Кондьо го хвана съдебната липса

Насроченото за днес дело в Районния съд в Сливен срещу фолк певеца Кондьо Савов беше отложено за 19 март, поради неявяване на подсъдимия
29 яну 2007 13:11,
Кондьо го хвана съдебната липса
Кондьо спешно трябвало да се изследва в София и затова пропуснал съдебното заседание. Снимка: Булфото

Насроченото за днес дело в Районния съд в Сливен срещу фолк певеца Кондьо Савов беше отложено за 19 март, поради неявяване на подсъдимия.

Без да уведоми съда предварително, защитата му е представила документ, че обвиняемият има направление за изследване в софийска клиника и то трябва да стане на днешната дата.

Кондьо Савов е обвинен по чл. 159 а, ал. 1 от Наказателния кодекс - за трафик на хора и склоняване към проституция.

По този текст от НК, по други два случая, певецът получи от Окръжния съд в Сливен тригодишна присъда лишаване от свобода и 8000 лева глоба на 29 декември м. г.

Присъдата подлежи на изпълнение, но месец след като е произнесена осъденият не е в затвора, защото в началото на годината влезе в болница, после папката по делото погрешка е изпратено във Върховния касационен съд във връзка с подадената от осъдения молба за възобновяване на процеса, обясниха от прокуратурата.

Всички материали вече са при нас, преценката ни е, че няма причина присъдата да не бъде изтърпявана в затвора и се надявам до края на седмицата тя да бъде приведена в изпълнение, обясни пред репортер на БТА окръжният прокурор Пейчо Хитов.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание