Земята е плоска! Лъжат, че е кръгла! Нямало и гравитация

Дружество отрича и до днес сферичната форма на планетата ни
Обновена: 10 дек 2014 14:08 | 9 дек 2014 10:58,
116
Земята е плоска! Лъжат, че е кръгла! Нямало и гравитация
Снимка: Reuters, архив

Членовете на Дружеството за плоската Земя и до ден-днешен отричат сферичната форма на планетата и уверяват, че това е фалшификация на учените, пише в. "Метро".

Организацията бе основана от англичанина Самюъл Шентън през 1956 година, след което тя бе оглавена от Чарлз Джонсън, който премести седалището й в родния си град Ланкастър, Калифорния. Дружеството прекрати дейността си след кончината на лидера през 2001 година, но живна отново през 2004-та с избирането на новия председател Даниъл Шентън.

Според феновете на дружеството нашата планета е плоска, защото видимо е такава. Глобална конспирация е започнала още през 50-те години, за да втълпява на човечеството невярната идея за сферичността на нашата планета. Сателитните снимки просто били умишлено подправяни, за да се държи населението в неведение.

Денят и нощта се сменят заради кръженето на Слънцето над Северния полюс. То се движи и странично около нас, като по този начин се сменя лятото със зимата. Хората, които си мислят, че са прелетели около Земята, всъщност са извървели един огромен кръг около Северния полюс.

Според феновете на теорията за плоската планета Земята има формата на палачинка, като Северният полюс е разположен в средата й.

Дружеството вярва, че гравитацията не съществува. Когато "палачинката Земя" се движи в космоса, тя създава обратна тяга, като тази в потеглящ автомобил. А планетата ни ускорява хода си, защото е задвижвана от черната материя. Снимки от самолет, изобразяваща закривяванията на Земята, били илюзия, защото стъклата на илюминаторите изкривявали образа.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
17
 
29
 
! Отговори
shady преди 9 години
Няма да коментирам Земята, а само ще кажа, че е много тревожно, че в днес.бг работят турци или по-лошо еничари или още по-лошо радикални ислямисти. Значи язвителните коментари за Русия не се трият, а тези за Турция и Ердоган веднага. Дано някой ден едно хубаво земетресение над 8-*** степен да тресне любимата ви Турция и да заличи напр. Анкара от лицето на Земята.
85
3
 
7
 
! Отговори
Aleman преди 9 години
"Galeleo" :)))
84
2
 
5
 
! Отговори
до 98 преди 9 години
Много силно аргументирано ... Но на какъв език е написано ,май само Галелео знае ...
83
10
 
8
 
! Отговори
бг преди 9 години
Кръгла-сверична е разбира се Земята и подобни статии обръщат внимание на твърденията на някакви си ***.Сега техниката е много напреднала и не е като по времето на Аристотел, Галелео Галилей,Нютон или Коперник,които отбелязват и се аргоментират като Аристотел,че Земята е сфера и впечатляващо за времето си Аристотел дава пример с лунните затъмнения!
82
6
 
12
 
! Отговори
Нютон преди 9 години
Ненормалници!!! Абсолютни палачинки са тия. Мозъците им не само вероятно не са кръгли, ами имат и само по една гънка и то от някое преживяно от тях земетресение на "палачинката" за която оприличават земята. Явно цялата общност от учени е много добра, щом успява с такава точност да манипулира всичко и всички!
81
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези все пак са добре. Представете си населението на Земята след , примерно, 5 поколения- изобщо няма да им дреме каква е земята, важното е да има някой бъргер, количка, марихуанка, еи такива благинки. Явно и езика ще е закърнял и говора ще бъде подобен на мучене на крава. И всичко това благодарение на все по-новите програми за обучение в училищата ( не говоря само за у нас). Явно се работи целенасочено за видиотяването на населението на планетата. ЗАЩО- отговорете си сами на този въпрос!!!!
80
1
 
10
 
! Отговори
Type the author name преди 9 години
и ББ не е мутра!
79
3
 
21
 
! Отговори
мен преди 9 години
Как така няма Гравитация аз съм го гледал два пъти със Сандра Бълок и Джордж Клуни...
78
3
 
17
 
! Отговори
аз преди 9 години
Вярно е! Аз тръгнах да обикалям и почти да падна от ръба на земята като няма и гравитация...
77
5
 
27
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
Според последни данни на ЦРУ и КГБ това дружество е спонсорирано от Бойко Борисов за да докаже,че Земята няма формата на Тиква :-)
76
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мария Несторова, друга работа нямаш ли си, че преписваш такива малоумщини?
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Формата, близка до сфера е енергийно най-изгодната форма.Там, където се простират нашите знания, възгледи и погледи, дават идеята, че другите тела в достъпния космос, имат подобна форма. Това е доказателството за равновесие в системата.Има примери на земята, в бита, по какъв начин тази система от равновесна , се превръща в неравновесна.Има учения, които твърдят, че земята е на 6000 години.Това, че е плоска, не издържа на никакъв аргумент.
74
1
 
6
 
! Отговори
niakyv преди 9 години
По повод полюсите: имаше един фен, който обясняваше своята теория във форума на наука бг - та неговата теория е, че земята е кръгла, но куха отвътре и входовете за отвътре са на полюсите ...... И май Луната беше кръгла и куха ......
73
1
 
16
 
! Отговори
хихихи преди 9 години
Ха и аз това се чудя - Къде е Южния полюс?
72
11
 
21
 
! Отговори
Будист преди 9 години
Всичко е илюзия породена в съзнанието ви. Земята е кръгла и не е кръгла, тя е плоска и не е плоска, тя е даже квадратна и не е квадратна, тя е просто това, което вие искате да бъде! Тя е това, което искате да видите, да почувствате, да усетите. Всичко е илюзия... дори и вие самите!
71
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Разкази от света на диска" :) А костенурката и трите слона, така добре описани от Тери Пратчет? Ринсуин и Съндъкът от Мъдро Крушово дърво... Те къде са в схемата на "дружеството"? Да не би дървото да е било ползвано по предназначение?Ех, Коперник Коперник, залудо си се борил със "Светата" Инквизиция!
70
7
 
6
 
! Отговори
ясно преди 9 години
щуротияе тази новина!Сега серизоно. Проблема е в това, че човек е настроен да живее на планета, където деня и ноща е с 4,5 часа по-дълъг. Множество експерименти доказват това. Явно в древността деня и ноща са били по-дълги. Причината е скоростта на планета,слънце,звезди, претегляне.НИЕ СЕ ДВИЖИМ ОТ МИЛЯРДИ ГОДИНИ КЪМ ЕДНА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА ТОЧКА. НЕ САМО НИЕ, НО ВСИЧКО В ТАЗИ ВСЕЛЕНА ПЪТУВА КЪМ МЯСТО ОТ КЪДЕТОТО Е ЗАПОЧНАЛО ВСИЧКО. ТОВА Е ЕДИН НЕВЕРОЯТНО ГОЛЯМ ЦИКЪЛ. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПРИБЛИЖАВАМЕ
69
4
 
22
 
! Отговори
Путя преди 9 години
Земята не е плоска. Земята е под формата на варел с нафта !
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До м ?!Слънцето и луната са си там а не само понякога.
67
1
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Щайнер подробно обяснява Геоцентричната система, тя е от значение само за западната "духовна" наука.