Седмица с Dnes.bg: Стинг, X-Мен, Dubioza Kolektiv

Най-интересното в културния календар на София
7 юни 2011 15:00,
2
Седмица с Dnes.bg: Стинг, X-Мен, Dubioza Kolektiv
Снимка: SME

7 юни, вторник

МУЗИКА

Стинг
Концертът на световноизвестния изпълнител и музикант ще ни срещне не само с неговата банда, а и с цял симфоничен оркестър. България ще стане част от удълженото и изключително успешно до този момент световно турне на Стинг Symphonicity, включващо най-големите хитове на музиканта, аранжирани за изпълнение със симфоничен оркестър. Още - тук и тук!
Стадион Георги Аспарухов
7 юни (вторник), 20:00

КИНО

X-Мен: Първа вълна
След като видяхме предисторията на Лоуган и Виктор в „Х-мен Началото: Върколак“, създателите на поредицата ни връщат още по-назад – в 60-те години, за да надникнем в миналото на смъртните врагове Магнито и професор Ксавие. Разбира се, тогава те са най-добри приятели, заобиколени от други мутанти (включително нови персонажи за филмовите серии) и въвлечени в голямата опасност Студената война да прерастне в ядрена. В нагорещените моменти битките и помежду им зачестяват, а личностните конфликти се редуват с умопомрачително яки реални бойни сцени. Режисьорът на „X-Мен: Първа вълна“ се доказа още с великолепния Kick-Ass, но тук е надминал себе си. Психологическа вярност в отношенията между героите, редуване на истински сериозни и драматични сцени и конфликти с остроумен хумор и мащабна, изпипана, великолепна визия. Сериозно направен, за да забавлява. В десетката.

Лора от сутрин до вечер
За един ден Лора е се събужда след безпаметна нощ, получава травма на главата, уволнена е от работа, получава тайнствени зарове, които преобръщат света й с древна загадка и тича насам-натам из София, въвличайки зрителите в своето невероятно приключение. Градски инди филм на Димитър Коцев – Шошо със съвременни герои, който не е шедьовър, но определено бълбука от енергия, ентусиазъм, приятен актьорски състав, лафове и потенциал да остави зрителите с по една усмивка бонус след края. Интервю с Миленита чети тук!


ТЕАТЪР

Господин Ибрахим и цветята на Корана
Пиесата на Ерик-Еманюел Шмит е част от трилогията му за детството и духовността „Цикъл на невидимото“, заедно с „Милатепа“ и „Оскар и розовата дама“. Вълнуващият моноспектакъл на Мариус Донкин разказва историята на еврейско момче – Момо, и неговият приятел господин Ибрахим. Действието се развива в Париж, където Момо живее без майка и когато навършва 11 години, счупва прасенцето касичка и отива при жриците на любовта, за да открие топлината. Не минава много време и баща му, студен и мрачен адвокат, го напуска, а по-късно се самоубива. Добре че на същата уличка е дюкянчето на самотния арабин господин Ибрахим, с когото момчето се сприятелява. Един ден мъдрият господин Ибрахим осиновява Момо, купува кола и двамата тръгват на пътешествие, което ги изправя пред най-важните кръстопътища в живота им.
Народен театър, Камерна сцена
7 юни (вторник), 19:00

8 юни, сряда

МУЗИКА

Dubioza Kolektiv
Емблематичната формация от Босна и Херцеговина  пристига за първи път в България. Със своите осем души в състава бандата е изключително енергична и атрактивна на сцена. Стилът им е уникална смесица от дъб, реге и хип-хоп от една страна, уплътнени с китарни рифове, перкусии, ска и етно мотиви. Още – тук!
Pork Pie
8 юни (сряда), 20:00

КИНО

Фламенко, фламенко
Филмът е завръщане към голямата любов на Карлос Саура, допринесъл за световното популяризиране на фламенко звезди от класата на Антонио Гадес и Кристина Ойос (трилогията “Кървава сватба”, “Кармен”, “Любовна магия”), Хоакин Кортес (“Фламенко”) и Естрея Моренте (“Иберия”). “Фламенко, фламенко” идва 15 години след последния си филм, посветен на огнената магия, в които Саура премина през ритъма на тангото и фадото. Сега, в тандем с оператора Виторио Стораро, той проследява развитието на най-страстния испански танц от рождението му до наши дни в един документален филм, където прочути фламенко музиканти, певци и танцьори като Пако де Лусия, Сара Барас, Ниня Пастори, Фарукито, Естрея Моренте и др. “играят” самите себе си. Още – тук! Euro Cinema
8 юни (сряда), 12:30

ТЕАТЪР

Фрида
Спектакълът по пиесата на сръбската писателка Саня Домазет („Коко“) е за въображението и болката, за любовта и ревността, за греховете и прошките, за страстта и нежността, за сънищата и реалността. Представлява вълнуващо пътуване в сложния лабиринт от срещи и раздели на една от най-големите икони на ХХ век – мексиканската художничка Фрида Кало. Великолепна роля на Станка Калчева, поредно интересно режисьорско решение на Веселин Димов и истински оригинална сценография и костюми.
Младежки театър Николай Бинев
8 юни (сряда), 19:00

9 юни, четвъртък

МУЗИКА

Rubikub
Бандата на Гери Турийска скоростно дръпна напред, след създаването си само преди по-малко от година. Вече са готови и с дебютния си клип към песента Uh Ah Oh, в който нито една сладка плюшена играчка не е в безопасност. Представянето му ще бъде ознаменувано и с концерт, на който освен набъбващия им авторски репертоар ще свирят хубави кавъри на Дъсти Спрингфилд и Massive Attack. Заедно с Гери на сцената ще са Веселин Веселинов-Еко, Ангел Дюлгеров, Краси Тодоров, Росен Ватев.
Radio Cafe
9 юни (четвъртък), 19:00

КИНО

Рио
Рио е поредната история със забавни животни и луди приключения от режисьора Карлос Салдана („Ледена епоха“). Този път център на сюжета са две птици от застрашен вид и родният град на създателя им Рио де Жанейро. Папагалът Блу, който не може да лети, но си живее чудесно в Минесота, се оказва последният мъжки от труднопроизносимия си вид. Поради това той е отведен в центъра на цветния, красив и шумен Рио, за да се чифтоса с леко невротичната Джуъл. Двамата са отвлечени от трафиканти, след което бягат от похитителите си с банда ексцентрични местни персонажи и търсейки начин да разкъсат веригата, която ги свързва, намират смисъл да останат заедно. С цената на доста падания...
Арена The Mall - 12:30, 14:40, 16:45
Арена Запад - 12:20, 14:20, 16:20, 18:30
Арена Младост - 12:20, 14:20, 16:20, 18:30

ТЕАТЪР

Голямото кихотене
За съжаление кукленият театър за възрастни у нас е по-скоро изключение, но когато изключението е добро, то не остава незабелязано. "Голямото кихотене" е един от онези добри примери на поетичен хумор, които ни напомнят за децата вътре в нас, неспирно търсещи доброто и любопитни за света. Постановката тъгува по Дон Кихот и по времето, когато общуването между хората не е било непрекъснато "кихотене". Всъщност самият Дон Кихот отсъства, а на мястото на мечтите и идеализма са въпросите къде загубихме великаните, вятърните мелници и изгревите...
Столичен Куклен Театър – Салон Гурко
9 юни (четвъртък), 18:30
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Не съм фен преди 12 години
Не съм му фен.Аргументи - експериментите му - пеещ много по-добре от него арабин, да платиш на симфоничен оркестър и прочее. Това е метод да си на сцената. Приближи ме това- продължителността и стабилността на брака му, което се дължи на йога. Йога поддържа невероятен , не само духовен, но и физически, сексуален контакт с партньора, което е изпитано. Но... не е за всеки.Вече имам симпатия заради споделените чувства.
1
1
 
2
 
! Отговори
fen преди 12 години
Дубиоза са супер !!!