Британски физик: Бог не е създал Вселената

Големият взрив е неизбежно последствие от законите на физиката, твърди Стивън Хокинг
2 сеп 2010 22:37,
421
Британски физик: Бог не е създал Вселената
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бог не е създал Вселената, а Големият взрив е неизбежно последствие от законите на физиката. Това твърди известният британски физик Стивън Хокинг в новата си книга, части от които публикува вестник „Таймс“.

В книгата „The Grand Design”, написана в съавторство с американския физик Ленард Млодинов, Хокинг твърди, че не е бил необходим създател на Вселената.

Заради закона за гравитацията Вселената се е появила от нищото. Спонтанното възникване е причината нещо да съществува, Вселената да съществува, ние да съществуваме, пише Хокинг.

В книгата той оспорва теорията на Исак Нютон, че Вселената е създадена от Бог, тъй като не може да възникне от хаоса, отбелязва BBC.

Още по темата

В бестселъра си от 1988 г. „Кратка история на времето“ Хокинг допуска, че Бог е имал роля в създаването на Вселената. “Ако намерим завършена теория, това ще бъде върховен триумф за човешкия разум, защото тогава ще знаем намеренията на Бога“, пише в нея той.

Новата книга на учения излиза на 9 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още по темата: Бог
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
4
 
2
 
! Отговори
Power преди 13 години
До форумците: Имаше един много интересен филм-сериал преди години по AXN SyFy.Казва се Stargate. Вземете го изгледайте от край до край и ще разберете изключително много неща за миналото, настоящето и бъдещето.
317
1
 
1
 
! Отговори
мутра-партизанин преди 13 години
Едва ли Господ ще прочете ТЕЗИ КОМЕНТАРИ!Теб интересува ли те мнението на някоя мравка!?Онзи форумец с цитата на Гьоте го е казал кратко и ясно!Останалото са претенциозни дрънканици на хора, мислещи се за значими!Но форума е затова,нали!?:)))
316
2
 
3
 
! Отговори
Паста преди 13 години
Остава да повярвам, че и богът, изрично наредил на евреите да избиват и поробват неверниците, да принизяват жените до нивото на слуги, а децата до домашни любимци... богът, който при цялото си всемогъщество не е намерил изход от дадена ситуация, който да не включва масови убийства... този бог ни обича.Май християните не са чели библията; не останалите хора.
315
1
 
0
 
! Отговори
до 320 - Гуги преди 13 години
След като съществува е нещо.За това нищото не съществува реално.То е само вероятностно понятие.Дуализъм.
314
1
 
1
 
! Отговори
;-))))) преди 13 години
Бог не е създал Вселената.Вселената е създала Господаря Бог.Нищо ново под небето. Поредният откривател на истини.
313
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
xaxaxaxaxaxa dobur komentar brato
312
2
 
7
 
! Отговори
Паста преди 13 години
Аз библията съм я чел... затова и не вярвам в нея.Или какво - да повярвам, че ако телепатично приема за свой господар брадясало еврейско зомби, което е собствения си баща, ще бъда спасен от зло, което е вкарано в хората защото жена, направена от ребро е изяла информационен плод, заради съветите на говореща змия... абсолютно логично, няма спор!
311
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя физик , нещо яко се е пообъркал как нещо може да се появи от нищото ???
310
5
 
4
 
! Отговори
Паста преди 13 години
Само дето кръгът не е сфера. Разлика между две и три измерения правиш ли?Още колко от глупостите във вашата библия трябва да бъдат опровергани, преди да схванете, че цялата книга не струва?
309
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
xaxaxaxaxaxaxa stoi nad zemqta... xaxaxaxaxaxaxaxa
308
5
 
5
 
! Отговори
Паста преди 13 години
Мдаа... първите хора... преди 7000 години... случайно да си чел други книги освен библията? Предполагам смяташ също, че и Земята е плоска, а Слънцето се върти около нея. Не знам да ли имаш нужда от божията помощ, но един психиатър няма да ти е излишен.
307
6
 
1
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Нещо много грешиш още първите хора преди 7000 години са вярвали в него, и са го познавали. Няма народ без религия дори и ти си религиозен сам си прей изводите.Когато страдаш се моли на своя бог а аз на моя и аз знам че моят ще ми помогне, но за товоя не съм сигурен защото ти си го измислил-хахаххах.
306
3
 
2
 
! Отговори
Линукс преди 13 години
Ами като мозъка ти е настроен на Уиндоус, какво очакваш? Фрашкан си с бъгове.Линукс, от друга страна, винаги е бил с отворен код - сам се създава и развива.
305
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблемът на вярващите е точно, че се опитват да "докажат" едно голямо НИЩО, и го наричат бог.Прословутият бог, между другото, вече ме посети веднъж; но повиках Ловците на Духове и те го хванаха. Добра работа вършат момчетата. ;-)
304
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
xaxaxax ta6aci 6tqxl da psoeti.. nz 6to ukrivam danuci jiveq si jivota vsi4ko mi e na 6 a toq gospod deiba negovata mama izob6to ne me nakazva po kakuvto i da e na4in..samo otvarq novi vuzmojnosti za razvitie xaxaxa evalata na durtiq
303
3
 
2
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Do vsi4ki vqrva6ti:prizovavam vi-ne si gubete vremeto da sporite i da dokazvate ni6to na nevqrva6tite.Tqhnata beda e ne samo,4e ne vqrvat,a 4e se prismivat i hulqt Boga i vqrva6tite.Ostavete gi!Kakto se smeqt i gavrqt sega s Boga i vqrva6tite,taka samite te 6te stanat za prismeh i gavra,kogato gi poseti Gospod i smehat im 6te se obarne na skrab.
302
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как кой? Стивън Хокинг разбира се!
301
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
xaxaxaxaxaxa bate nqma takuv ya6ak s toq bog i gluposti qko smex stava tuka
300
5
 
3
 
! Отговори
za6to преди 13 години
Нищо против вярващите и вярата, но щом от нищото не може да се произведе нещо на базата на физичните закони, кой създаде БОГ за да сътвори света?
299
6
 
3
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Zasega govori6 huli i se gavri6 s Boga,poneje Toi go e pozvolil.6te vidim oba4e kolko si smel,kogato Toi re6i da te poseti.