Лукс за милиони: Най скъпото имение в Маями

Уникалният имот е собственост на мистериозен милионер
3 ное 2016 21:38, Екип на Tialoto.bg
1
Лукс за милиони: Най скъпото имение в Маями
Снимка: One Sotheby’s International Realty

Милионерът Кристиан Иаковели е председател на борда на директорите и президент на компания за свръхлуксозно автомобилно оборудване и аудиосистеми от висок клас. Индустрията на непознатия мъж стартира през 1980 г. и активно развива иновативния си подход към производство на луксозни технологии. Фирмата е известна само на онези, които могат да си я позволят, а те не са много.

Колкото до Кристиан Иаковели, той е потаен мъж. Никъде няма да срещнете лична информация за него. Не са известни нито възрастта му, нито семейните му корени. В собствения си сайт той разказва, че обича работата си, както и риболова в открития океан. Прекарва дълго време със семейството и приятелите си, но като цяло е един мистериозен милионер, който страни от камерите и неудобните въпроси.

В началото на месеца Кристиан пусна за продан своя дългогодишен дом – средиземноморско-азиатското имение, намиращо се на острова Звезда в Маями Бийч.

Резиденцията за 65 милиона долара е разположена върху терен от около 6 декара, а общият ѝ триетажен капацитет възлиза на 1 710 кв. м. В тази колосална площ се вместват 10 спални, 10 бани, огромно фоайе с мека мебел и ренесансови елементи, луксозна трапезария, хайтек кухня с хранилище за посуда, комбинирана зала за забавления с бар и билярдна зала, винарска изба, личен кабинет, фитнес зала, помещение за спа, гардеробна и уютна стая за семейни разговори.

Прилежащите терени на имението са превърнати в чудни градини, а вместо гаражи, за луксозните автомобили са предвидени навеси. Кристиан Иаковели има в задния си двор частен плаж със скромен басейн и кът за слънчеви бани с изглед към Маями. Имотът се продава с два кея за яхти.

Оригиналната сграда е построена през далечната 1920 г., за да служи на заможни мореплаватели. През 1923 г. в нея се помещавал местният джентълменски клуб „Маями яхтклуб“, който 2008 г. отпразнува своя 80-годишен юбилей.

Кристиан Иаковели купува яхтклуба и го превръща в страхотното имение, което виждаме. Имотът е в ръцете му от 1987 г., като индустриалецът го взима за сума под 2 милиона долара.

Оттогава сградата е обогатена с множество архитектурни, интериорни и стилистични елементи, които са представителни за азиатската култура и европейското изкуство. Това е един интериорен шик, аристократичен диамант в недвижимото имущество. В него са вложени абсолютно всички материали и техники, познати на съвременния интериорен дизайн – камък и дърво, ПДЧ, разнообразни метали, окачени дървени тавани, мраморни облицовки, дървесен масив и дърворезби, луксозни гипсови тавани, функционални пространства и какво ли още не.

Според агенцията за недвижими имоти One Sotheby’s International Realty, която се занимава с продажбата на имението, това е най-скъпият семеен имот в Маями. Кой ще го купи, все още е мистерия.

Вижте галерията в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.