Сирене, алкохол... 4 храни и напитки, които дразнят кожата

Вижте кои са те
28 авг 2019 13:34, Ивета Иванова
5
Сирене, алкохол... 4 храни и напитки, които дразнят кожата
Снимка: Pexels

 Знаете поговорката: "Ти си това, което ядеш". Има много полезни храни, които трябва да хапвате, за да сте заредени с достатъчно енергия и да подсилите имунната система, но има някои, които може да навредят на кожата ви. Ето и кои са те:

Сол
 
Не посягайте толкова често към солниците. Лицето ви може да се подуе и да подпухне, заради задържането на водата, което се получава от приема на много солено. Образуват се и торбички под очите. Не се учудвайте, ако кожата стане по-суха.

Алкохол
 
Алкохолът дехидратира тялото, включително и кожата - която е най-големият орган. Ако пиете прекалено много и прекалено често, това лишава кожата от жизненоважни витамини. Алкохолните напитки могат да причинят и бледост, разширени пори, провисналост, бръчки, липса на еластичност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Причините за появата на акне също са различни, напр. бактериална инфекция, наследственост със силно отделяне на себум и др. За да е причина захарта, то тя трябва да се поема в големи размери. Една поничка дневно, като на снимката, никога няма да предизвика акне.Глупо.сти безподобни.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно това, за сиренето, са глупости на колела. Има толково видове сирене, не е само краве. Никой не е доказал, че по принцип е вредно. За розлика от прясното мляко, белтъчната му мулекула е подобна на тази в киселото - не е толкова сложна за усвояване.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви са тези режими бе? Ни сирене, ни алкохол, ни сол... Какво да ядем?
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, снощи се мазах със сирене и сега малко щипе.
1
1
 
5
 
! Отговори
Партия Кур в Парламе преди 4 години
***, Партия *** в парламента, предлага решение на всички проблеми на българите, забравете бедността, по-големия..телевизор на съседа ви, ниската заплата, красивата съпруга на колегата и всичко което не сте успяли в живота, защото ние ще го променим! Така както всички други политици си спазиха обещанията през последните 30 години, вервайте ни! Бюлетините от нас, кебапчетата от вас! Елате и почерпете бъдещите си депутати с кюфте или кебапче, защото ни пари немаме, ама ще вземем като дойдем на вла