Скарлет Йохансон като "Момичето с перлената обеца"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
22 дек 2016 17:45, Петя Славова
0
Скарлет Йохансон като "Момичето с перлената обеца"
Снимка: Bulgaria ON AIR

За живота на холандския художник Йоханес Вермер не се знае много. Но коя личност се крие зад картината му "Момичето с перлената обеца" се опитва да разбере режисьорът Питър Уебър в едноименния филм.

Продукцията е екранизация по романа на Трейси Шевалие. Романът й не се крепи на документални факти, а е по-скоро предположение кое може да е загадъчното момиче.

Така и Уебър тръгва по следите на този въпрос. Историята ни отвежда до 17-годишната Грит (Скарлет Йохансон) - холандско момиче, което работи, за да издържа семейството си. Станала слугиня при художника, героинята постепенно привлича вниманието му и той я овековечва в творбата си.

Уебър подхожда внимателно като пресъздава автентична атмосфера на филма. Режисьорът има доста опит в документалното кино, което му помага да вникне прецизно към света на Вермер. Така много негови кадри наподобяват стила на художника. Зеленчуци, намиращи се под ножа на работници, месарския магазин на пазара могат да се разглеждат почти като музейни експонати.

В ролите ще видим още Килиън Мърфи и Колин Фърт. Гледайте "Момичето с перлената обеца" на 22 декември от 22.10 часа по телевизи я Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари