Месоядни нападнаха веган кафе с наденици

Най-малко 15 нападатели нахлули в малкото кафене "Киви" в Тбилиси
Обновена: 31 май 2016 19:18 | 31 май 2016 19:15,
54
Месоядни нападнаха веган кафе с наденици
Снимка: Facebook

Веганско кафе-ресторант в центъра на грузинската столица Тбилиси бе нападнато с парчета месо от крайнодесни екстремисти, които започнали и бой.

Най-малко 15 нападатели нахлули в малкото кафене "Киви" и започнали да замерят с наденици, месо и риба както персонала, така и клиентите, пише Telegraph.

В заведението имало много хора, тъй като в същия ден било организирано гледането на англоезичен филм. Месоядните обаче прекъснали киновечерта на веганите с канонада от мръвки. Според очевидци носели пържоли на шишове и огърлици от наденици.

"Те извадиха печено месо, наденици, риба и започнаха да ги ядат и да ги хвърлят по нас, накрая започнаха да пушат. Просто се опитваха да провокират нашите приятели и да ни обидят", пишат от кафенето в официално изказване.

Боят започнал, когато персоналът помолил мъжете да напуснат кафенето, тъй като в него не се пуши. Той се пренесъл на улицата, където съседи се включили, някои на страната на нападателите, други в защита на веганите. Няколко души имат леки наранявания.

Нападателите обаче избягали преди да дойда полицията, за момента няма арестувани. Полицията за кратко е задържала за разпит част от персонала.

На пръв поглед инцидентът може и да не изглежда толкова сериозен, но вероятно атаката не е точно срещу тези, които не ядат никакви животински продукти. Според фейсбук страницата на кафенето "Киви" обаче нападението било "антивеганска провокация", а нападателите - "неонацисти" с "фашистки идеи".

Според "Киви" групата дошла месец по-рано и разпитвала съседите дали чужденци или членове на местното ЛГБТ общество посещават често кафето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Не ми пука кой какво яде. Но да влизаш в заведение, където да вандализираш и да биеш хора определено е психично разстройство, и то такова, което е наказуемо от закона. Ако си търсят бой, да ходят на футболен мач и да се избиват помежду си.
39
1
 
2
 
! Отговори
Лина преди 7 години
Вие хора сте психопати честно!На мега абсурдната статия на която съм се смяла с глас,супер сериозните коментари !
38
0
 
3
 
! Отговори
веган преди 7 години
ей, това е добра идея: отварям едно такова кафене, и чакам да дойдат някои да ме набият със печено месо, наденици, шишчета, риба и всякакви подобни вкусотии. И ако донесат няколко каси бира да ме поливат накарат да пия за наказание, ще е супер.
37
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 7 години
"Според фейсбук страницата на кафенето "Киви" обаче нападението било "антивеганска провокация", а нападателите - "неонацисти" с "фашистки идеи"" - нали, всеки който яде месо е неонацист и фашистки идеи.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Психично болният много рядко осъзнава, че е болен. Вегетарианството и суровоядството наистина са в списъка на болестите на СЗО.
35
1
 
1
 
! Отговори
Anti преди 7 години
Психично болни са онези, които още не са разбрали, че "новината " на СЗО беше лъжа.Всеки да яде каквото си иска, но да не се меси на останалите. Това е истината.
34
1
 
1
 
! Отговори
Иа преди 7 години
Световната здравна организация включи суровоядството и вегетарианството в списъка на психичните разстройства, с които трябва да се борим най-напред. До необичайното решение стигнаха експерти от Световната здравна организация (СЗО): те публикуваха нов списък на болестите, на които трябва да обръщат внимание лекарите психиатри, добавяйки към него такива склонности като вегетарианството и суровоядството.
33
1
 
2
 
! Отговори
ОО преди 7 години
СЗО предупреди: Вегетарианството е психично заболяване!Малки деца не трябва да бъдат насилвани от родителите си да не ядат месо, обясняват експерти
32
0
 
3
 
! Отговори
Билетче преди 7 години
Добре, че е г-жа ***, иначе нямаше как да разберем за важните новини.
31
3
 
9
 
! Отговори
До 42 преди 7 години
Аз пък се съмнявам да имаш 15 000 лева, но както и да не ти ги искам. Да пия алкохол, но много рядко твърд такъв, така че не, не съм алкохолик, зъби си имам, наднормено тегло нямам. Ям всичко и нямам проблеми, виж ти рано или късно ще имаш сериозно проблеми, благодарение на веган сектата.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
болни - здрави, едни са щастливи като се наплюскат с пържоли, кебапчета и наденици, други са щастливи като не правят това. Не ме засягат нито едните, нито другите. Всеки е свободен да се грижи за тялото си, както му се харесва.
29
9
 
15
 
! Отговори
До 37 преди 7 години
Няма такъв спор между вегани и месоядни! Има нормални хора водещи нормален живот и хора на който са им изградили мозъците и са станали вегани сектанти. Веганите са болни хора които трябва да се лекуват, аз не ги мразя тези хора. Всъщност проблема с ваксините е същия, там пак има болни хора на които някой гуру шаман им е обработил мозъците. А даже може да се твърди, че в 90% от случаите веганите и отказващите да си ваксинират децата са едни и същи менталноболни хора.
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нацисти са армията на дявола. Както винаги, ще фалират каквото и да правят.
27
6
 
12
 
! Отговори
До 34 преди 7 години
Пиши колкото си искаш простотии, но фактите са си факти веганските диети водят до тежки заболявания и това не го казвам аз, а лекари и учени. Защо само гуру шамани пропагандират тази веганска секта? Стани веган, *** млад. Ако можеше да мислиш, което очевидно ти си заместил с фантазии, световни конспирации и сектански проповеди, щеше да разбереш, че месото, яйца, млякото, рибата и т.н., са неотменна част от менюто на човека. Не може лъв да започне да се храни с трева и да оцелее!
26
6
 
15
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Вегани-месоядциСофия-провинцияЛевски-ЦскаГерб-БСПВаксинолюбители-ваксиномразителиРусофили-американофилиНяма по-разделен народ в света от нашия. Обичаме да се мразим по всякакви теми, докато шайка отреп.ки опоскват държавата и пращат нас и децата ни в чужбина. Толкова ли сте зле бе хора????
25
5
 
5
 
! Отговори
д-к Хаус преди 7 години
ефекта от вегетарянството е че ще страдате само от тези болести които засягат и месоядните
24
3
 
11
 
! Отговори
ъббйкйнкйбиуъгбуи преди 7 години
Да им завиди човек на тия грузинци, богата нация са. Бият се с пържоли, наденици, шишчета даже и риба!! ееееж кога ше ги стигнем
23
2
 
15
 
! Отговори
До 26 преди 7 години
От кой е доказан здравословния ефект от веганската диета? Абе вие защо винаги си измисляте, вие сте много болни хора, промиват ви мозъците разни гуру шамани и вие вече повтаряте като папагали разни пълни простотии! Здравословно е да ядеш всичко, месо, мляко, яйца и т.н. с това са се хранели нашите предци, логично освен ако ти не си някакъв извънземен, организма ти се нуждае от тези храни. Ефекта от тези вегански диети е опадали зъби и коса, анемия и още куп болести - спри на време, самоубиваш се
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най забавното е че и Хитлер е вегитарянец но Мускалите са си така Се фашисти им се привиждат
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Стамат значи според теб, кумирът Жириновски е "Евроатлантически ***.рас.т!!!"