Учени vs климатичните промени: Нека взривим астероид над Земята!

Така ще се предизвика нов ледников период
20 сеп 2019 21:14,
62
Учени vs климатичните промени: Нека взривим астероид над Земята!
Снимка: Pixabay

Преди 470 милиона години настъпил ледников период на Земята след разпадането на астероид, довело до формиране на гигантски облак прах, който блокирал слънчевите лъчи, сочат резултатите от ново изследване, цитирани от ДПА. Сега учени се стремят да предизвикат сходно събитие, за да се охлади нашата планета, предава БТА.

Още по темата

Климатичните промени причинени от промяна в орбитите на Земята?

Специалисти от университета в Лунд, Швеция, и музея "Фийлд" в Чикаго заключиха, че неочакваното им откритие може да се използва в борбата с глобалното затопляне, ако човечеството не успее да намали емисиите въглероден диоксид. "Получените резултати за пръв път показват, че навремето подобен прах е охладил значително Земята", заяви ръководителят на изследването Биргер Шмиц.

От повече от десетилетие учени обсъждат различни изкуствени методи за охлаждане на нашата планета, ако се стигне до голяма климатична катастрофа. Сега се обмисля възможността големи колкото изкуствени спътници астероиди да бъдат "поставени" в околоземна орбита, за да отделят непрестанно фин прах и отчасти да блокират слънчевите лъчи. "Това е като да застанеш в центъра на помещение и да нанесеш удар върху пълна с прах торбичка на прахосмукачка, но в по-големи мащаби", поясни Шмиц.

През последните 25 години бяха представени различни хипотези какво е предизвикало ледниковия период. Новото изследване показва, че преди 470 милиона години 150-километров астероид между Юпитер и Марс се е разпаднал и прах се е разпространил в Слънчевата система, като облак прах частично спрял достигането на слънчева светлина до Земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Взривете го над Анкара, за да отървете света от един нацист и злодей
51
0
 
5
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Тази истерия взе да идва малко в повече. След като спрем шалтера на целия свят, без богоизбрания елит естествено, нищо няма да стане различно, климата ще си се променя както винаги през 4-те милиарда години съществуване, ако изригне вулкана в Йелолстоун всичко отива по дяволите, тогава какви мерки ще предложат учените? Нещата граничат с лудост вече.
50
4
 
0
 
! Отговори
Учен преди 4 години
Коментарите под статията - тържеството на простащината.
49
1
 
8
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
учените ще поискат да ни преместят на Сатурн.щом им се плаща, защо пък да не го направят?
48
0
 
13
 
! Отговори
неук преди 4 години
Нека освидетелстваме учените.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ако това са учените то аз съм император Нерон
46
0
 
8
 
! Отговори
Zohan преди 4 години
Ами дай да си запрашим атмосфертата отвътре. Едно и също е, само дето не е много научно и мегаломанско.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавието няма нищо общо с това за което говорят учените... ама то от днес бг друго не може да с очаква.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин има най-големи възможности да взриви Земята. Така че да го помолят него.
43
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учени vs???Какво означава VS???Учете Български, момчета модератори!!!Ние Българите сме дали азбуката на много народи.Учете децата си,нека знаят!
42
3
 
2
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
За да сме в крак със климатичните проблеми,комисар по климата в ЕС да избереме.Бай *** се отоплява на пелети,тъй той спасява половин планета.Смени ли той пелети със газчица,и еколог става *** хитър.
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре взривете земята, идЕоте.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз като учен казвам, да взривим слънецо на галактика 874129-А. Това ще има съществени последствия да знаете. Ако искате да знаете повече, депозирайте 30 Евра в банкова сметка 21-23-87, 2234543 и аз ще ви кажа всичко, ама всичко без базик - честна дума!
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идва поредната лъжа (за глобалното затопляне).То не беше комунизъм , неолиберализма,сега и това.Сорос Сорос....дърт *** за какво си харчиш парите не знаеш .
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 29Хахаха и къде прочете че теорията на Айнщайн е невалидна...ако някой докаже това автоматично получава нобелова награда........Нобелова награда, като Като Боб Дилън!
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учените са политически *** .Обслужват определена политическа линия.Сега им трябва климата,щото преди лъжеха децата с войната във Виетнам .
36
4
 
13
 
! Отговори
@(°У°)@ преди 4 години
Идеята е дошла след тежка вечер на запой о преяждане. Някой учен е пръднал и се е завил през глава. От газовете е получил халюцинации, като на следващия ден е предложил в университета, останалите са били с махмурлук и са направили проучването, обхвнало 1000 тестови субекта любители на боб с наденица.
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така нареченото "Глобално затопляне" е Цикличен процес! Какво го предизвиква не е ясно - едни твърдят, че е слънцето, други - земното ядро в което върви термоядрен процес, трети, че причината е от повишеното излъчване на неотрино от центъра на галактиката и местоположението на Слънчевата ни система в нея, други, че това е така наречената Девета планета (газов гигант).Има и още по-кардинални теории, което потвръждава факта, че учените понятие си нямат каква е причината!
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета коментарите... O Sancta Simplicitas!
33
3
 
15
 
! Отговори
яер преди 4 години
Предполагам,че следващият съвет на тия ненормални учени,ще е да взривят Земята,няма климат,няма проблем.