Мадс Микелсен става плячка на обществото в "Ловът"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 30 юли 2016 10:51 | 30 юли 2016 10:18, Петя Славова
0
Мадс Микелсен става плячка на обществото в "Ловът"
Снимка: Про филмс

Томас Винтерберг стои заедно с Ларс фон Триер зад появата на датската догма през 1995 г. Тогава двамата решиха да си създадат едни 10 правила – като Божиите заповеди и да не ги спазват - като хората.

Стресна публиката с откровеността на семейните истории още в "Празненство", а в "Ловът" отново разглежда човешките отношения и страхове, разбивайки на пух и прах обществените стереотипи.

Главната роля поверява на Мадс Микелсен, който сме гледали в "Казино Роял" с Даниел Крейг или "Крал Артур" с Клайв Оуен. Мадс е и Ханибал Лектър в канадския сериал "Ханибал".

Този път Микелсен е онеправданият – учител, борещ се за родителските права над сина си. Срутилият му се свят изглежда, че ще тръгне в правилна посока с помощта на приятели и ново гадже. Но точно тогава героят се оказва в трудна ситуация с обвинение, че е насилил малко момиченце.

И докато в началото на историята учителят е сред водещите ловци, стрелящ по елени в близката гора, скоро самият персонаж се превръща в плячка на хорските страхове и сгрешени представи за справедливост.

Винтерберг следи от близо героя. Не допуска колебание в невинността му, а по-скоро изследва докъде ще стигне човека, убеден в чуждата вина без да си дава сметка за последствията.

За ролята си Микелсен получава награда за най-добра мъжка роля, а през 2012 г. филмът е обявен за най-добър в Дания.

Гледайте "Ловът" на 30 юли от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари