Новото ТТ Купе на Ауди ще се появи в края на годината

Сегментът на спортните купета, може би най-силно подвластен на автомобилната мода, се характеризира с относително къс живот на моделите. Има обаче и изключения и Ауди ТТ е едно от тях.
24 фев 2006 16:21,
Новото ТТ Купе на Ауди ще се появи в края на годината
Новото Ауди ТТ Купе ще се появи до края на годината

Сегментът на спортните купета, може би най-силно подвластен на автомобилната мода, се характеризира с относително къс живот на моделите, съобщава automediapro.com. Има обаче и изключения и Ауди ТТ е едно от тях.

Сегашният модел все още изглежда модерен и съвременен, точно така, както изглеждаше и когато се появи. За Ауди е било доста трудна задачата да намери верния път за обновяване на дизайна, като запази стила на обичания модел, да наложи новите тенденции в моделите на фирмата без да зачертае харесваните стари.

Дали са постигнали това ще се види в края на годината, когато новият автомобил ще се появи в Европа. Неговият дизайн е изцяло нов, като най-голямата промяна в стила е въвеждането на типичната за Ауди радиаторна решетка, която присъства вече във всички други модели на фирмата.

И все пак, най-голямата новина не е новият стил, а появата на трета версия на каросерията – освен купе и кабриолет (версия, която ще се появи шест месеца след премиерата на купето), през лятото на 2007 към тях ще се присъедини и хечбек, подобен на концепцията изложена на салона в Токио миналата есен под името Shooting Brake.

Купето с твърд покрив и кабриото ще бъдат задвижвани от познатия агрегат VR6 с мощност от 250 к.с. Новият хечбек ще бъде с новата версия на 2.0 литровия турбодвигател FSI, чиято мощност ще бъде повишена до 260 к.с.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание