Джордж. Оргазъм на стадиона.

Едно невероятно, нечовешко шоу. И три мнения за него.
29 май 2007 12:00, Екип на Dnes.bg
90
Джордж. Оргазъм на стадиона.
Той се раздаде. Ние - също. Снимка: Булфото

28 май. Всички знаем какво се случи тогава. И тъй като емоцията беше прекалено силна, за да я опише само един човек, решихме да си направим тройка. И след това да разкажем изживяното. Ето как...

Красита

Има хора, които чакам цял живот. Не ги познавам, те мен – също. Разминаваме се.

Има други хора, които разбирам, че съм чакала цял живот едва когато ги срещна. Понякога и с тях се разминаваме – поради гордост, прояви на излишно достойнство и откровена тъпота.

И, за щастие, има едни трети хора, които чакам цял живот, но с тях успявам да се срещна и да си кажа всичко.

Nine o'clock in the evening. /Аналогия с "5 o'clock in the morning", началото на Spinning the wheel/.

Знам, че скоро ще го видя.

След дълго и изтощително обикаляне около стадиона вече съм вътре. Не ме интересува дали небето ще се разцепи и върху мен ще падне кълбовидна, сърповидна или квадратна мълния. Готова съм да понеса всичко.

Бави се. Самолетът му бил закъснял, май. Подвикваме окуражително, не че той има нужда от окуражаване. Паля цигара, която едва изваждам от претъпканите си с карти и ключове джинси. И точно в момента, в който си казах, че ще го чакаме поне още час, той излиза.

Взрив. Вероятно така е възникнала и Вселената. Не съм предполагала, че сме толкова гръмогласни. Стоейки в средата на стадиона, имах усещането, че звуковата вълна ще срути трибуните. Не мога да преценя колко бяхме  - със сигурност много хиляди.

Джордж не е с обичайния черен костюм, в който повечето очакваха да го видят. Приех го за добър знак. С първото парче вдигна всички ни във въздуха, а след това ни каза защо е тук – да ни благодари, че сме с него в последните 25 години /аз лично по-малко, по чисто биологични причини/ и да подкрепи инициативата „Не сте сами“.

Втори взрив. А след това – нечовешкото шоу.

С невероятни визуални ефекти, божествен звук и всички велики парчета, които можете да си представите. След втората песен вече съм само по потник и единственото, което искам, е никога да не си тръгвам оттам.

Застава почти пред нас, на някакви си десетина метра, и за първи път усещам какво е да си истински, тотално раздаден фен.

Не знам по какъв точно начин да ви опиша чувството. Понякога емоцията – или поне моята, е толкова нагорещена и излиза толкова бързо и мощно, че е невъзможно да бъде предадена с нещо толкова бедно, каквото са думите.

Пях. Плаках. Виках. Крещях. Скачах. Останах без глас.

Оставих си сърцето при него. Исках да умра - докато го слушам и пея.

Защото един обикновен човешки организъм не може да побере толкова много чувства.

От гледката на фрашкан, тъмен стадион, в който единствените светлини са тези от хилядите дисплеи на мобилните телефони на фона на Jesus to a child.

От невероятния екстаз, в който те запраща Praying for time.

От факта, че човекът, заради когото всеки път, когато чуеш Father figure, гръбнакът ти настръхва, е до теб. И пее за теб.

И най-вече заради усещането, че това е мъжът, който, без да ме докосва физически, ме накара да крещя с емоцията, която никога досега не съм изпитвала. И да искам още, въпреки че цялото ми тяло изпитва нечовешка болка от изтощение, превъзбуда и напрежение. А накрая да се разплача. Ако това е дефиницията на един истински, качествен, взривяващ оргазъм, то на 28 май вечерта аз получих сто.

Вероятно затова и се разплаках отново докато писах всичко това.

И най-накрая осъзнах, че да обичаш някого и от това да те боли сърцето, всъщност е... Amazing. Това е всичко. 

Елена

Кога думите са излишни? Когато не искаш да пишеш най-вероятно. Или когато искаш да живееш. Джордж Майкъл  - първият ми закупен оригинален диск (имам всичките му албуми в няколко формата).

Джордж Майкъл - автор на любимата ми песен евър. Джорд Майкъл - в пъти по-вълнуващ за мен лично от Майкъл Джексън и Мадона взети заедно, дори да са в домашно порно - мюзикъл. Единственият поп изпълнител, за когото бих си продала колата и бих задлъжняла тежко и непоправимо, за да го гледам (слава богу, не се наложи).

Единственият, за когото си мечтая откакто ходя на концерти, единственият, към когото имам култ, сравним с нищо друго (нямам навика да си правя идоли).

Когато разбрах че идва в България, щях да припадна - щастие, вълнение, лудост. Изобщо не ми се пишe как вчера 3 часа стоях на крак и се мокрих от дъжда и вълнението. Все тая и че дъждът спря като по поръчка, като преди Стинг миналата година - явно великите простo не ги ловят бедствия.

Изобщо не искам да споменавам, че той изпя “Fastlove”, “Faith”, “Go to the city”, “Outside”, “Star People”, “Father figurе естествено - “Freedom”, както и новите ми любими “Amazing” и “Easier affair”, чиито текстове и музика знаех само аз околовръст, но това не ми попречи изобщо да се разцепя мрака от крещене и танцуване.

Нищо няма да промени и ако кажа, че цял живот съм мечтала да чуя любимата си песен наживо и когато това стана, усещането беше толкова невероятно, че се разплаках.

Или че наживо и на запис няма голяма разлика, защото едва ли има певец с толкова перфектна вокална техника, чиито ънплъгт- лайф гледам поне няколко пъти в месеца. Джордж Майкъл е свързан и с голямата ми (не бразилска, но също толкова тъжно приключила любов и  се надявам да свържа и с новата си - съвсем като вчера когато той изпя една след друга “Jesus to a child” и “Amazing”).

Вчера мина единственият концерт, на който някога съм искала да отида с цялото си сърце. И наистина само това е важното - аз просто бях там.

Сашо

Евалата, Гоше. По принцип аз не се изразявам така. Но изтръпналите от очакване призиви „айде, бе Гоше“ процепваха пространството на стадиона в очакване на Джорджи. Но те бяха едни такива - приятелски, готини, подканящи и пичовски.

А Джордж наистина си заслужаваше всяка една сричка, призив и вопъл.

Заради Джордж Майкъл бурята и дъждът в София спряха като по чудо. Заради Джордж Майкъл една доста лицемерна кампания като „Не сте сами“ придоби в очите ми други измерения, защото за пръв път се почувствах истински съпричастен, както и всички над 20 000 души на стадиона, които махаха със знаменца в подкрепа на медиците. Както и самият Джордж.

Той се оказа наистина, наистина зашеметен от българската публика. Както и ние от него. Каза че сме супер, че това е най-якият му концерт. Мерси, Джорджи, и за мен това беше най-якият концерт в живота ми, а съм ходил на адски много. Е, само на Мадона не съм, но тя ми е диагноза, така че няма място за сравнение.

Да си на буквално 40 см от Джордж си е направо размазващо. Лее се пот – от него, от мене, дори искам да ме наплюе, да ме олигави, дори и да ме стъпче. Чувствам се като някоя френетична фенка. Ако имах сутиен, щях да си го метна.

Джордж изпя всички най-най-велики хитове. На личния ми фаворит „Father Figure“ просто щях да умра ви казвам. И не спрях да се дера и пея, докато Джордж седеше под водопад от светлини и най-страхотно любимата ми песен на света се лееше като амброзия върху мен.

Thats all I wanted, something special....

А, колко подскачах и танцувах. О, боже. Затова сега съм без крака, не ме интересува. „Fast Love“, „Flawless“, „Amazing“...- наистина невероятно.

Тони Блеър прави свирки на Джордж Буш, който е висок, дебел и гумен. Това е Джорджи.

И още бавно, бързо - „Jesus to a Child“ - When you've been loved...така е, това е положението. Спомням си как преди почти 10 години трескаво свалях текстовете на песните на Джордж и ги пеех в офиса, подплашвайки чистачката.

„Praying for time“...Да, и аз се молех за още и още време, за да не спира. Това със сигурност беше най-голямата звезда, която е идвала в България. Да ме прощават фенове на Депеш или Металика. Но този човек е самата енергия.

И накрая Фрийдъм. Аз съм без глас, без усещане, зашеметен и опустошен. Евалата, Гоше.


Малка част от шоуто в снимки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
papa pestaloci преди 16 години
THANK YOU,djordj maikal,4e da podkrepish na6ite medici zadarjani v lybia za otkup.thenk you,4e iznese takav velikolepen koncert za nas bulgarite i ni pomogna da se po4ustvame pove4e evropeici ot vsjkoga.thenk you,djordj 4e ne krie6 svojta seksualna prinadlejnost,nito se sramuva6 ot fakta 4e si gei,thenk you 4e ne zabravj6,4e balkanite sa tvoj koren.
86
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 16 години
Behemoth, разсмя ме! :D
85
0
 
0
 
! Отговори
Милена преди 16 години
Така си го написала, че го почувствах, все едно съм била там - настроението на стадиона, емоциите, които си изпитала, тръпките по тялото, сълзите в очите...Благо даря ти, че сподели с нас това невероятно преживяване!!! Благодаря ти, че сподели с нас това страхотно изживяване и ни
84
0
 
0
 
! Отговори
BO преди 16 години
hora kvo da vi kaja koncerta beshe UNIKALEN! samo ne razbiram edno zashto pove4eto namesvat temata za sexualnata mu orientacia.I kakvo po to4no im pre4i tia/sexualnata orientacia na GM/.Stranno kak njakoi hora si pozvoliavat da kazvat 4e muzikata na GM e geiska. a muzikata na RAmstein kakva e ? 6tom te sa gay zna4i i tiahnata muzika e geiska.a i mislia 4e muzikata njama nujda ot sexualni kvalifikacii ili ti haresva ili ne pojelavam na vsi4ki koito ne biaha na koncerta na GM da budat na podobno show njakoga.
83
0
 
0
 
! Отговори
caezar преди 16 години
каквото и да се каже концерта ще е малко и недостатъчно! джордж беше фантастичен! усмихнат и приветлив, искрено благодарен ан феновете , които сме били с него от началото на дългата му кариера , белязала истинска непогрешима следа в историята на музиката , с каквото малцина могат да се похвалят (апропо, Депеш ли??? не ставайте смешни!) това е със сигурност най-яркият концерт, на който съм присъствал! световна звезда на световно ниво! каквото българия не е виждала със сигурност! може би само ако дойде мадона изйивяването би било сравнимо. впрочем думите не са достатъчни...вс ички, които бяхме на стадиона в онази паметна (поне за мен) вечер, знаем защо...
82
0
 
0
 
! Отговори
AlmostHuman преди 16 години
Спомням си как преди почти 10 години трескаво свалях текстовете на песните от Satanica и ги пеех в офиса, подплашвайки чистачката. Behemoth застават почти пред нас, на някакви си десетина метра, и за първи път усещам какво е да си истински, тотално раздаден фен.Не знам по какъв точно начин да ви опиша чувството. Пях. Плаках. Виках. Крещях. Скачах. Останах без глас.Остави х си сърцето при тях. Исках да умра - докато ги слушам и пея. Защото един обикновен човешки организъм не може да побере толкова много чувства.От гледката на фрашкан, тъмен клуб, в който единствените светлини са тези от десетките дисплеи на мобилните телефони на фона на Christians to the Lions.От невероятния екстаз, в който те запраща Decade of Therion.От факта, че човекът, заради когото всеки път, когато чуеш Sculpting the Throne ov Seth, гръбнакът ти настръхва, е до теб. И пее за теб. Аз съм без глас, без усещане, зашеметен и опустошен. Евалата, Behemoth.
81
0
 
0
 
! Отговори
Фен на хубавата музи преди 16 години
Чета и се чудя каква е тази злоба? Какво значение има дали Джордж е гей или не и каква връзка има с неговата музика и творчество? Защо все трябва да делим, сравняваме и вкарваме в рамки музиката?Всек и я чувства по различен начин и това е най-готиното! И трябва ли да се обезценят чуждата радост и емоции, само защото другите не чувстват така нещата? На мен пък много ми харесва статията и напълно вярвам, че точно това са изпитали авторите й.Аз също бях на концерта, той наистина беше невероятен: сцена, звук, ефекти, видеостени, мултимедия. Неслучайно е най-доброто шоу за миналата година. А за Джордж какво да кажа, страхотно присъствие на сцената, прекрасно излъчване, непрекъснато общуване с публиката, Божествен глас....Все едно пее в студио! Цялото шоу има невероятно внушение!Ако трябва да опиша моите чувства с думи, не съм искала да умра, нито си оставих сърцето там, нито спрях да живея след това.По-скоро си откраднах частица от музиката и личността на Джордж, която ме зарежда с много енергия, прави ме щастлива и ме кара в последните дни да не стъпвам точно по земята...И ако ние, които бяхме на концерта, сме успели да предадем на Джордж нашата любов и подкрепа към него, значи наистина се е случило нещо прекрасно!Бла годаря за изключителното удоволствие, което изпитах!!!
80
0
 
0
 
! Отговори
Елица преди 16 години
е да, била съм на концерт на Хиподил и това, което Дж написа си е изстинска простотия. Абсурдно е да се прави сравнение. Да, от доста места ми се натяква, че на Депеш е било по- яко..не знам , не съм била там. Но мога да сравня таланта и творчеството на Джордж с това на ДепешМод, чиито песни имат идентично звучене..но както и да е. От друга страна по мои наблюдения много хора не са дошли на концерта защото билетите са скъпи (мисля, че тези на Депеш бяха доста по евтини). 70лв според мен не са много, за да видя Джордж, ама нали българинът няма пари..жалко.. Статията е за феновете. Тези, които искат да псуват и да недоволстват, които не харесват този изпълнител, какво правят тук?! Няма ли къде другаде да си избивате комплексите?? Оргазъм!? Абе човек, супер тъпо е да се перчиш тук при положение, че ние говорим за съвсем друг вид удоволствие, което ЯВНО ти не си изпитвал. И тези които казват, че това е гейски концерт.. people, ако Фреди Меркюри беше жив и Queen пееха тук, щяхте ли да се ебавате така с таланта му? Толкова сте жалки, че ме е срам! отново ви моля- НЕ СИ ИЗБИВАЙТЕ КОМПЛЕКСИТЕ ТУК.
79
0
 
0
 
! Отговори
Vuratino преди 16 години
Кака,още ми е малко рано да преценя дали ставаш за ментор,но определено мога да кажа,че предаваш емоции,като се опитваш да бъдеш обективна и запазваш толерантност към иначе мислещите,което на мен ми допада. Ивелине,никой нищо не ти навира в лицето,освен ако не търсиш умишлено нещо,което да бъде навряно там.
78
0
 
0
 
! Отговори
Дж преди 16 години
Аз съм ходил на доста концерти включително този на Депеш на същия стадион. Концертът беше слаб а тези които го описват като свръх изживяване виждат единсвено своите собствени идеи за това как трябва да изглежда един хубав концерт, породени основно от липсата им на опит с такива.Един концерт на Хиподил е 20 пъти по забавно събитие. Вземете да пробвате!
77
0
 
0
 
! Отговори
bb преди 16 години
и въпреки обикалането на стадиона от всички страни докато си намерим точното място за влизане на концерта, въпреки калните реки които правеха влизането и излизането от този стадион доста трудни, въпреки километрите извървяни пеша после заради ужасните таксиметрови шофьори, които искаха да заработят като за последно....пак казвам СТРАХОТЕН КОНЦЕРТ направи Джордж!!!!
76
0
 
0
 
! Отговори
bb преди 16 години
Браво! много точно сте описали еуфорията от концерта! с изключение на плача, изпитах всичко останало точно като вас! Въпреки че не бях нито на 2, нито на 10 метра от него!Концерта беше невероятен и като сцена, и като ефекти, и като публика...но най вече заради чудния глас на Джордж!!!! лоши думи могат да кажат само тия, дето не са били там...най вероятно от завист
75
0
 
0
 
! Отговори
kaka преди 16 години
след като се налага жените да ти го 'доказват'. Не искам този форум да става толкова диалогичен. За това само ще ти кажа, че се пише 'оргазъм', а не 'оргазам'. Надявам се само теорията да ти куца. Всъщност, като гледам колко си смел на приказки, се зачудих....кое е по-жалко - да правиш секс с мъже или да правиш секс само пред компютъра...
74
0
 
0
 
! Отговори
merakliq преди 16 години
Много жени са ми го казвали и доказвали.Мисля че тази тема е пусната от жени които не са ме срещнали :) и затова са имали време да отидат на гейският концерт.Защо ли си мисля че и каката е една от тях.Пожелавам им да ме срещнат.
73
0
 
0
 
! Отговори
kaka преди 16 години
ама тва, че си истински мъж, казвала ли ти го е някоя жена или ти си си просто...меракл ия....Знам, че те боли от факта, че ония гей Джордж разпищява жените, а ти не.
72
0
 
0
 
! Отговори
merakliq преди 16 години
ела при мене како и ще изпиташ 10x повече оргазам от тоя който си изпитала на стадиона поне ще попаднеш на истински мъж.
71
0
 
0
 
! Отговори
някоя си преди 16 години
Що за заглавие,господ а журналисти,моде ратори, редактори!?То ва ли е Вашата превъзходна степен?На животинско ниво.Боже,паз и България!Т
70
0
 
0
 
! Отговори
Ивелин преди 16 години
Хе, хе, приятелко извърташ думите миНикъде в моя пост не мога да прочета нещо от сорта на "Какво му харесвате на тоя Джордж Майкъл?" или пък нещо по адрес на физиономията муПросто изразих мнението си, че на цялата тази работа се придава повече внимание отколкото заслужава, и че са ми смешни сълзливите вопли на групата фенкиА какво чета и къде си навирам лицето си е лично моя работа
69
0
 
0
 
! Отговори
kaka преди 16 години
Ивелин, май ти навираш лицето си в Джордж Майкъл. Не си длъжен нито да ти харесва, нито да четеш излиянията на развълнуваните хора, които са се кефили онази вечер. Аз примерно никога няма да седна да чета статия за Формула 1, камо ли пък някога да напиша 'кво му харесвате на тоя Шумахер, с тая тъповата физиономия'.
68
0
 
0
 
! Отговори
N&A преди 16 години
Джорджи,жив и здрав да си!Пълниш ми душичката,ама до горе!Ако ще и космонавт,който обича секс с пилета да си,пак имаш страхотен глас.Браво и дано други звезди от неговият ранг,да посетят България