Бойко Борисов иска публичен регистър на общинската собственост

Независимият кандидат за кмет на София заяви на среща с групата на Новото време днес, че сред приоритетите му като кмет ще бъде подобряването на пътната инфраструктура
19 окт 2005 16:21,

Бойко Борисов заяви на среща с групата на Новото време днес, че ще предложи да бъде направен публичен регистър на общинската собственост, но Столичният общински съвет ще трябва да го гласува.

Кандидатът за кмет бе попитан и за проблема с боклука на София. Той отговори, че ще търси познатия вече модел от европейски градове- както например е решен проблемът в Мюнхен, където със 179 камиона и 390 човека се извозва боклука на града.

Борисов заяви, че ще внесе за гласуване от Столичния общински съвет, ако бъде избран за кмет, етичен кодекс за общинската администрация.

Попитан за съдбата на Общинска банка, Борисов заяви, че трябва чрез ясен и публичен конкурс да се реши нейното бъдеще. Партийните кандидати трябва да отчетат работата на общинските си съветници и тогава да се явяват на дискусии, а местните и парламентарните избори трябва да бъдат мажоритарни. Така Борисов отговори на въпроса дали поддържа избирателния кодекс на Новото време в частта му за мажоритарно начало на избора за общински съветници.

Независимият кандидат подкрепи идеята на Новото време да има закон за лобизма и прозрачното финансиране на предизборните кампании. Според Борисов трябва да има публично обсъждане на градоустройствения план на София. По думите му Околовръстното шосе може да бъде разширено откъм южната му страна в участъка от бул."Княз Борис Трети" до разклона за Бистрица. Това е и една от темите, които Борисов е обсъждал в края на миналата седмица с президента Георги Първанов. Независимият кандидат за кмет има и предложение, според което кръстовището на Орлов мост и това на бул. "Евлоги Георгиев" и "Граф Игнатиев" да бъдат направени така, както е изградена естакадата на кръстовището на бул. "Витоша" в близост до административната сграда на НДК.

Сред приоритетите в работата си, ако бъде избран за кмет, Борисов посочи нова маркировка и нов асфалт по улиците в София и справяне с проблема с кучетата. Той заяви, че ако фирмите, които ще работят по тези проблеми не дадат гаранция, ще бъде сезирана прокуратурата. 

След отговорите, които Борисов даде на въпросите на Новото време, от групата ще решат дали да подкрепят независимия кандидат на предварителния вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание