McDonald's – машина на времето

След 6 месеца хамбургерът си е... хамбургер – не помръдва
Обновена: 15 окт 2010 15:02 | 15 окт 2010 14:54, Красимир Ангелов
164
McDonald's – машина на времето
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Нюйоркската фотографка Сали Дейвис предизвика истинска сензация с идеята си да снима шест месеца един и същ хамбургер от "McDonald's" и пакетче картофи, съобщи АФП.

Менюто стои на масата в апартамента й в Манхатън от 10 април, “охранявано” от двете й кучета, които не проявяват никакъв интерес към апетитната храна.

Хамбургерът и картофките вече са като фосилизирани. Те са се свили малко, но цветът им е същият като през първия ден.

По тях няма и петънце от мухъл или гниене.

"Миришеше само първия ден. От 11 април вече нищо не се променя, прилича на твърда пластмаса" – разказва фотографката, която е вегетарианка от 35 години.

Тя обаче е категорична, че това не е причина за експеримента й.

Сали Дейвис качила снимките във Фликър и Фейсбук. Те са правени първоначално всеки ден, след това веднъж на седмица.

Сега сандвичът е подложен на фотосеанс веднъж на две седмици.

Представители на "McDonald's" са публикували комюнике до АФП, в което подчертават, че всички ястия се подготвят "без консерванти, със сол, пипер и нищо друго".

"Не е възможно да бъде дадено подробно обяснение, без да се знае при какви условия са държани храните, бактериите и мухълът се появяват само при определени условия", категорични са от хранителната верига.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
youtube/watch?v=iBqFSad9Z88&feature=related
135
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз предпочитам домашни манджи ,но да не ги готвя аз, защото не ми е вкусно като знам колко усилия трябва да положиш и как усилията изчезват за десетина минутки.Моите фаворити са1.Пълнено пиле с ориз,гъби и моркови,2.Пълнени пиперки с ориз,гъби и моркови,3.Миш Маш,4.Спанак,5.Печено зеле с пиле,6.Картофени кюфтета,7.Задушен ориз със зеленчуци,8.Баклава,9.Тирамису,10.Баница, но не с готови кори,11.Гювечета,12.Супичка с пиле,лимон,картофи,фиде и магданоз,13.Свежа салата от зеленчуци и кекс :)
134
1
 
7
 
! Отговори
чичо дог преди 13 години
Евала пич там е истината.Потекоха ми лигите ,ама забрави и лютата чушчица.
133
3
 
5
 
! Отговори
чичо дог преди 13 години
Един път опитах от тях и греееееееееееешка голяма
132
1
 
30
 
! Отговори
Helzo преди 13 години
До 130: Аз лично си предпочитам домашни манджи.Боб, ориз, кисело мляко, салата и така нататък.Не знам дали се *** или просто така е написано, но за мен нещо, което ти си го направиш е най - вкусно.Слагаш олио, запържваш ориза, нарязваш пилето, изливаш всичко в тава заливаш с вода изчакваш да се опече като си сложил чубрица, шарена сол.Приготвяш салатката, биричка или ракийка и като почнеш да ядеш тогава изпадаш в своя личен Рай, защото сам си си го сготвил.
131
2
 
30
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Още миналата година аз си направих подобен опит, с киселото мляко на фирмата "PolyDay" от село Домлян, близо до КарловоМежду другото тяхното мляко е най-доброто спрямо другите ...Отворих капачката, и цели 10 дена го държах навън, на стайна температураНИКАКВА ПРОМЯНА - КАТО ЦИМЕНТИРАНОНяма шупване, няма нищо - храна за космонавтиНаписах това в местния карловски форум - някакви от фирмата пък ме обвиниха че съм бил работил за конкуренцията, каниха ме да отида и да разгледам как го правили, и т.н. Какво да гледам - млякото не ще да се разваля и това е. На 11-тия ден отгоре започна да се появава тънка паяжина. След няколко дена обрах горния слой с паяжината и отдолу какво да видя - киселото мляко си стои, без ни най-малко намерение да се вкисне и да шупне. Не продължих експеримента, за да видя колко години ще изкара още ...
130
26
 
6
 
! Отговори
123 екс уай зи преди 13 години
ох тамън смелих един макдабъл и един макчикен. какво им е лошото не мога да разбера. даже са вкусни, и само 2 кинта. кой ти дава такъв гювеч днешно време. а тази проскубана фотографка сигурно облизва кучетата си ама се пише бегетарианка. айде стига фасони.
129
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
един приятел от щатите ядеше по 2 биг мака за да се нахрани. Обаче като дойде в България от дюнерите изяждаше по 4 големи и питаше за още.
128
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
К`во ги ядете теЗ ***.Яжте марули,репички,краставички,черно хлебче,домашна лютеничка,варени картофки,бабини конфитюри,мамина питка,таткова ракийка,качамак,боб със зеле,боб с наденица,боб с чшки,кюфтенца от нашенско прасе,домати(кой ги мама разклати),ябълки,круши,ориз с пиле,пиле с ориз,банана(кой го хвана) и по малко бисквитена торта да не ви стане дирника два декара.Пък и се движете,е.ете,говорете....Тичайте за автобуса,бегом по стълбите до вас и сте курнас.
127
3
 
5
 
! Отговори
петък преди 13 години
Не съм и опитвала / в знак на протест/
126
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имаше такова сравнение преди време във филма "Supersize me". Там поставиха картофки от МакДоналдс и картофки от нормален ресторант в еднакви условия. След по-малко от една седмица картофките от нормалния ресторант бяха мухлясали и не ставаха за ядене, но тези на МакДоналдс изтраяха над месец и изглеждаха по същия начин...
125
2
 
3
 
! Отговори
фея преди 13 години
кои неща как стоят?
124
3
 
3
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Вярвайте си в каквото искате аз ви казвам как стоят нещата.
123
4
 
6
 
! Отговори
фея преди 13 години
Онзи ден тук стоеше деколтето на София, което също не помръдвало. Зависи от глада, биха казали по-разумните.
122
12
 
6
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Причината е в изсхването на храната. Бактериите и плесените живеят във влажна среда, в противен случай губят активност. Хлябът като го изкараш в топло помещение и изсъхва нали? Става на сухар и може да трае с месеци но в момента в който го наквасиш ще тръгнат бактреиалните процеси и растежа на плесените , които до този момент не са имали благоприятна жизнена среда. Същото е с месото и картофите. Всичко е въпрос на благоприятни условия за развитие. Престанете да си внушавате глупости.
121
1
 
3
 
! Отговори
селтак преди 13 години
един познат работеше преди 2-3 години МД, и каза че до 30 мин ако не сервира дден бургер, то той се изхвърля
120
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е , добро утро ... малко ли са ги съдили в САЩ !? Истината е , че корпорациите в прегръдка с политиката с обща цел ПАРИ на всяка цена са над здравето ни или пък екологията , всъщност са по-важни от всичко :)
119
1
 
8
 
! Отговори
McD=s..t преди 13 години
Да ни е сладко.
118
1
 
3
 
! Отговори
SWAT преди 13 години
=
117
1
 
17
 
! Отговори
SWAT преди 13 години
youtube/watch?v=udnYdSy0tMQклипа е качен на 1-ви декември 2007 година много преди тази жена се е сетил човека да го направи, какво пладиатства тази жена