Учени vs климатичните промени: Нека взривим астероид над Земята!

Така ще се предизвика нов ледников период
20 сеп 2019 21:14,
62
Учени vs климатичните промени: Нека взривим астероид над Земята!
Снимка: Pixabay

Преди 470 милиона години настъпил ледников период на Земята след разпадането на астероид, довело до формиране на гигантски облак прах, който блокирал слънчевите лъчи, сочат резултатите от ново изследване, цитирани от ДПА. Сега учени се стремят да предизвикат сходно събитие, за да се охлади нашата планета, предава БТА.

Още по темата

Климатичните промени причинени от промяна в орбитите на Земята?

Специалисти от университета в Лунд, Швеция, и музея "Фийлд" в Чикаго заключиха, че неочакваното им откритие може да се използва в борбата с глобалното затопляне, ако човечеството не успее да намали емисиите въглероден диоксид. "Получените резултати за пръв път показват, че навремето подобен прах е охладил значително Земята", заяви ръководителят на изследването Биргер Шмиц.

От повече от десетилетие учени обсъждат различни изкуствени методи за охлаждане на нашата планета, ако се стигне до голяма климатична катастрофа. Сега се обмисля възможността големи колкото изкуствени спътници астероиди да бъдат "поставени" в околоземна орбита, за да отделят непрестанно фин прах и отчасти да блокират слънчевите лъчи. "Това е като да застанеш в центъра на помещение и да нанесеш удар върху пълна с прах торбичка на прахосмукачка, но в по-големи мащаби", поясни Шмиц.

През последните 25 години бяха представени различни хипотези какво е предизвикало ледниковия период. Новото изследване показва, че преди 470 милиона години 150-километров астероид между Юпитер и Марс се е разпаднал и прах се е разпространил в Слънчевата система, като облак прах частично спрял достигането на слънчева светлина до Земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
1
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Хахаха и къде прочете че теорията на Айнщайн е невалидна...ако някой докаже това автоматично получава нобелова награда....ти да не бъркаш Теорията на относителността с квантовата физика
31
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на учените им се яде от държавните пари. Тези пишман учени не са изкарали една стотинка полза за нормалните хора. Само папкат пари от хазната като Герб.
30
1
 
0
 
! Отговори
фатмака преди 4 години
До До 25 Прав си грешка на клавиатурата.
29
6
 
9
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
По-добре да взривим тези луди учени. Тъкмо ще си отдъхнем от идиотщините им!
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното доказателство ,че учените са луди и опасни .Ако някой ще унищожи земята това ще са те .
27
2
 
8
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Не Нютон, а Архимед. Някой май е спал в час по физика...
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учените само водят дебати и само нови тероии които отричат старите, дори на "великият" Айнщайн още приживе се оказа, че теорията му е невалидна и други нови учени квантови физици го показаха с конкретни примери докато след време и техните теории не се опровергаят. Това са учените.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо няколко атомни бомби както Тръмп предложи. Изтрещя света, луда работа!
24
3
 
2
 
! Отговори
фатмака преди 4 години
Наско няма днешни закони на физиката.Същите се изучават в 8 клас и Нютон и казал, тяло потопено във вода измества същото количество вода колкото е неговия обем- забележи НЕ тегло!
23
5
 
9
 
! Отговори
Наско преди 4 години
Най големият проблем в науката е, че никой не знае дали днешните закони на физиката са били валидни преди за да изказва каквото й да е мнение !
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въглеродния двуокис се е покачил от 200 на 300 ppm през последните сто години. Партс пер милион....Голям парник на що, врвайте си.Това с праха е по достоверно.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 14Парите от вашите данъци няма да трябват никога и на никого при песимистичната прогноза за покачване на температурите до края на века. Това в този контекст наистина е смешно.
20
3
 
17
 
! Отговори
фатмака преди 4 години
"Учените" освен да взривят Земята друго немогат да направят!
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами вие тук живеете със заблудата, че глобално затопляне няма. Но хората, които са наясно, за какво иде реч, пред перспективата от покачване на температурата с 5 и повече градуса, каквито са най-песимистичните прогнози, и атомни бомби ще взривяват. А иначе, може и майтап да е, но положението наистина е сериозно.
18
0
 
7
 
! Отговори
до роб на влаЗта преди 4 години
И после да продадем всичката стоманена жица, за да се почерпим.
17
1
 
11
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
Може и атомна бомба да взривим на земята - ще вдигре необходимия облак прах.
16
0
 
23
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 4 години
Да запалим всички гуми на земята и така образувалият се гъст черен дим ще спре слънчевите лъчи и ще изтине земята....
15
1
 
15
 
! Отговори
Кокаиновият крал преди 4 години
"Това е като да застанеш в центъра на помещение и да нанесеш удар върху пълна с прах торбичка на прахосмукачка, но в по-големи мащаби", поясни Шмиц."Струва ми се, че е имало прах в големи мащаби по време на изследването.
14
1
 
10
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
изтрещяха, ама с парите от твойто данъци им се плащат милиарди за тия пр0ст0тии!!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тия учени, чки с коя част от анатомията си говорят и мислят. Какви астероиди са ги подгонили. Защо не слезнат на земята ами летят в облаците. Да не би главите им да са заровени в пясъка като щраус.Може ли да спрат цикличноста в природата. Това за което природата е програмирана това ще се случи и никой нее в състояние да я препрограмира. Могат да направят по лошо но не и по добро. Но как иначе да си оправдаят милиардите долара които смучат от обикновения данъкоплатец ако не говорят щуротии.