Подаръци ще има за всички от сърце

Ден след завръщането си, медиците се сдобиха с апартаменти, сметки с пари. И това няма да е всичко.
25 юли 2007 16:07,
245
Подаръци ще има за всички от сърце
Снимка: БГНЕС

Българският мобилен оператор М-Тел ще подари по един апартамент на всеки един от българските медици и на палестинския лекар Ашраф, които изкараха 8 години в либийските затвори, а вчера триумфално се завърнаха в България.

Новината бе съобщена от изпълнителния директор на М-Тел Йозеф Винатцер по време на среща с медицинските ни сестри.

Той им подари и по един мобилен телефон, обяснявайки, че от телекома са искали да направят това още преди две години, но не е било възможно апаратите да бъдат изпратени.

Винатцер допълни, че той е австриец и е горд, че бившият външен министър на Австрия Бенита Фереро-Валднер има изключителен принос за тяхното връщане на българска земя.

Собственикът на в. "Стандарт" Тодор Батков пък съобщи, че инициаторите на кампанията „Не сте сами” са решили да отворят сметка на всеки един от медиците в банка ДСК, като за целта първи внасят по 10 000 лева.

Батков заяви още, че ако медиците решат да заведат дело за причинените им страдания, кампанията ще продължи и той като адвокат ще им помогне максимално.

Адвокатът разкри още, че инициаторите на кампанията са имали идея да организират грандиозен концерт за връщането на медиците в родината, но сега са решили това да се случи през септември, когато тук ще бъдат френският президент Никола Саркози и съпругата му Сесилия.

На хепънинга ще бъде поканена и еврокомисар Бенита Фереро-Валднер, която, заедно със семейство Саркози, вчера стана почетен гражданин на София.

От името на медиците благодарности за щедрите подаръци изказа съпругът на Нася Ненова и увери, че изпълнителният директор на М-Тел и Тодор Батков ще бъдат първите гости в техните апартаменти.
 
По-рано днес пък стана ясно, че  Българският лекарски съюз /БЛС/ е открил банкова сметка за подпомагане на медиците, в която, по решение на оперативното ръководство, са били преведени 2500 лева.

Поводът за откриването на сметката е завръщането на медиците ни от Либия, като идеята е в бъдеще средствата по сметката да се използват и по други поводи, уточниха от съюза.      

Лични средства в нея са внесли д-р Андрей Кехайов, председател на УС на БЛС, д-р Георги Сакакушев и д-р Цветан Райчинов, заместник-председатели, и д-р Пламен Демиров, главен секретар на УС на БЛС.   

Членовете на УС на БЛС и управители на лечебни заведения д-р Георги Кръстев и д-р Добрин Папуров също са дарили пари.    

Така, само ден след завръщането на Валентина, Кристияна, Нася, Снежана и Валя, д-р Здравко Георгиев и д-р Ашраф, те се превърнаха в разбираем център на алтруистичните прояви на различни организации и компании.

Съвсем реално е да се предполага, че може да се стигне и до елегантна надпревара във връчването на различни /не/символични подаръци и придобивки.

Остава да видим кой докъде ще успее да стигне в засега честната надпревара.

Старт!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
0
 
0
 
! Отговори
gyul6en преди 16 години
tova e nai golemiq kupon na ***.TOVA E JIVOTA BE BATE VESELBA DOZORI
243
0
 
0
 
! Отговори
sestrite преди 16 години
Не ви ли се струва, че размяната стана като по филми за КГБ и ЦРУ , ненадейно и при неясни обстоятелства и суми!И помилването стана по пътя в самолета като в същите филми.Гоце е от същата организация KGB и ги помилва преди някой Българин да е прочел обвинителния акт-може би само Стани-шеф,който не го броя за Българин а за Евреин-Украинец
242
0
 
0
 
! Отговори
КГБ преди 16 години
момчето което спаси 20 те полицаи при потушаването на пожара бе наградено с две минимални заплати понеже не е съдено от либийски съд и има чисто съдебно минало
241
0
 
0
 
! Отговори
equinox преди 16 години
EI MANGOVCI SPRETE DA OBIJDATE MED.SETRI,ZASHTOTO 6TE POLY4ITE OTMA6TENIETO MI V OGROMNA STEPEN!!! КУКЛУС-КЛАНОВЦИТЕ ИДВАТ! СКОРО!
240
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
Това, което се случва с медицинските сестри след завръщането им може да се определи само като обикновен цинизъм и липса на ПР-морал и въображение. С разходите направени по защитата им, пътуванията на роднините им и парите платени на фонда за лечение на болните деца, те вече рполучиха достатъчно от обществото ни. От всеки един от нас, който работи и плаща данъци.Носих лентичка, стисках им палци, но от тук нататък ако те не дарят апартаментите си в полза , например, на онези, очакващи смъртна присъда, наричани някак ефимистично "онкоболни", които не само че не получават такива подъръци а продават домовете си за да си осигурят лечение, защото държавата е некадърна, та - ще смятам, че тези хора заслужават само презрение. За бога братя мислете. Ако утре не дай боже се разболеете ще оцени ли държавата живота ви на близо 65 милиона (според медиите медиците струват около 400 милиона)http://***.news-bg.com/story-3408.php. Не го вярвате , нали. По-вероятното и клинична пътека да няма. Спомням си драмата на "човекът без лице". Нима неговият съсипан живот не заслужава компенсации за разбитото семейство, загубените години и преживяната болка (душевна и физическа) . Заслужава , но случаят не така "имиджов", нали.Драги съграждани преди да изпадате в умиление помислете колко хора могат да бъдат спасени с парите, които Либия ни дължи?Наистина 65 милиона ли е цената на живота на един българин. Или 1000 лева глоба - толкова колкото бяха "наказани" велинграодските полицаи убили невинен гражданин.Сестрите получиха един безценен дар - живота си и от тук нататък могат само и единствено да благодарят на всеки един българин когото срещнат на улицата. Защото снимките във вестниците са на политиците, но парите са от нашия труд.
239
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
mlakvaite be psevdobalgari,pisnalo mi e ot takiva kato vas,kak moje ne moga da si obqsnq da se pi6at takiva dolni dolni ne6ta,dano samo tova da ne sa balgari,za6toto togava tejko ni i gorko ot takiva horitsa
238
0
 
0
 
! Отговори
antispin40 преди 16 години
HA NA BAS 4E I *** SA SPINOZNI !!! Ste vidite , no nyama da 4uete ot nikogo.Stoto sa pod kriloto na mafiyata ni.
237
0
 
0
 
! Отговори
feya преди 16 години
D E T E U B I I S I.K U R V I D O L N I . I Z M E T !!!!!!!!!!!!!
236
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Гроздови зърна на ***. Подканващо отворени бедра,положени върху мъжко тяло /най-вероятно от арабски произход/.Сладострастна усмивка...............Не.това не е снимка от порно списание.Това е "изтормозената" Кристияна Вълчева!Срамувам се заради тях.
235
0
 
0
 
! Отговори
equinox преди 16 години
jalki,mrasni,zavistlivi cigleta ste vii,det zavijdate na med.setri!KATO OTIDETE V ADA DQVOLA 6TE VI NAPRAVI NA SAPUN!BEZ IZKLIU4ENIQ!CELIQ VI ETNOS DETO MARSI SVETA SHTE BADE SVAREN NA SAPUN V KAZANA NA DQVOLA,ZADA SE IZMIQT S NEGO DOBRITE HORA!PONE ZA NESTO MOJE DA SE GORDEETE 4E SHTE POSLYJITE!APYK DOGAN,nego nqma kvo da go komentiram,toi ve4e si izpql pesenta,vidq se kav e,i kvi sa mu izbiratelite-za 6epa kebapi,no sledva6tite izbori 6te ima sopa po garba i vaje za vrata ,ako se opitva pak da shmekeryva..
234
0
 
0
 
! Отговори
gehi преди 16 години
всичко е нашенска работа .нека получат компенсации , но в нормални граници. апартаментите да се дадат на млади семейства с болни деца . п, пенсия да , но до 200 лв. по груби сметки за три дни дъбраха по 30 хил . лв, на глава , а децата в домовете и интернатите да не получават супа и следобедна закуска това съм го проверила , болни чакащи живото спасяващи лекарства , млади и стари , колко е пенсията в българия и колко струва нашия жимот . някой си позволяват хора , които мислят кото мен егоист , не съм егоист о социално ориентиран индивид и по тази причина казвам да се помага в границите на разумното
233
0
 
0
 
! Отговори
my comment преди 16 години
to4no taka 232,napalno sam saglasna,do tam li sme padnali ne moga da razbera,sramota za balgarsikq narod,da zavijdame za edni apartamenti,do tam li stgnahme ve4e.SRAMOTA
232
0
 
0
 
! Отговори
Ross преди 16 години
Даааааааааааа, горещините си изиграха ролята - тези дето плюят сестрите и им текат лигите за апартаментите им са или слънчасали, или са за по-сериозна диагноза! То-бива завист, то - може, ама това никъде го няма - само в България, което е много жалко. Наистина за един апартамент не само родители - някои хора и собствените си деца ще продадат или изтъргуват - толкова големи зверове ли са станали всички? Колко сте жалки.........
231
0
 
0
 
! Отговори
Berg преди 16 години
А ТИ 230 ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ-поради що се самиш да пишеш на бългаски.....
230
0
 
0
 
! Отговори
tgtfgb преди 16 години
neznamk koi trqbva da prosti na 228,no opredeleno vsi4ko se vra6ta,nikoga ne go zabravqi,pisna mi ot nqkvi si kadidat-balgari.JALKI STE
229
0
 
0
 
! Отговори
Berg преди 16 години
АХМЕТ ДОГАН -НАЙ-УМНИЯТ ПОЛИТИК В ЕВРОПА ЗНАЕШЕ,ЧЕ ТИЯ ДЕТЕУБИЙЦИ СА ВИНОВНИ И ЗАТОВА НЕ СИ МРЪДНА И ПРЪСТА.АБЕ БГ МУ РАБОТА-УСПЯХМЕ И ТОЗИ ПЪТ ДА ЗАБЛУДИМ ЕВРОПЕЙЦИТЕ-----ТОЗИ ПЪТ ЗАСЛУЖАВАЩИТЕ ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ,сем.САРКУЗИ.....ВИЖТЕ ***.TRIPOLIPOST.COM
228
0
 
0
 
! Отговори
ДА преди 16 години
ДО 223-ЕДИН ИСТИНСКИ КОМЕНТАР-ВИЕ СТЕ МНОГО УМЕН ЧОВЕК,ТОВА Е СЕРИОЗНО.....
227
0
 
0
 
! Отговори
Berg преди 16 години
АБЕ ТО СТАНА КАТО НА *** СВАТБА-ВСЕКИ ДАРЯВА,А ТЕЗИ *** СА ДЕТЕУБИЙЦИ.....
226
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
napalno podkrepqm Svetla i ostanalite,koito sa saumeli da zapazqt 4ove6koto v sebe si,Kak moje materialnoto da vii ozlobi tolkova mnogo be hora?Jalko e vsi4ko tova ,koeto stava.Vikahme,protestirahme,iskahme da si doidat,i kato si doidoha i kakvo?Sega daite da gi izkarame dqvoli za tova,4e sa im dali apartamenti,stranno ne6to sme tova balgarite-vinagi sme nedovolni,vinagi hlen4im,vinagi se oplakvame i nikoga ni6to hubavo ne moje da se napravi zanas,no nikoga ne si priznavame vinata.
225
0
 
0
 
! Отговори
Vera преди 16 години
Може да си напълно убедена, че на хората егоисти с дребни душици им пука за бедните деца и сираците, точно толкова, колкото и за медицинските сестри!