51-годишна софиянка виновна за смъртта на четирима край Микре

В събота е повдигнато обвинение срещу жена на 51 години от София за причиняване на инцидента, в който загинаха четирима души и трима бяха ранени, включително зам.-министър Зия
9 дек 2006 20:21,
51-годишна софиянка виновна за смъртта на четирима край Микре
Смазаната Тойота, в която смъртта си намериха четирима души. Снимка: Булфото

След допълнително извършен оглед на местопроизшествието в района на с. Микре, тази вечер е повдигнато обвинение срещу жена на 51 години от София за причиняване на инцидента, в който снощи загинаха четирима души, а трима бяха тежко ранени, съобщиха от Областната дирекция на полицитяа.

В инцидента пострада и е в критично състояние зам.-министърът на финансите Нахит Зия.

Обвинението е по чл.343 ал.3 и чл. 342 ал.1 от НК - за предизвикване по непредпазливост на смърт и на телесни повреди срещу няколко лица. Срещу обвиняемата е предявена мярка за неотклонение "подписка".

Засега нейното име не е огласено. По думите на комисар Милко Димитров от ОДП, в момента се извършват две допълнителни експертизи и в много близко време се очаква да приключат с материалите по полицейското дознание. Според него вината на обвиняемата е почти доказана.

Тя е предприела изпреварване при изключително лоша видимост на място, където изпреварването е забранено и така се е ударила в ТИР, а оттам и в "Тойота".

Това е причинило смъртта на четиримата пътници в този лек автомобил, както и раняването на останалите участници в инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание