Храни и напитки, които ни правят по-гладни

Ето кои са
3 авг 2023 22:38, Ивета Иванова
9
Храни и напитки, които ни правят по-гладни
Снимка: iStock/Ilona Shorokhova

 Звучи парадоксално, но някои от храните, които хапваме, не ни засищат изобщо, а дори ни правят още по-гладни. След като поемем от тях, копнеем за още ястия и сякаш коремът ни е празен. Така и по-лесно се качват килограми. Вижте кои са храните и напитките, които ни правят по-гладни, според "The Sun".

 
Кроасани
Кроасан звучи чудесно и лесно решение за закуска, но малко след като бъде изяден, отново сме гладни. Този тестен продукт не засища и не задовлява глада. Пълен е с мазнини и съдържа много калории, изяждаме го бързо, но не успява да ни засити и копнеем за още храна. Най-добре е закуската ни да бъде филия пълнозърнест хляб с яйце.

Нискомаслено кисело мляко
Казва се, че колкото по-дълго и повече дъвчим храната, толкова по-сити ще сме. Е, това няма как да стане с киселото мляко. А нискомаслените версии на млякото често съдържат подсладители, които вдигат нивата на кръвната захар. Няма достатъчно мазнини и не ни засища. Залагайте на високомаслено кисело мляко.
 
Бял ориз
Оризът съдържа много фибри, които ни помагат да се чувстваме по-сити по-дълго време. Но хапването на бял ориз може да причини рязък скок на кръвната захар и после - рязък спад. Това ни кара отново да огладнеем. Избирайте кафяв ориз или ориз Басмати.

Мъфини
Също са примамливи за закуска, но не са подходящ избор. Мъфините са като парче торта - пълни с рафинирано бяло брашно, бяла захар и мазнини. Така се зареждаме с много калории, но гладът не отминава и мъфините не ни засищат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
ебете си мамата преди 8 месеца
ментаражии!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СТРАНАТА НА МЕНТЕТАТА
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
3, особено яйчният белтък направо е чист въглехидрат. Поредното изпадане в крайности са поредните модни ниск / високо нам какви си диети.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво ни прави по- гадни???
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Остана ли някой, който да не е разбрал, че всички приятни неща на този свят ни ги представят като много вредни?
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С една дума: въглехидрати.