Кой иска да е пратка?

Колет от София за Букурещ минава през половин Европа...
17 ное 2009 16:53, Екип на Dnes.bg
49

Виж други галерии »
1

Знаете ли кой е най-краткият път от София до Букурещ

Можете и да живеете със заблуждението, че столицата на Румъния е на горе-долу два светофара от Орлов мост, но това не е така и имаме доказателство.

Нека да проследим пътя на една пратка от София до Букурещ, за чиято доставка са използвани самолетните услуги на DHL.

13 ноември, петък. В 14 часа предаваме пратката в ръцете на служител на компанията, махаме й за сбогом и с тъга в очите й пожелаваме лек и безавариен път, без да подозираме какво я чака.

13 ноември, 22,58 вечерта. Колетът пристига в... Братислава

Не че нещо, нали... то и в Братислава трябва някой да ходи, но когато целта е да се добереш до Букурещ, това е доста екстравагантен избор.

Тъй като обаче пътническото упражнение дотук остава без обяснение, продължаваме нататък.

В 1,03 през нощта колетът вече е в Лайпциг, където прекарва и цялата събота, дай Боже всекиму.

Пътешествието продължава в неделя, когато пратката прави кратко, но аристократично посещение в Бергамо, Италия, а в ранните сутрешни часове в понеделник е изпратена и на воаяж до.... ъ-ъ-ъ-ъ... Атина. (Искаме и ние, егати!!!)

Чак тогава колетът се добира до Букурещ и след тридневно пътуване из 6 държави (някои от които по-хубави от другите) някой си го прибира и историята приключва.

Впоследствие стана ясно, че това си е съвсем нормален начин за придвижване на пратки и при това положение как да не си помечтае човек да е колет, който трябва да пристигне в Австралия...

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Сър Гей преди 14 години
Обикновено DHL обслужва Европа за 24 часа що се отнася до малки пратки и документи. Пратката в горепосочения пример е подадена в петък и е доставена в понеделник, при положение че няма уговорка да бъде доставена в събота това също се брои за доставка на следващия работен ден. Така че не е важно дали вашата пратка ще бъде вечерта в Занзибар, ноща в Тамбукту и рано сутринта султана на Бруней ще си драпа или не изпускателния колектор с нея, по-важното е тя да бъде получена НАВРЕМЕ.
27
0
 
0
 
! Отговори
баба Дойка преди 14 години
хахаха,*** :)) голям си разбирател :) "външни"? :) хахахха :)
26
0
 
0
 
! Отговори
Сър Гей преди 14 години
Написаната статия отразява умствения багаж на автора и. Всички външни пратки на DHL за Европа минават задължително през Дрезден, просто защото там е централния терминал на DHL за Европа, както и всички външни пратки за Европа изпратени чрез UPS ще минат през Франкфурт (на Майн) аналогично по същата причина. Хората в такива компании си имат тарифи и не се интересуват от цената на самолетните билети на Wizz Air. Като ви излиза по-евтино идете и си я занесете лично.
25
0
 
0
 
! Отговори
ц преди 14 години
Със EMS отива директно !!!
24
0
 
0
 
! Отговори
Backo преди 14 години
statiite na dnes bg .. haha :) funny ones :)
23
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Наистина се посмях ХА ХА ХА
22
0
 
0
 
! Отговори
aaaaa преди 14 години
То в сайта им пише за пътя на пратката и за разпределителните центрове, ама кой да прочете....журналисти
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не работя в DHL но съм наясно с нещата и тази статия въпреки че е с иронична нотка едва ли не умаловажава една невероятна система разработвана дълги години за да се постигне ефективност.
20
0
 
0
 
! Отговори
wood преди 14 години
Само DHL...важното е в България някой да ти взима парите...Та то с Wizair отиване и връщане до Валенсия има билети за 65 Евро...
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е да всички сме злобари които работим по офиси и всички сме комплексирани, айде не почвай да се правиш и ти на големия неглежар.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Странно. Аз съм пращал няколко пъти по ДХЛ и честно казано не е имало такива разходки :) това явно е било някво объркване
17
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 14 години
да бе и после как няма за една стока закупена по интернет от Испания на стойност 70 Евро да ми искат за доставка в България 79 Евро. те тия същите от DHL. де да знам може да минава през Тимбукту .....
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе злобари, не виждате ли ирония и хумористична нотка.или така са ви смачкали в офиса през деня, че сега дай да избивами комплекси.ааа и да не забравя... на връщане да не забравите да псувате, клаксонирате, да давате газ преди пешеходната пътека и тн.логистици...
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Алооооо, журналята..... има теми, за които си струва да се напише. Има и такива, които просто могат да ви разсмеят в редакцията - НО ТЕ НЕ СА ОТ ТЕЗИ, ЗА КОИТО СИ СТРУВА ДА СЕ ПИШЕ. Ако аз бях собственик на днес.бг щях да се замисля, точно за какво плащам на журналистите??!!! Опитвам се да си представя що за човек трябва да си, за да си помислиш, че това е новина, която задължително трябва да бъде споделена с обществото в новинарски сайт. За подобни неща са измислили facebook.
14
0
 
0
 
! Отговори
wood преди 14 години
Eееее анонимен....като ти чета писанията и май си за графа нещастници. Да не си някой дилър на DHL, та така вътрешно приемаш темата.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мале какви сте ми разбирачи, ми много ясно че пратката няма да отиде директно към Букурещ, все пак не могат за такава дестинация да правят отделна линия. Гледа се най-ниски разходи, групират се пратки на различните летища. Ако искате директно да отиде в Букурещ закарайте си я сами. Това се нарича логистика както каза колегата по-долу. Аман от нерамотни журналисти и хора коментиращи преди да проверят как стоят нещата. Понаучете малко за спедиция и логистика и тогава пишете статии.
12
0
 
0
 
! Отговори
eli преди 14 години
Напълно нормално. Когато пращам пратка за Западна Европа, цената, която ми дават българските превозвачи е 30-40% по-висока от цената, която получателя заплаща на местен превозвач. Ей туй не мога да си обясня!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не разбирам какво толкова странно има. DHL явно няма превоз директно от София до Букурещ, затова използва обиколен маршрут през други летища. А вие, днес.бг, не се присмивайте много, че помним доста ваши гафове, включително и правописни грешки, каквито само първолак би направил. Нещастници.
10
0
 
0
 
! Отговори
Георги Чоков преди 14 години
Нарича се Логистика, и се смята как излиза най-евтино, с възможно най-малко курсове и общи километри. Може и през луната да мине, ако няма удобен транспорт точно в този момент. Специално DHL знаят какво правят :)
9
0
 
0
 
! Отговори
Танас преди 14 години
Важното е, че накрая пратката е получена от TANASE.