Командарев: Трябва да накараме журито на "Оскарите" да ни забележи

"Уроците на Блага" е третият филм на режисьора, предложен за престижните награди
12 сеп 2023 10:10, Нели Христова
9
Командарев: Трябва да накараме журито на "Оскарите" да ни забележи
Снимка: БГНЕС

"Не е просто ние сме българското предложение за "Оскар", няма жури 5 човека, които да изгледат филма, има 9 500 гласуващи члена на тази академия. Трябва да направим така, че една голяма част от тези членове да видят филма", каза режисьорът Стефан Командарев в ефира на bTV, чийто филм "Уроците на Блага" стана българското предложение за "Оскар".

Това е третата му лента, която получава шанс за престижното отличие, след като вече филмите "Съдилището" и "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" бяха българските предложения за "Оскар".

"Трябва да си платим за публицист - пиар, да платим за допълнителни прожекции, за реклама в големите медии - трябва да имаме много интервюта там" - това трябва да направи екипът на филма "Уроците на Блага", за да го забележат.

Кампаниите на румънци, сърби и македонци са изключително силни, но зад това се крие голяма организация, като например в Румъния, която има цяла държавна структура, която се занимава само с промотиране на румънското кино по света, казва още Командарев.

До избора на "Оскар"-ите филмът на Командарев предстои да бъде на десетки фестивали по цял свят. "За филма ще се чува много", казва той.

Поне 200 хиляди лева ни трябват, смята режисьорът за предстоящото финансиране на кампанията. "Имаме пълната подкрепа на Националния филмов център, ще направим и кампания и ще търсим всякаква помощ за финансиране", добави той.

"Уроците на Блага" решихме да бъде посветен на тази част от населението ни, което може би най-тежко премина през т. нар. български преход - това е поколението на нашите родители", разказа още Командарев. За сюжет се сетили да бъдат телефонните измами, които се случват основно с тези хора.

"Много се зарадвахме, когато "Варайъти" обяви филма като социален трилър", призна режисьорът. Лентата има отворен край.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Основен критерий за Оскар е задължително да има във филма гейй сцени с участието на афроамериканци...
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Много се зарадвахме, когато "Варайъти" обяви филма като социален трилър" - това значи ли, че като сте го снимали, не сте знаели и жанра в който го снимате? А иначе - бързо, хвърлете едни 200 хил. от терасата, за да го рекламираме...
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Прегледах трейлъра. ?!?! "Аз съм инспектор еди кой си. Направили сме блокада около блока си. Това са много опасни хора. Събирайте всички пари в къщата си". Сега представете си някой немец да го гледа това. Ще му каже на инспектора да глоби Дядо Коледа, че си е зарязал шейната от миналата коледа и да ходи да го глоби, че няма къде да каца Питър Пан. Бил криминална полиция тоя. КЪДЕ? На Луната? Така ли се работи по устав? Като си криминална полиция - върши си работата! К'во ми звъниш на мене?
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това мяза на опит за скрита документалка, която е бледо копие на "Breaking bad" с телефонни измамници, не виждам как ще стигнем оскар, ако не предложим нещо ново като визия и идея.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гледал съм трейлъра и се запитах, как Оскар пуска изобщо такъв филм до надпреварата, нямат ли критерии, нямат минимални изисквания?
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
аман от този командарев, последните 20 години все той и все бози... какъв оскар за някаква регионална драма, която никой няма да разбере...
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колко да му гледат на поредната мудна, псевдотъжна, жалка историйка, прехвърлена на филм. Много е жалко, че киното ни заспа в 90те и подобни индивиди като този не могат да видят по-далеч от носа си.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този живее в някакъв доста различен от реалността свят ако си мисли, че и да изгледат филма разлика ще има...
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак ли блудкава посткомунистическа безвкусица? Че чак минимум 200 бона искат за кампания. Ревем, ама от смях.