В света на куклите

Най-големият фестивал на сценичното изкуство в София започва
17 сеп 2008 14:21, Петя Славова
В света на куклите
Снимка: sofiapuppet.com

Светът на куклите ще се разходи от 17 до 22 септември из София. Поводът е петото издание на фестивала „Панаир на куклите”.

Форумът се провежда през две години, като този път спектаклите могат да се видят в салоните на Театрална работилница „Сфумато”, Малък градски театър "Зад канала", театър "София" и театър "Българска армия". Естествено, постановки ще се играят и в Столичния куклен театър, който е и организатор на сценичното изкуство.

Подготвени са и улични забавления – постановки и програми с огньове, фойерверки, клоуни на кокили и още куклени изненади. Те ще се играят пред НДК, езерото „Ариана” и Народен театър „Иван Вазов” .

Двайсет театрални трупи от страната и чужбина ще представят най-новото от репертоара си. Ще гостуват куклени артисти от Русия, Гърция, Италия, Испания, Полша, Холандия, Англия и Америка.

Едно от най-важните събития за сезона ще ни провокира с куклите, познати у нас предимно на децата. Затова пък в "Панаир на куклите" спектаклите ще разплакват или по-скоро ще вдъхновяват възрастните.

Причината: фестивалът е поканил кукленото изкуство, което отдавна е напуснало рамките на паравана, заиграващо се с неживата материя по начин, който може само да ни върне въображението.

Официалното откриване е на 17 септември от 15,30 часа в салона на Столичния куклен театър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание