Счетоводителят - пират сеел филми и музика от „Социално осигуряване“

Бранимир Митин ползвал служебния си компютър като сървър, на който качвал филми, музика и други произведения, защитени от закона за авторското право
14 дек 2006 16:40,
Счетоводителят - пират сеел филми и музика от „Социално осигуряване“
Счетоводителят се изживявал като интернет пират от работата си. Снимка: Булфото

37-годишният Бранимир Митин, главен счетоводител на районно управление "Социално осигуряване"- София  област, е уволнен дисциплинарно заради това, че е нарушил Закона за авторското право, както и заповед на управителя на НОИ Йордан Христосков, съобщи самият Христосков.

По-рано днес от МВР съобщиха, че държавният служител е използвал служебния си компютър и лаптоп, за да разпространява в Интернет филми, музика и други произведения, защитени от закона за авторското право.  

Обяснението, което уволненият е дал пред Христосков, било, че е ползвал адреса на НОИ, за да плаща абонамента си в Интернет.

Милен Бояджиев - началник на районното управление, в което е работил Митин, е наказан с предупреждение, съобщи още Христосков. 

Митин е ползвал служебния си компютър като сървър, на който е качвал основната част от незаконното съдържание на продукцията. 

В дома на задържания е бил намерен компютър, на който е имало незаконна продукция. При други два случая, антимафиотите са разбили още един сайт с незаконно съдържание на филми - paradis.bg, на чийто сървър са намерени 350 филма.

В Ловеч, също при специализирана операция, е открит незаконен сървър с музика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание