Спестовник №1: 34 г. на пазар... с една торбичка!

Мартин Маккаски я използвал веднъж седмично
30 ное 2015 16:30,
24
Спестовник  №1: 34 г. на пазар... с една торбичка!
Снимка: Дейли Мирър

Британецът Мартин Маккаски използва един и същ пазарски плик от веригата "Теско" в продължение на 34 години. Той си го купил през 1981 г. по случай 50-тата годишнина от създаването на супермаркетите и го ползва до ден днешен, пише в. "Дейли мирър".

72-годишният пенсионер бил пестелив човек и смятал, че ползването на нови пликове е вредно за природата. За тези 34 години г-н Маккаски използвал полиетиленовия плик над 2000 пъти. Пенсионираният техник от Северен Уелс винаги носел сгънат любимия си плик в един от джобовете си.

Преди 4 години в Уелс беше въведено таксуването на пазарските пликове. Така че Маккаски започнал да икономисва пари със своя 34-годишен уникат. Той го използвал за пазаруване средно един път седмично. Мотото на Мартин било "Пести и не искай!".

Дъщерята на спестовника разбрала за 34-годишната торбичка едва миналата седмица и толкова се изненадала, че решила да качи снимка на баща си и плика в мрежата. Тя написала, че в пликчето имало малка дупка, но все пак било в перфектно състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
9
 
3
 
! Отговори
англичанин-а преди 8 години
35 години ползвам една и съща храна,ям-акам-ам-акам все едно и същос торбичката само тоалетна хартия на седмица съм носил,затова е останала сдрава
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От пестене файда няма, трябва да се изкарват пари. В един момент като натрупаш много парите почват сами да правят пари.
21
2
 
14
 
! Отговори
чичко Паричко преди 8 години
Като му чета името и като му гледам лицето ми изглежда на евреин.Те са извънземно стиснати!
20
1
 
21
 
! Отговори
Невен преди 8 години
То зависи какво носи ... Ако носи по 10-15 кила и са неща с ръбове - кисело мляко, прясно или нещо подобно с нашите торбички супер еко повече от 15 покупки няма да издържи. Също зависи има ли кола, защото ако ходи 2-3 спирки ...
19
5
 
5
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
А за микробите - човекът си я измив, какъв е проблемът? Едва ли е по-мизерно от вас, които трийсет пъти на ден ползвате един и същ пепелник. Сега ще питате - "ама ти откъде знаеш, че пушим"? Аз пък ще ви питам - вие път откъде знаете, че се къпе веднъж в седмицата/месеца/какъв_да_е_период? Самият аз не вярвам, че го е позлвал толкова години, но дори да е, не виждам нищо лошо. Лоши са хората-еднодневки, за които консуматорството на "новичкото" е удоволствие само по себе си.
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тогава представяте ли си останалите торбички от Теско, които са изхвърлени, колко са съсипали природата... щом тази не се разпада от здраво ползване!!!
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спестява от торбички ама сигурно не спестява от уискито или от цигари..
16
1
 
19
 
! Отговори
? преди 8 години
НЕ вярвам на този разказ, защото пазарувам вече 55 години и съм много икономична! И платнени, и пластмасови торбички използувам, ЯДЕМ МАЛКО, но всички се късат, протриват.Той сигурно диня не е купувал, нито картофи.; само хляб и масло.А може би дъщеря му е пазарувала...А бира купувал ли е?
15
1
 
8
 
! Отговори
king_for_a_day преди 8 години
до 1: не издържат, защото сегашните са по-тънки и умишлено се правят от "разградими" материали с цел опазване на природата. В кавички, защото повечето не се разлагат, но поне се разпрашават от УВ-лъчите. Не зная дали ефектът върху природата е добър или не, но се прави умишлено.
14
0
 
13
 
! Отговори
Ангек преди 8 години
Хубава реклама му изкараха на Теско
13
2
 
9
 
! Отговори
Хахавелка преди 8 години
и бъкало от микроби....
12
2
 
14
 
! Отговори
само така преди 8 години
Ако хората пазеха вещите си пози начин, днес на дневен ред нямаше да стои въпросът как да се справим със всички ***, които са задръстили почвата и океаните.
11
1
 
29
 
! Отговори
Жо преди 8 години
АЗ ПЪК спестявам, като си паля цигарите от други пушачи. Изчислих , че като не си купувам кибрит, след 400 години ще си купя Мерцедес.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NECHTASNIK,NE CE E ZA PRIRODATA. PROSTO ANGLICANITE SA MNOGO STISNATI I MIZERNI. PITAI TE GO KOLKO PATI SE KAPI V SEDMICATA ... TOEST V MESECA.
9
0
 
37
 
! Отговори
мечти преди 8 години
Еж, какви мрежички имаше едно време , еееехКаса бира събираха и не се късаха , а празни се събираха в малко джобче
8
3
 
23
 
! Отговори
zz преди 8 години
Икономията е майка на мизерията
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българските пенсионери са спестовници номер едно. Взимат по 200 лв. пенсия и плащат ток, вода, лекарства, храна, парно, интернет, gsm, карта за гр. тр. и после дават на мошенници по 10000 лв. за нещо си.
6
10
 
22
 
! Отговори
Скот преди 8 години
Това е нищо!Аз съм спестовник номер 1 в света!От 15 години нося едни и същи боксерки!Пера ги вечер лагам си гол когото изсъхнат 1-2 дни и ги обличам... Имам и едни кондом използван 1 година пера го и него и газ.....Вкъщи ходим под строй 4 човека в тоалетната... всеки като си свърши работата не пуска водата ,изреждаме се всички и последния пуска водата!Така се пести от вода!
5
0
 
17
 
! Отговори
Ало-измамник преди 8 години
Този е само за мене!
4
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1От пазара в Димитровград си купи пазарска мрежичка сделана в СССР от мустаците на Сталин и веждите на Брежнев.