Поетичен пърформанс в Сатирата

На 10 май в Сатиричния театър свои стихове ще четат младите поети Стефан Иванов и Красимира Джисова
10 май 2007 15:05,
Поетичен пърформанс в Сатирата
Стефан Иванов и Красимира Джисова. Снимки: Личен архив

На 10 май в 19.00 часа в рамките на Салон „Четвъртък “ на сцена „Методи Андонов” в Сатиричния театър свои стихове ще четат младите поети Стефан Иванов и Красимира Джисова.

Заглавието на вечерта не е случайно - "Breaking news: пиша за теб и за себе си" е компилация от заглавието на триптих на Красимира (Breaking news) и на поема на Стефан (Пиша за теб и за себе си). Двамата обещават интересно пътуване през своите светове – направено като пърформанс, с много музика, дори импровизирана сценография. И двамата ще четат някои от последните си текстове, които, както те споделиха, се доближават тематично и като звучене.

Стефан Иванов е роден през 1986 г. в София. Завършил е Френската гимназия, а в момента следва философия в Софийския университет. Първата му книга се казва "4 секунди лилаво". Издадена е под псевдонима Сив Анов през 2003. Втората е "Гинсбърг срещу Буковски в публиката" (2004). Публикувал е текстове в "Егоист", "Списание на Мтел", "Една седмица в София", "Капитал Лайт", "Интро", "Hustler", „Алтера" и вестниците "24 часа", "Литературен вестник", "Сега" и "Култура".

От началото на 2005 г. промотира стиховете си в клубове заедно с група "Лепра Делукс" и в текстовата компания на Радослав Парушев, Момчил Николов и Тома Марков (Познати още като „Бърза литература“.

Красимира Джисова е родена на 28.08.1979 г. в Ямбол. Студентка пет семестъра в специалност Психология на ЮЗУ "Неофит Рилски", Благоевград. Нейни стихове и есета са представяни в местния и централния печат (сп. "Кръг", в. "Капитал" и др.) и радио ефир. Участва в литературни четения.

Носителка е на призови места в ред конкурси - "Ястребино", "Сектите - заплаха за България“, "120 г. от Освобождението на България" (1998 - награда за поезия, Ямбол), "Младежта - следа от бъдещето" (2000 - поощрение за поезия, национален конкурс), "Яворови дни" (2002 - трето място за поезия, национален конкурс), "Доколко новите технологии и Интернет са средство за по-добрия достъп до креативния свят на Другия?" (2002 - поощрение за есе, национален студентски конкурс), "Магията любов" (2003 - първа, 2004 - втора награда) и др.

Лауреат на Националната награда "Южна пролет" (Хасково 2006) за стихосбирката "Абревиатура" (2006; II изд. 2006).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание