Дъждът слушаше Стинг в Несебър

Около 20 хиляди души се насладиха на втория концерт на легендата у нас, докато светкавици осветяваха небето над морето
13 юни 2006 19:05,
Дъждът слушаше Стинг в Несебър
Стинг и синът му от първия брак Джо на сцената на градския стадион в Несебър. Снимки: Dnes.bg, Булфото

On and on the rain will fall
Like tears from a star like tears from a star
On and on the rain will say
How fragile we are how fragile we are
"Fragile"


Можете ли да ми дадете логично обяснение за един метеорологичен факт – цяла България се дави в дъждове, небето над Несебър се мръщи, светкавици бляскат далече в морето, а първата капка дъжд пада след третия бис на Стинг и финалните акорди на „Fragile“...

Аз не мога, но знам, че не съм единствен – около 20 хиляди се насладиха на неповторимите вокали на една от легендите на световната музика, а дъждът само им подсказа, че дори и неописуемо красивите неща свършват.

Иначе втората визита на бившия вокал на „Police“ бе предхождана от гласа на неговия наследник – Джо Съмнър, солокитарист и вокал на „Fiction Planе“, подгря тълпата точно в 20:00 часа заедно с момчетата от своята група.

Час по-късно деветте цветни прожектора станаха фон зад британския певец, който освен баса си, бе взел на сцената и изключителния барабанист Ейб Лабориъл-младши, както и двама китаристи - Доминик Милър и Лайл Уъркман.

Четиримата изпълниха няколко от най-добрите песни на Стинг, както от периода му като вокал на „Police“, така и от последвалата му солова кариера, като естествено най-ентусиазирано бяха посрещнати вечните хитове на 54-годишния певец – "Roxanne", "Fiedls of Gold", "Shape of My Heart", "Englishman in New York", „Desert Rose“.

Три пъти музикантите се връщаха под бурните аплодисменти на публиката, а легендарната звезда върна жеста, като неведнъж благодари на феновете и се опита да си поговори с тях на развален български.

Още вечерта след края на концерта в Несебър, Стинг отлетя за Истанбул, където е следващата спирка от турнето му "Broken music" по едноименната му автобиография.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание