Великденски поглед

Изложбата “ Храм от пръст, Вяра от дух” е доказателство на твърдението на Цветина Мицова, че действителността е една, но са безбройни начините, по които можеш да погледнеш на нея.
29 мар 2007 16:13,
Великденски поглед
Фотографиите на Цветина Мицова улавят фрагменти от Православния храм. Снимка: галерия "Париж"

На 29 март 2007 г. в столичната галерия Париж ще се открие дебютната фотографска изложба на Цветина Мицова – “ Храм от пръст, Вяра от дух”.

Авторката е на 25 години, от град Варна и само преди няколко месеца се дипломира с отличие в Швейцария, където учи “Международен хотелиерски мениджмънт”.

Открива фотографията като изразно средство преди 4 години и досега  продължава да е на мнение, че действителността е една, но са безбройни начините, по които можеш да погледнеш на нея и да я интерпретираш.

Името на изложбата “Храм от пръст, Вяра от дух” е обединяващо за фотографиите, които показват фрагменти от Православния храм, а въздействието на творбите разкрива искреността, вярата и преклонението на младата авторка пред светостта на Божията обител.

Изложбата е в навечерието на Великденските празници и ще бъде изцяло благотворителна. Начинанието вече е благословено от Варненския владика Кирил, а средствата от продажбите ще бъдат изцяло предоставени на храм “Св.Николай Мирликийски Чудотворец”, село Съботковци, Габровско.

Храмът е построен през 1868 г., функционирал е допреди няколко години, но днес спешно се нуждае от средства за продължаване на своето съществуване.

Желаещите да разгледат изложбата, както и да се присъединят към благотворителната инициатива ще могат да го направят до 14 април 2007 г. в галерия Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание