Земята е плоска! Лъжат, че е кръгла! Нямало и гравитация

Дружество отрича и до днес сферичната форма на планетата ни
Обновена: 10 дек 2014 14:08 | 9 дек 2014 10:58,
116
Земята е плоска! Лъжат, че е кръгла! Нямало и гравитация
Снимка: Reuters, архив

Членовете на Дружеството за плоската Земя и до ден-днешен отричат сферичната форма на планетата и уверяват, че това е фалшификация на учените, пише в. "Метро".

Организацията бе основана от англичанина Самюъл Шентън през 1956 година, след което тя бе оглавена от Чарлз Джонсън, който премести седалището й в родния си град Ланкастър, Калифорния. Дружеството прекрати дейността си след кончината на лидера през 2001 година, но живна отново през 2004-та с избирането на новия председател Даниъл Шентън.

Според феновете на дружеството нашата планета е плоска, защото видимо е такава. Глобална конспирация е започнала още през 50-те години, за да втълпява на човечеството невярната идея за сферичността на нашата планета. Сателитните снимки просто били умишлено подправяни, за да се държи населението в неведение.

Денят и нощта се сменят заради кръженето на Слънцето над Северния полюс. То се движи и странично около нас, като по този начин се сменя лятото със зимата. Хората, които си мислят, че са прелетели около Земята, всъщност са извървели един огромен кръг около Северния полюс.

Според феновете на теорията за плоската планета Земята има формата на палачинка, като Северният полюс е разположен в средата й.

Дружеството вярва, че гравитацията не съществува. Когато "палачинката Земя" се движи в космоса, тя създава обратна тяга, като тази в потеглящ автомобил. А планетата ни ускорява хода си, защото е задвижвана от черната материя. Снимки от самолет, изобразяваща закривяванията на Земята, били илюзия, защото стъклата на илюминаторите изкривявали образа.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Физическата земна повърхност не съвпада с геоида, но както и да е, и двете повърхнини са твърде динамични и сложни за математическо описване и не би трябвало да са в сферата на интерес на обикновения човек..."Така е, но пък хубаво би било обикновения човек да поразшири познанията си за планетата, върху която живее. И ако не знае що е то геоид, поне би било да знае що е то "елипсоид" и да не говори за "плоска земя" и как Слънцето се върти около Земята.
65
1
 
22
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
А ние българите смятахме, че прилича на тиква...
64
1
 
7
 
! Отговори
до 77 преди 9 години
Физическата земна повърхност не съвпада с геоида, но както и да е, и двете повърхнини са твърде динамични и сложни за математическо описване и не би трябвало да са в сферата на интерес на обикновения човек, който не се занимава професионално с геодезия, геодинамика и т.н.
63
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 9 години
До 75Не се притеснявай! Минусите са от хора, които не разбират термина ГЕОИД.. Ама и не искам да им пускам препратки, да се образоват, да търсят .....
62
0
 
4
 
! Отговори
space f 1 преди 9 години
Важното е да се къпем в шампанско .....
61
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да бъдем още по-прецизни, ще кажем че Земята не е кълбо, ами геоид.
60
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ами сега?Тъмно е защото не свети лампата.
59
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е продукт на руската фундаментална наука
58
0
 
18
 
! Отговори
Fen преди 9 години
Това са фенове на Тери Пратчет! Не им пречете да си "вярват", че ще Ви подгони "Нощната стража" .... ;)
57
0
 
17
 
! Отговори
NOLF преди 9 години
Аз до колкото разбирам тази група казва в прав текст, че Айнщайн и всички преди него са ***.
56
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има дето отричат и еволюцията и възрастта на Земята и отдалечеността на звездите и скоростта на светлината, така че беше време и за това.
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плоска или не незнам, но "няма/ гравитация е пълна тъпня... Ако няма гравитация кое е "горе" и кое е "долу" и как се определя?
54
0
 
21
 
! Отговори
А1 преди 9 години
Отивам да падна от ръба
53
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Решил преди години кметът на Банско да укроти буйните банскалии и забранил пиенето ! Банскалиите обаче отивали на кръчма в Разлог ! И тъй една нощ даскало и попо като свършили парите си тръгнали за Банско и по пътя спорели за формата на земята . Като излезли от града решили да се облекчът но духал силен вятър от към Пирин и за това се обърнали . Като свършили тръгнали пак и тъй на сутринта пак се озовали в Разлог ! Тогава попо рекал " Прав си даскале тръкалежна е "
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До О колко си........Приятелю, ако виждаш че луната свети значи е време за хапчета xD
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има и дружество, което вярва че Австралия не е самостоятелен континент, а е свързан по суша с Африка...
50
1
 
11
 
! Отговори
до 53 преди 9 години
Какво означава думата "обеждавам" ?
49
0
 
35
 
! Отговори
тия пък преди 9 години
Яяяя, ама то простотията не била само в България бе!!!!!!
48
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕ Е ПЛОСКА КВАДРАТНА Е.
47
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия що не ги изстрелят с една невъзвръщаема ракета в космоса и да си зяпат от там колко е кръгла Земята.ОЩЕ ЛИ ИМА ПРОСТИ ХОРА НА ТАЗИ ЗЕМЯ