Вредни комбинации - кафе с мляко, картофи с месо...

Кой продукти са опасни за смесване?
10 окт 2021 08:32, Александър Попов
48
Вредни комбинации - кафе с мляко, картофи с месо...
Снимка: Pixabay

Месо с картофи, домати и краставици, кафе с мляко, са любими комбинации, които, обаче, може да са много вредни за тялото, и да му причинят дискомфорт.

"Много хора не понасят месо с картофи или тестени изделия. И имат основания: месото, продукт, който се усвоява в стомаха, изисква солна киселина, докато картофите - нишестени въглехидратни храни, се разграждат главно в червата", каза руската диетоложка Доломатина. Това причинява дискомфорт в стомашно-чревния тракт. Някои комбинации от зеленчуци също не са препоръчителни, като например - салатата от домати и краставици.

"Мнозина също не препоръчват домати с краставици. Но тук всичко е индивидуално и много хора харесват тази салата. Въпросът с нея е, че не трябва да се прекалява", добави Соломатина.

Диетоложката също съветва да не се пие много кафе с мляко поради особеностите на химичния състав на тези продукти.

"Ако изпиете една чаша, едва ли ще усетите дискомфорт. Ако, обаче, напитката е в големи количества, кафето, подобно на силния чай, ще се свърже с млечните протеини и това ще усложни храносмилането", обясни Соломатина./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеядността е единственият критерии в еволюцията и оцеляването на хомосапиенса. Всяко специализиран или залитане към крайности губим от приспособимостта си. Пример: Когато сме станали изцяло плодоядни сме загубили възможността да самогенерира ме витамин Ц.
19
2
 
28
 
! Отговори
Да преди 2 години
Пиле с ориз, свинско със зеле, телешко варено с целина. Рибай стек с мачкани картофи и печен сос. Все вредни ***. Аз да мра вие яжте синтетика и Е-та.
18
2
 
15
 
! Отговори
много важно преди 2 години
Тоя Сашко все такива недъгави статии пише. Занимава се с политика ама по заобиколен начин. В случая диетоложката е рускиня за да се сетим за руснаците. Пък и за здравето. Иначе съветите си ги вади *** за да няма никаква полза от тях.
17
6
 
25
 
! Отговори
внимавайте преди 2 години
Щом е руски значи е глупост. Имаше една Джуна която се наричаше лечителка. После умря на 55 години. Ама колко хора обърка. Преди това един Кашпировски. Той пък правеше деца на ялови жени. Преди това един ядеше разделно и ходеше зимата бос по чакъл за да си масажира стъпалата.
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и за шорошпияците, Ана-то въздържание е вредно, щот фащат паяжи, ръжда и прах. Ходи да те полират да не ръждясаш. И да не забравиш и маникюр.
15
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За руснаците всички продукти са вредни/за джоба/ особено пържолите защото не могат да си ги позволят.Зяатова диетоложката рускиня пише такива статии.
14
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То изобщо да се яде е вредно бре. От тук на сетне само на фотосинтеза и за всичките храни акциз 100% щот са вредни. Ако много философства те и Слънцето ще го обложат с данък за общо ползване, за дишането вече здраво работим по въпроса. Много ви здраве от ЕС клатибюрници и търгаши.
13
7
 
17
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Ей, обичам ги такива "учени", дето за да се прочуят цепят глупости . Те и цитиращите ги медии са от същата тоалетна чиния. Нещо като специалиста по подсечени детски дупета Мангъров, дето твърдеше, че Ковид няма или онова , без лекарски права Кацара, дето беше против ваксините.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова за едни месото свинско на вратни пържоли за други писмото зеле или картофи постни недосварени на соте.
11
5
 
18
 
! Отговори
А преди 2 години
Руска диетоложка.Не го чета..
10
2
 
9
 
! Отговори
Килата майка преди 2 години
Пиле с гъби-дай ми дай ми го насам. И картофки-дай ми, дай ми ги насам. И пържоли и кюфтета-Дай ги брат ми ти насам.
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо по-вкусно от пиле с картофи на фурна или Картофена яхния със свинско месо. Тая кви ги дрънка, да ям краставици ли само. Че аз ще стана като бухенвалдски манекен...До диетоложката Доломатина Доматена - На ти тая краставица и си я..... ай чао.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така казваха и за мляко с риба, а редовно консумирам таратор с риба
7
3
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Дай ги насам за унищожаване :)))
6
32
 
10
 
! Отговори
Нутришънист преди 2 години
В таблицата с канцерогенните продукти на СЗО - месото е в една група със стронция. А някаква руска диетоложка ще ми казва да се било ядяло отделно. Месо изобщо НЕ ТРЯБВА да се яде. ВРЕДНО е!
5
1
 
23
 
! Отговори
българин преди 2 години
Тая руска диетоложка , Доломатина ли е , Соломатина ли е , е била пияна , Сашко ! А ти и преписваш глупостите !
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисирчо хайде да не ни пробутвате на българите измислени диетолози със съвети как да се хранят българите.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работа с удоволствието не трябва да се смесва .
2
1
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Пиле с картофи е супер манджа :))) Кафе не пия, цигари не пуша, прясно мляко слагам само в шкембе чорба като си готвя. Краставици не ям по никакъв повод. 90% вода и нямат никакъв вкус. Домати със сирене обожавам, даже оцет им слагам, макар всички да ме мислят за луд :)))
1
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ясно ,повече кафе няма да пия. а как е кораба на радев плава ли?