Заклаха таксиджия в София, колегите му блокираха града

Мъжът бе убит в столичния квартал “Люлин 5” около 3 часа тази нощ; от сутринта около 400 автомобила, предимно от фирма ОК Супертранс, където е работел убитият, са пред парламента
9 фев 2007 08:30,
Заклаха таксиджия в София, колегите му блокираха града
Таксиметрови шофьори от София са пред парламента от ранни зори. Снимка: БГНЕС

Протестът на таксиметровите шофьори в снимки

Тази нощ в столицата бе убит таксиметров шофьор, съобщи БГНЕС.

Мъжът е убит в столичния квартал “Люлин 5” около 3 часа тази нощ. По всяка вероятност той е наръган с нож.

По първоначална информация убитият е Емил Димитров Емилов. Работел е в столичната таксиметрова компания “ОК Супертранс”.

По информация на Дарик радио той е на 51 години. Според радиото, извършителите на убийството са наркомани, а инцидентът е станал след скандал. Убитият шофьор не е обран от убийците си.

МВР работи и по версията, че шофьорът е бил убит, докато е шофирал колата, тъй като автомобилът се е ударил в близки кофи за смет.

На мястото на инцидента в момента се извършва втори оглед. Ножът, с който е извършено убийството, също се издирва от полицията.

От рано сутринта днес движението около парламента е блокирано.

Частично е затворен булевард "Раковски", булевард “Васил Левски” и отсечката от Орлов мост до сградата на Народното събрание. Движението се регулира от полицаи, видя и репортер на Dnes.bg.

Около 400 автомобила, предимно от ОК Супертранс, се намират пред парламента.

Опашката от автомобили започва от “Булбанк” на бул. “Раковски” и стига до църквата “Св. София”, като колите са от двете страни на булеварда.

На бул. “Руски” в посока към Народното събрание е запълнено с таксиметрови автомобили, като повечето от тях са пред сградата на парламента.

По неофициална информация таксиметрови шофьори от страната, които са тръгнали да подкрепят колегите си от столицата, са били спрени на входа на града на “Ботевградско шосе”. 

Около 7.35 часа при протестиращите пристигна председателят на Народното събрание Георги Пирински.

Той се опита да говори с протестиращите, но бе освиркан от тях.

Единственото, което председателят на парламента успя да каже, е, че първо трябва да се разбере кой е виновен за убийството на мъжа, но това трябва да го свърши полицията.

Той обаче беше прекъснат от виковете на протестиращите, които го изпратиха с викове “боклуци”, а Пирински се оттегли в сградата на Народното събрание.

Междувременно таксиметровите шофьори заявиха, че искат среща с министъра на здравеопазването, на вътрешните работи и на транспорта.

Те настояват и за бърз резултат от разкриването на това убийство и на другите убийства на таксиметрови шофьори, както и повече сигурност за автомобилите си.

Поискаха и задължителна застраховка "Живот", действащ свой синдикат, съставен от шофьори, а не от хора над тях, както и действащите закони да са за всички. Очаква се списъкът с исканията им да бъде внесен в Народното събрание.

Ръководството на Министерството на вътрешните работи /МВР/ провежда извънредно съвещание заради убийството тази нощ.

От МВР заявиха, че в момента се извършват всички необходими мерки за бързото разкриване на извършителя.

Протестът на таксиметровите шофьори в снимки

-------

Имате ли мнение по въпроса? Споделете го в блога на Dnes.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание