Съвременният мъж е мекотело! Даже примери ще ви дадем

Праисторическите аборигени били по-бързи от Юсаин Болт
16 окт 2009 16:03,
246
Съвременният мъж е мекотело! Даже примери ще ви дадем
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Съвременният мъж не може да стъпи и на малкия пръст на предшествениците ни по сила и ловкост, твърди австралийският антрополог Питър Макалистър, цитиран от в. "Индипендънт".

В книгата си "Мъжтропология" (Manthropology) той твърди, че днешните мъже са "най-лошите" в историята.

"Като клас ние сме най-жалкият отбор представители на мъжете от Хомо сапиенс, които са стъпвали на планетата", пише Макалистър.

Много праисторически аборигени са можели да надбягат Юсаин Болт. Някои мъже от племето тутси в Руанда са скачали на височина повече от сегашния рекорд от 2,45 м на церемониите за встъпването им в мъжественост, когато е трябвало да надминат поне ръста си.

Дори жените на неандерталците са можели да надвият бившия културист Арнолд Шварценегер на канадска борба.

Изводът за бързината на австралийските аборигени преди 20 000 години се основава на отпечатъци от стъпки, открити във фосилизирано езерно дъно. Те са на шестима ловци, преследващи животно.

Единият от тях е тичал със скорост от 37 км/ч по калния бряг. Вероятно много от неговите събратя са можели да тичат така, а сигурно и по-бързо при по-добри условия.

Що се отнася до скока на височина, Макалистър използва снимки, направени от германски антрополог в началото на миналия век. Още тогава мъжете от племето тутси са скачали 2,52 м.

"Това е бил ритуал за встъпване в мъжественост и всеки е трябвало да премине през него", казва Макалистър.

Неандерталките пък са имали 10 процента повече мускули от съвременния европеец. Ако бяха тренирали, те щяха да достигнат 90 процента от мускулната маса на Шварценегер от най-добрия му период през 70-те години на миналия век.

Заради структурата си обаче – с много по-къса кост между китката и лакътя, те биха повалили ръката му на масата без никакъв проблем на канадска борба.

"Мъжтропология" изобилства от примери:

– Римските легионери са бягали по един-два маратона на ден, като са носели въоръжение колкото половината им телесно тегло.

– В Древна Атина е имало 30 000 гребци, които са били по-добри от днешните шампиони.

– Австралийските аборигени са хвърляли дървено копие на повече от 110 м (сегашният рекорд е 98,48 м).

Причината за лошата форма на днешните мъже е липсата на движение. Дори при трениращите то не е достатъчно, завършва Макалистър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
0
 
! Отговори
?!? преди 14 години
Защо ли са изчезнали тези супер мъже тогава? Нали Дарвин казваше че оцелявали най-добрите? А неандерталците дори не са от нашия биологичен вид. Според най-популярната теория за тяхната съдба те са били изтласкани от териториите си от Кроманьонците (нашия вариант).
204
0
 
0
 
! Отговори
пешо преди 14 години
това ми хареса
203
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 14 години
...и то са бягали по 1-2 маратона на ден....плюс половината от теглото си...демек, average римлянина, ако е 80 кила...бяга 90 км на ден със 120 кила...айде, няма нужда!!!! Демек 8 часа си бягат...другите неща кога ги вършат - един Господ знае!!! Абе, лаф да става :)
202
0
 
0
 
! Отговори
Палаво момченце преди 14 години
На мен ми плащат в евро.
201
0
 
0
 
! Отговори
Фелацио Иванов преди 14 години
Аз много си падам по дивите необуздани мъже, но за съжаление днешните не са таква. Аз съм чел вече тази книга и там пише също, че вълшебната пръчица на мъжа тогава е била много по- голяма и по- мощна, отколкото сега. Можели са да играят с нея по- 6-7 часа без прекъсване. А сега моичкия, който трнира много едва докарва 2-3 часа на ден. Трагедия.
200
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ако се вгледате в петолевката ще откриете същество с огромен _ур ,надървен.
199
0
 
0
 
! Отговори
58526 преди 14 години
Абе важното е заглавието. Някак си подтиква жените да се пробват и още и още и още.. в търсене на истинския мъж. И така до Околовръстното...
198
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
Тази тема- Българския мъж е нещо много болезнено. Знам, че има и свестни момчета, които се грижат за вншен вид и интелект, но масата са смрудльовци, с наднормено тегло и просташко отношение! И като гледам по улиците какви "лицеприятни образи" се разхождат, понякога ми се повдига...
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Римските легионери са бягали по един-два маратона на ден, като са носели въоръжение колкото половината им телесно тегло."Т. нар. "автор" на "изследването" е ненормален.Гъркът, който пробягал това разстояние, за да съобщи новината, че атиняните са победили....паднал и умрял.Как така същите хора(от римско, че и по-предишно време) са го бягали това разстояние ВСЕКИ ДЕН не ми е ясно.
196
0
 
0
 
! Отговори
KurNaKvadrat преди 14 години
СПОКО!!!В България няма съвременни мъже!!!
195
0
 
0
 
! Отговори
гларус преди 14 години
Вчера четох ,че някакъв Черни щял да нарежда висящи пениси в Прага.Питам се какво друго да нарежда след като те в Чехия нямат стърчащи.Така поне са ми споделяли чехкините.
194
0
 
0
 
! Отговори
Кица преди 14 години
Да мекотело е!!!!!!!!!!!!!
193
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 14 години
Първо - еманципацията е проява на лош вкус. Второ - българинът като се види с пари и къщата му става тясна, и жената - грозна. Мъжът и жената не съжителстват заради любовта, секса и децата, а за да си бъдат опора един на друг и да си помагат. Не толкова доверието стои на първо място в такава връзка, а самочувствието, спокойствието и нежността, което ти дава човекът до теб. Такива съжителства нищо не може да ги разклати.
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не е чак толкова странно като имаш предвид, че шимпанзето, например, е 5-6 пъти по-силно от човека. Ако иска, може да ти стисне ръката и да ти натроши кокалите.
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Интересно защо само мъжете са се променили и са станали кекави. А Alexiss си е като праисторическата жена например,........
190
0
 
0
 
! Отговори
Рачков преди 14 години
Т,ва Зуека ли е на снимката ?
189
0
 
0
 
! Отговори
Мъж преди 14 години
А тоя на снимката ме утрепа.Сложете някой по грамотен де.Поне малко да се е барнал.
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В Африка има племена, които все още бягат много бързо. Един колоездач-пътешественик - Володя Сорокин, разказваше как ги гонили ***-*** със страшна скорост, с копия, които хвърляли по тях, едва се спасили от...може би изяждане или ограбване. Африка не е далеч, жените могат да се възползват докато не са се цивилизовали и не са хванали бирата в ръка и телевизора с мача. Редакцията също вкупом да потегля натам.
187
0
 
0
 
! Отговори
Delamarsh преди 14 години
Кекави *** станахме напоследък не ще и дума :-)))
186
0
 
0
 
! Отговори
Тачо преди 14 години
Айде приятна вечер на всъчки че много се отплеснъх а трябва да се работи.