. Те са на шестима ловци, преследващи животно.

Единият от тях е тичал със скорост от 37 км/ч по калния бряг. Вероятно много от неговите събратя са можели да тичат така, а сигурно и по-бързо при по-добри условия.

Що се отнася до скока на височина, Макалистър използва снимки, направени от германски антрополог в началото на миналия век. Още тогава мъжете от племето тутси са скачали 2,52 м.

"Това е бил ритуал за встъпване в мъжественост и всеки е трябвало да премине през него", казва Макалистър.

Неандерталките пък са имали 10 процента повече мускули от съвременния европеец. Ако бяха тренирали, те щяха да достигнат 90 процента от мускулната маса на Шварценегер от най-добрия му период през 70-те години на миналия век.

Заради структурата си обаче – с много по-къса кост между китката и лакътя, те биха повалили ръката му на масата без никакъв проблем на канадска борба.

"Мъжтропология" изобилства от примери:

– Римските легионери са бягали по един-два маратона на ден, като са носели въоръжение колкото половината им телесно тегло.

– В Древна Атина е имало 30 000 гребци, които са били по-добри от днешните шампиони.

– Австралийските аборигени са хвърляли дървено копие на повече от 110 м (сегашният рекорд е 98,48 м).

Причината за лошата форма на днешните мъже е липсата на движение. Дори при трениращите то не е достатъчно, завършва Макалистър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
0
 
! Отговори
Мъж преди 14 години
Мъжът не плаче, не циври и не подсмърча. Не се оплаква, не се разболява и не търчи при доктора всеки път, когато кихне. Истинският мъж взима решения и приема техните последствия.Той поема изцяло върху себе си отговорността за своите действия. Истинският мъж е мачо, той не показва излишни емоции. Той е гръбнака на своето семейство и няма време да бъде слабИстинският мъж не е съсреодоточен върху секса, а върху властта, парите и семейството си. Ако имате власт и пари, а жена ви не задоволява сексуалните ви фантазии, има други жени, които ще го направят, особено след наличието на първите две неща.
184
0
 
0
 
! Отговори
Niksun преди 14 години
Ами естествено е да са били по-силни и по-издържливи - имало е войни все пак , а сега не искат да се бием хахаха е как няма да позаслабнем :P А за тая война между мъже и жени кой бил по и най ... всеки си върши работата. Едно време мъжете са се биели жените са се грижили за децата. Сега мъжете работят, за да издържат семейство , жените искат да изкарват повече пари от мъжете и да не гледат деца и те така :D За да не викате много мили женички - да бащите трябва да участват активно в отглеждането
183
0
 
0
 
! Отговори
Тачо преди 14 години
До: Alexiss Ами нейскам да те разочаровам но е невъзможно все пак е хубаво че се опитваш да се осъваршенстваш.
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Туй днеска слонове ли са, едно време какви мамути е имало...едно време какви птеродактили, какви журналисти имаше, сега мекотели и изпедерастени метрота. Жените с менците на рамо как са бягали до кладенците, сега - мекотели.
181
0
 
0
 
! Отговори
Alexiss преди 14 години
От 2 месеца чета и практикувам метода на Хосе Силва, преди това се занимавах с Автогенен тренинг. Стигнах добро ниво и доста неща си възвърнах (от спомени и се препрограмирам в момента). Един много добър прихиатър ми ги препоръча, защото нищо неможе да ти помогне по добре от самопрограмирането. По този начин може да се използва на 100% мозъка.
180
0
 
0
 
! Отговори
Мъж преди 14 години
Жена - радост, утеха, съблазън, жена - отговорност, болка, пошлост; жена-майка, жена-робиня, жена-сексиграчка, жена-мъжемелачка. Така че всяка може да реши каква да бъде.С мъжете е горе долу същото.
179
0
 
0
 
! Отговори
Тачо преди 14 години
До: Alexiss и :)Съгласен съм има и други такива примери като Айнщайн но аз принципно говоря. То ако се задълбочим и става ясно че всеки използва мозъка си на 100% та дори и само за баланс на главата:) Ами да взема да си оставя мойте данни да ми пратите ваще да ви ги разменя естествено ще изскам малко дарение в пейпал сметката си за услугата хахаха.
178
0
 
0
 
! Отговори
hahahah преди 14 години
но мъжът винаги е бил по-мързелив от жената и сега е решил да й прави мръсно само защото тя е отказала да бъде втора ръка човек. очаква вече тя да върши всичко и у дома, и на работа. ясно е, че домашните задължения се поделят. по удобно е за мъжлетата да се измъкват. кекави са, милите. и то не в сравнение със себеподобните му в древността, а сравнен със съвременната жена. оная, от средната статистика - не наконтената мацка, която всички искат, но обиждат.
177
0
 
0
 
! Отговори
Мъж преди 14 години
Коя сега е Жана Дарк тука?
176
0
 
0
 
! Отговори
hahaha преди 14 години
както винаги коментарите стигнаха до вечното противопоставяне мъж-жена. та очевидно е, че повечето мъже възприемат еманципацията като липса на всякаква култура у мъжа. еманципацията не е дани тръшвате вратата под носа, а значи да имаме право да работим, изневеряваме, учим и прочие, както мъжа го е правил столетия. е, постигнахме го. но това, че една жена е еманципирана не я освобождава от отговорност към децата и мъжа и. последните също би трябвало да си запазят обноските.
175
0
 
0
 
! Отговори
Alexiss преди 14 години
Но има начин да увеличиш капацитета на мозъка си. Например Леонардо Да Винчи е използваб повече от 10% от мозъка си. Той е включил и въобръжението си, което е дясната половина на мозъка, а ние работим само с лявата.
174
0
 
0
 
! Отговори
Тачо преди 14 години
до DasSchwarzeEinhorn ти сигурно и на бременна жена място неби отстъпил абе кво ли се замаявам с тебе то се вижда че ти си шматката.
173
0
 
0
 
! Отговори
Alexiss преди 14 години
Имам си гадже, и съм против изневерите. Навремето се скъсах да изневерявам на бившия и установих, че всичко се връща. Но ако имаш нужда някоя жена да ти вдига скандали и си нямаш такова животно, можем да го уредим. И на момента мога да ти се накарам все за нещо, ако пуснеш малко инфо. Така изкарвам енергията или с фитнес. Много съм странна.
172
0
 
0
 
! Отговори
Тачо преди 14 години
до AlexissБраво един смислен коментар "Ами светът се променя, неандерталците са си били умни за тяхната епоха." също както египтяните, римляните и т.н. Всички са, и използват около 10% от мозъка си. И на наща цивилизация ще казват че е била проста. след време примерно като докажът как се е образувала вселената ще се смеят на наще теорий, но с това разполагаме до толкова са ни възможностите в мномента това нени прави по глупави от тези след нас.
171
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
ako se 4uvstva6 dostatu4no hubava moga da ti pomogna da se po4uvstva6 po dobre
170
0
 
0
 
! Отговори
Alexiss преди 14 години
Така е, но ще изчакам до утре. Цяла седмица имах много работо и много ми дойде. Зарязах си гаджето за тази седмица да се оправя сам, но явно и на мен ми е трудно както на него. И най-лошото е, че тук намерих да се заяждам.
169
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
HAHAHAA
168
0
 
0
 
! Отговори
Hippaforalkus преди 14 години
Смешна статия, откъдето и да я погледнеш...
167
0
 
0
 
! Отговори
DasSchwarzeEinhorn преди 14 години
Че от какъв зор да ти отстъпва място? Аз на колежките не им отстъпвам място в автобуса, че на няк'ва, която даже не я познавам... Я по реално гледайте на нещата... Нали искахте еманципация? Сега ще стоите прави в автобусите... Шматки.
166
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Alex pod suznatelno na teb ti se pravi sex