116-годишна японка е най-старият човек на света

Тя бе записана в книгата на Гинес
10 мар 2019 15:34,
15

116-годишна японка беше обявена за най-възрастния човек в света от Книгата за рекордите на Гинес.

Въпреки достолепната си си възраст Кане Танака е с буден ум и сърце, изпълнено с мечти. Тя живее в старчески дом в Югозападна Япония. Именно там, заобиколена от своите деца и приятели, 116-годишната жена получи две признания от Книгата за рекордите на Гинес - за най-стария жив човек в света и най-старата жива жена, пише Bulgaria ON AIR.

За Кане това не е просто признание. Тя мечтае за този момент откакто навършва 100 години.

Японката е родена през далечната 1903 г. и по всичко личи, че през целия си живот е полагала сериозни грижи за себе си и най-вече за ума си.

Тя разказва, че обикновено става в 06.00 ч. сутринта и решава математически задачи. А сред останалите любими занимания е и настолната игра "Отело", за която се изисква бърз ум и логика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тиквата му трябват хиляда такива пенсионера и му се е сринала социалната система, и стабилността. Че цялата му работа е на свети крепки.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
таа е яла само водорасле!
8
4
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Очевидно сте връстник на "демокрацията" в България. Най-много столетници имаше през 80-те години на 20.век, когато по селата в Родопите имаше поминък за хората и добро здравеопазване, защото такава беше държавната политика. Във всяко село имаше ТКЗС или ДЗС, където работеха мъжете и почти във всяко село имаше някакво цехче, в което работеха жените. И лекар! И хората стояха по селата. А сега селата пустеят, в Смолян младите се изнесоха към чужбина или големите градове... Няма лекари и ядем...
7
0
 
1
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Защо?
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време и в България имаше доста столетници, даже живяли и до повече. Но християнските националисти ги погубиха. Възродителни процеси и т.н.
5
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време България е била на първо място в света по брой столетници като процент от населението. Идвали са учени от други държави и са обикаляли по селата да изучават начина на живот и на какво се дължи това дълголетие. Българите са живели сред природата, основно в планински села и с ядяли качествена домашно приготвена храна. Много движение и чист въздух. После идват комунисите и натикват хората в градовете и от там започва разпадането на българския народ.
4
5
 
6
 
! Отговори
НИСЬИБЕ преди 5 години
ТАЗИ ДО СТАРАТА ДАМА НА КОЛКО Е
3
6
 
25
 
! Отговори
Анастаси преди 5 години
Ако я управляваше ГЕРБ щеше да е пукнала на 40 години
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тия дни беше публикувано изследването Measuring population ageing: an analysis of the Global Burden of Disease Study 2017, което показва на каква връзраст хората от различните страни проявяват болести на средностатистически 65 годишен (средностатистически за света). В Япония тази възраст е 76, а в България 59. Тоест 59 годишен у нас има проблемите на средностатистически 65 годишен. Всичките ни съседни страни ни изпреварват по този показател.
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на бабата и още толкова да изкара ако иска!Правят впечатление някои важни фактори за дълголетие - цел в живота,постоянна умерена физическа активност,постоянна умствена активност,добър сън,добра храна(БЕЗ преяждане),позитивизъм,ежемесечно кръпопускане и баба и майка доживели до 110 години.