McDonald's – машина на времето

След 6 месеца хамбургерът си е... хамбургер – не помръдва
Обновена: 15 окт 2010 15:02 | 15 окт 2010 14:54, Красимир Ангелов
164
McDonald's – машина на времето
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Нюйоркската фотографка Сали Дейвис предизвика истинска сензация с идеята си да снима шест месеца един и същ хамбургер от "McDonald's" и пакетче картофи, съобщи АФП.

Менюто стои на масата в апартамента й в Манхатън от 10 април, “охранявано” от двете й кучета, които не проявяват никакъв интерес към апетитната храна.

Хамбургерът и картофките вече са като фосилизирани. Те са се свили малко, но цветът им е същият като през първия ден.

По тях няма и петънце от мухъл или гниене.

"Миришеше само първия ден. От 11 април вече нищо не се променя, прилича на твърда пластмаса" – разказва фотографката, която е вегетарианка от 35 години.

Тя обаче е категорична, че това не е причина за експеримента й.

Сали Дейвис качила снимките във Фликър и Фейсбук. Те са правени първоначално всеки ден, след това веднъж на седмица.

Сега сандвичът е подложен на фотосеанс веднъж на две седмици.

Представители на "McDonald's" са публикували комюнике до АФП, в което подчертават, че всички ястия се подготвят "без консерванти, със сол, пипер и нищо друго".

"Не е възможно да бъде дадено подробно обяснение, без да се знае при какви условия са държани храните, бактериите и мухълът се появяват само при определени условия", категорични са от хранителната верига.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пич, слагат ти минуси, щото си бил в америка. за бг сиромаси от това по-голям грях няма:)
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до Иван:1)Защото хората масово са дезинформирани,заблудени и ограничени - а и така са свикнали,удобно и бързо е все пак2)Защото не им пука предполагам,за поредното нещо което всички "заклеймяват" като вредно.А кое не е?Да пушиш ли,да пиеш ли,да се препичаш на плажа ...
94
1
 
4
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Лятото по ОРТ даваха страхотен филм "Осторожно, еда". Ако имате възможност гледайте го.
93
2
 
5
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
ми то като гледаш повечето коментари колко са *** и безсмислени,нищо чудно,че са ти сложили минуси без да се аргументират
92
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз пък оставих едно айрянче на данон на масата и то се поду. после си пийнах малко и взе да ме присвива коремчето. е, това по-хубаво ли е?
91
3
 
19
 
! Отговори
Йеп преди 13 години
При все напъните на Сали Дейвис,надали тези *** отвъд оушъна,пък и повечето ни западни събратя от голямото ни юръп фемили, ще проумеят за какво става на въпрос.Горката Сали......
90
3
 
5
 
! Отговори
papo преди 13 години
Slagat ama kolko e meso e drug vapros. A tezi deto sa mi naslagali minusu pone da bqha napisali zashto ne sa saglasni s mene!
89
2
 
19
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Интересно, че за МакДоналдс това се знае от години и въпреки това фирмата обслужва НЕЗНАМ СИ КОЛКО МИЛИОНА ХОРА. Прости сме *** който продължаваме да ядем там. Като всички се заблуждаваме, че от веднъж седмично нищо няма да ни стане.
88
2
 
4
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
Интересно ми е пък изказването на Анонимния за народното самосъзнание какво общо имаше с темата за *** на МакДоналдс. Щото ако трябва да му вляза в тона, ще кажа, че по отношение на МакДоналдс много успешно сме развили "народно самосъзнание по западен модел", както и целият останал свят го е направил.
87
6
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Това янките са много тъпо племе.Как само си го дъвчат всекидневно този шит.С моя Володя си мачкаме блини,пием си квас и хич не ни пука.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
именно, юлия, именно. защо и ти не вземеш да се поучиш от последното си изречение и не престанеш да разводняваш темата? вече всички разбрахме, че много обичаш да внимаваш какво говориш, а също и че нищо не казваш.
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до Юлия:а кой ти даде пък на тебе супервайзърски правомощия да ми ограничаваш правото и свободата на изказ,да ми натякваш кога да внимавам и какво да пиша? Офца!
84
5
 
3
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
А кой е казал, че е пълно? И не съм твърдяла, че съм експертка, не е нужно човек да е такъв, за да внимава какво пише и говори. Понякога е по-добре да си замълчиш, вместо да изръсиш тон глупости.
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че ще се мре един ден спор няма. Но като ядеш такава храна смъртта ще бъде много бавна и адски мъчителна, затова казвам - НЕ, БЛАГОДАРЯ!!!
82
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е как тогава в Италия има вино по 90 стотинки литъра , а и никога не съм намирал българско вино ,нито в Италия ,нито в Австрия,т.е. нашето е достатъчно качествено да го бутилират в собствените си бутилки. Българските продукти не знам какви кусури имат ,но съм носил на Запад /и то много пъти/ и салами и зеленчуци и вино и сирене и ще си изядът пръстите. Няма държава без фалшиви продукти ,но не е и вярно ,че при нас е най зле . А и като видиш кремвиши по 4 ЛЕВА кг в Италия ,ще се чудиш от каквоса
81
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до Юлия:въх,голяма си експертка!Като е пълно с такива като тебе в БГ - умни,мислещи и добре образовани се чудя защо сме на този хал?
80
2
 
5
 
! Отговори
Ани преди 13 години
Такова нещо като'два селянина' в българския език няма! Вярна е само втората форма, която си цитирал!
79
1
 
4
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
И аз с такова впечатление останах,въпреки че в САЩ слагат много повече месо,тук са доста по-вкусни.
78
1
 
9
 
! Отговори
Ойзо преди 13 години
Къде прочете да съм написал, че на запад всичко е на 100% чисто и екологично? Че всички там са светци? Аз дори не защитавам МакДоналдс. Защитавам тезата, че и българските продукти имат кусури и всеки нормален човек трябва сам да си преценя какво да яде и пие. Относно виното - мой приятел работи във винпром. За една вечер отказана партида червено вино "става" бяло с някаква пръст в него. Първото и второто вино заминават директно за западните пазари. За нас остава от 3 тата промивка нагоре.
77
3
 
6
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
Аз не се правя на интересна, по-скоро ти си се опитал/а да се направиш на такъв/такава. Народното самосъзнание се определя от историческото развитие на даден народ и заради това е строго специфично. Такова нещо като западни, източни, северни и южни модели в народното самосъзнание не съществуват. Като не можеш да мислиш, пишеш и говориш на български, не се напъвай.