Бойко Борисов и неговата ГЕНЕРАЛна ПРОМЯНА

От главен секретар на МВР, после и избран за представител на народа в парламента до кандидат-кмет без партийна подкрепа
18 окт 2005 14:54,
Бойко Борисов и неговата ГЕНЕРАЛна ПРОМЯНА
Бойко Борисов. Снимка: Булфото

В продължение на пет дни ще ви представим петте водещи кандидатури за кмет на столицата - Бойко Борисов, Татяна Дончева, Милен Велчев, Минко Герджиков и Светослав Гаврийски.

И петимата имат широка предизборна програма, обещават много и конкретни промени и искат да управляват столицата. Какви са точно идеите, плановете и самите кандидати - разберете тук. И ги проучете. 

Може би най-обсъжданото лице в кандидат-кметската кампания е генерал-лейтенант Бойко Борисов. Няма смисъл от „може би”, без съмнение и на медиите, и на обикновените хора, най-интересен им е той. Първо като главен секретар на МВР, после като кандидат за народен представител от квотата на НДСВ, а сега и като независим кандидат-кмет, Борисов печели симпатиите и респективно гласовете на избирателите.

Причината за това не е причисляването към дадена политическа група или пък кариерата на доказан политик. За четирите години, откакто е публична личност, Бойко Борисов изгради образ на прям борец срещу всяка форма на престъпност, която върлува у нас. А това да се бориш с лошите и на всичкото отгоре да ги преборваш, безспорно се харесва на хората. Освен това, многото актове на благотворителност, участието в проекти за подпомагане, привличането на чуждестранно внимание и другите подобни прояви на генерал-лейтенанта, вдигнаха рейтинга му почти до небесата.

Бойко Методиев Борисов е роден на 13 юни 1959 г. в Банкя. Завършил е висшата специална школа на МВР като инженер по специалността „Противопожарна техника и безопасност”. От 1985 до 1990 г. е бил преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. След това, през септември 1991 г., основава частната фирма „Ипон-1” ООД, където е ограничено отговорен собственик.

Сам казва, че печели достатъчно от нея, което не е чудно, ако се вземе предвид многоаспектната дейност на фирмата. Проверка в АПИС показа, че като предмет на дейност фигурират повече от 18 възможности от изкупуване и преработка на селскостопанска и животинска продукция до транспортни услуги, а пасажът завършва с думите „както и всяка друга стопанска дейност, която не е забранена със закон”. Назначен е за главен секретар на МВР на 01.09.2001 г. с чин полковник, през 2002 г. е повишен в генерал-майор, а две години по-късно – в чин генерал-лейтенант. Носител е на множество награди като признание за стойностната му работа и за отличното изпълнение на служебни задачи.

По време на парламентарните избори тази година бе кандидат за народен предствител от Пловдив и Благоевград. Бе избран и от двете места, но в карайна сметка не влезе в парламента. През септември тази година Борисов предаде поста си на гл.секретар на ген. Илия Илиев и се впусна в кметската надпревара.

Кандидатурата му е издигната от инициативен комитет, в който влизат имената на актьора Иван Ласкин, издателя Мартин Захариев, лекоатлетката Ивет Лалова, проф. Димитър Шойлев, Вили Казасян и др.

Основните му предизборни обещания са за по-широко участие на гражданите в управлението на общината, реформа в общинската администрация, решение на проблемите в здравеопазването и подобряване на сигурността на столичани и на обществения ред. Освен това Борисов обещава развитие на столичното образование, модернизация на водоснабдителната и отоплителната мрежа, решаване на проблемите с бездомните кучета и боклуците. Изобщо – решаване на абсолютно всички проблеми, които столицата някога е имала или ще има.

Бойко Борисов се явява с номер 7 на изборите за кмет на София.

Официален сайт на кампанията: http://generalna-promiana.org/

За кандидат-кмета Бойко Борисов на страниците на Dnes.bg :

Бойко Борисов иска публичен регистър на общинската собственост

Бойко Борисов се прибра от Мюнхен с нови решения на проблема с боклука

НЦИОМ: Борисов е временният лидер в надпреварата за кмет

Бул. "Витоша" ще е пешеходна зона, ако Борисов стане кмет

Бойко Борисов поведе на Дончева в кметската битка

Борисов: Ако ме изберат за кмет, ще правя всичко публично

Дончева и Борисов премериха сили в общ дебат

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание