438 дни в открито море! Канибализъм в лодката!

Винят мексиканец, че изял другаря си в Тихия океан
Обновена: 16 дек 2015 11:55 | 16 дек 2015 10:44,
35
438 дни в открито море! Канибализъм в лодката!
Кадър: YouTube

Корабокрушенецът Салвадор Алваренга, който оцеля 438 дни в Тихия океан, докато най-накрая течението не завлече лодката му на Маршаловите острови през януари миналата година, ще бъде съден... за канибализъм.

36-годишният Салвадор е бил рибар на лодка за лов на риба тон, когато буря ги завлича навътре в морето. Тогава Салвадор и 22-годишният Езекуел Кордоба остават сами в морето, на над 10 хиляди километра от бреговете на Мексико. 

Салвадор, който е от Ел Салвадор по-късно раказва, че е оцелял, пиейки урина и кръв от костенурки и е ял риби и птици, които е успял да хване с две ръце.

Неговият спътник обаче не оцелял. Когато Езекуел починал, Салвадор държал безжизненото тяло на другаря си 6 дни... за компания.

Сега обаче семейството на 22-годишният рибар съди Салвадор за $1 млн., твърди, че той е станал жертва на канибализъм.

Адвокатът на Салвадор, Рикардо Кукалон коментира пред местни издания, че клиентът му не е изял спътника си, а е изхвърлил тялото му в океана.

Той подчертава, че делото е внесно дни преди Салвадор да публикува книгата си и обвинителите просто искат да се възползват.

Лодката на двамата изчезна на 17 ноември 2012 година и след двуседмично търсене не бяха намерени следи от корабокрушенците. 13 месеца по-късно морето изхвърля лодката на остров Ебон, Маршаловите острови.

След множество тестове, докторите обявяват, че Салвадор е в учудващо добро физическо здраве, с изключение на малка травма на гръбнака.

Салвадор дори разказва как понякога бил толкова гладен, че хващал с ръце медузи и ги ядял целите. Те изгаряли гърлото му, но според него не било чак толкова зле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
8
 
! Отговори
Alex преди 8 години
Те пък са сигурни,че го е изял!? Как ще докажат.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да няма гладен да седи я. Я как е загладил косъм.
23
3
 
3
 
! Отговори
men преди 8 години
тиковочев трябва да връща окрадените заемчета на СБ. скоро ще почне и официално да ни реже на части и да ни продава на партньорите си от израелската мафия за търговия с органи. или може би шефовете на неговата ложа (забележете сините вратовръзки на доста мъже на видни постове в държавата) му правят подаръче че ни затри като народ и ще делкат?
22
0
 
12
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Ако не го е убил, а го е изял след като е умрял какво толкова? Касае за крайна необходимост.
21
1
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
До 27-миПише си - пил е урина и кръв от костенурки. А и дъждовната вода понякога става за пиене.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ядене в океана бол, все пак е рибар човека, обаче вода от къде е взимал??? Гладен може да издържиш месеци, без вода дни...
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То е трябвало още когато са го открили да са му направили по-сериозни изследвания за prion-протеини. Иначе предположенията може да са всякакви.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като го гледам какви бузи е отпорил май само мръвка е набивал на кораба.
17
2
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
КОЙТО Е ЯЛ ЧОВЕШКО ВИНАГИ СЕ Е УСМИХВАЛ...ВОЖТЕ ЧАКАТОЛО...ПО ВЕСЕЛО ЛИЦЕ НЯМА...ЯВНО Е ВКУСНО...
16
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 8 години
Намесени са извънземни ................ще си признае, взели са го и после са го върнали .
15
0
 
0
 
! Отговори
ъм преди 8 години
"before flying to his family home in El Salvador on February 10"четя статията за същия и само се чудя - доброволна ли е отлетял за шитявата си латино-страна, или са го отлетяли да не би да не стане емигрант.
14
0
 
7
 
! Отговори
Максим преди 8 години
От Мексико до Япония са 10 000 км. (До Австралия са 12 000) Проверете си фактите
13
0
 
22
 
! Отговори
Галев преди 8 години
Галев, ти ли си бе Брат, едвам те познах с тая брада
12
0
 
36
 
! Отговори
почеш мадомаев преди 8 години
и на какви доказателства може да разчита прокуратурата ?!...може би на собствените самопризнания на оцелелия ....с такива идиотщини може да ни занимавате ,обаче за това как Татяна Дончева натри носовете на двамата *** ,платени *** водещи ,Виктор и Ани Цолова в предаването "Тази сутрин" по NOVA ...нито дума ;) ...тарикати ....................
11
0
 
12
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Podobna dilema e imalo pri incident sus samolet sus sportisti nad Andite,mislya che imashe film Jivi...tova za ocelyavaneto shte stoi kato vupros za razmisul,no naistina ne biva nikoi da sudi,zashtoto ako chovek popadne na negovo myasto nyama formula,koiato da opredeli deistviyata vi i posledicite ot tyah...
10
1
 
18
 
! Отговори
www преди 8 години
Не може да е канибализъм. Просто тялото на спътника му няма как да се запази толкова дълго време годно за консумация. Разберете, че все пак те не са имали достатъчно гориво, иначе щяха да се върнат.Ударил ги е гладът, правили са стрували са и са се опитали да оцеляват по някакъв начин. Единият се е разболял и е починал, другият го е било страх да не се зарази и той от нещо и е изхвърлил тленните останки. След това се е научил да оцелява сам...Другата версия е за убийство и укриване на остров
9
5
 
23
 
! Отговори
маке преди 8 години
абре чел съм и я за таквия случай ама идеше реч за 60 дена и кат ги спасия ората единио умрепп абре как се кара 438 дена без грам ракийка я сигур ке пукнем още на втората седмица даже еднаж не бех пийнал нищо цели пет дена и ми стана лошо та докторите едвам ме спасия
8
24
 
15
 
! Отговори
соросоид преди 8 години
най много канибали има в Русия и не им трябва да са корабокрушенци . Наскоро четох за някаква бабка Тамара изяла 20 руснака...Друг младеж пък изял 11 свои съграждани. По точно черния дроб обичал човека..
7
2
 
86
 
! Отговори
dido преди 8 години
абе не е смешно, борбата за оцеляване не признава човешките закони, това да оцелееш толкова време и около тебе да само вода и нищо друго, да имаш ограничено пространство от 2м и да нямаш вода и храна за повече от една година е нещо, което никой не би могъл да си представи, ако не му дойде до главата. Това е уникален случай и показва силна воля за живот.
6
4
 
51
 
! Отговори
Ел Салгадо преди 8 години
Няма други доказателства че е изял другаря си, освен че при споменване на името му се облизвал.