Гей-бомбата на Пентагона с награда за мир

В Харвардския университет за 17-и път бяха връчени така наречените анти-Нобелови награди - The Ig Nobel Prize
5 окт 2007 14:16,
8
Гей-бомбата на Пентагона с награда за мир
Дипломата за The Ig Nobel Prize. Снимка: theodoregray.com

В Харвардския университет вчера за 17-и път бяха връчени така наречените анти-Нобелови награди - The Ig Nobel Prize, предаде Лента Ру.

Наградата е учредена от хумористичното списание „Анали на невероятните изследвания“ и се връчва за постижения, които „първоначално карат хората да се смеят, а след това да се замислят“.

The Ig Nobel Prize, както и истинската Нобелова награда, се връчва с няколко номинации – медицина, физика, биология, химия, литература, икономика и награда за мир.

Освен това тази година анти-Нобелови награди бяха връчени и в категориите лингвистика, авиация и хранене.

Наградата за медицина беше дадена на двама британци, изследвали последиците за здравето при гълтане на сабя.

Награда за физика е дадена на учени от САЩ и Чили, намерили научно обяснение на появяването на гънки по дрехите.

С наградата за биология е удостоена жена - доктор на науките от Холандия, съставила подробен списък на насекомите, гъбичките и останалите представители на живата природа, които обитават леглото на човека.

Наградата за икономика е присъдена на тайвански изобретател, патентовал устройство, което при опит за банков обир улавя престъпниците в мрежа.

Литературната анти-Нобелова награда получи австралийка за труда си, посветен на определителния член the, като тя отделя особено внимание на трудностите, които възникват при опита за азбучно подреждане на думите, които се използват с the.

Организационният комитет
на The Ig Nobel Prize връчи наградата за мир на служителите от Пентагона за плановете за създаване на „секс-бомба“, която при взрива си отделя химическо вещество, провокиращо при войниците от противниковата армия пристъп на хомосексуално поведение.

Лингвистичната награда е присъдена на учени от университета в Барселона, които при проведените експерименти установили, че плъховете не правят разлика между аудиозапис на думи на английски и на японски език, ако лентата се върти в обратната страна.

Анти-Нобелова награда в областта на храненето получи американец, който изследва границите на човешкия апетит, тествайки доброволци с помощта на „безкрайна“ самопълнеща се чиния със супа.

В раздела за авиация победиха учени от университета Куилмс в Аржентина, които установили, че виаграта позволява на хомяците да се възстановят по-добре след дълги полети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Константин преди 16 години
За пореден път се хиля като чета коментари. Англичаните са изключително сексуална нация. Въобще не са обърнали резбата. Освен това както предполагам знаеш хомосексуализма не е заразен и не е болест. Англичанките са изключително сексапилни жени. Сравняваш нация от 30 милиона поне с нация от 6 мил в различна икономическа среда.Просто твърдения от типа сочене с пръст и "този е виновен, да го утепаме", не са много сериозни. Дай сега да ти кажа че японците са много обърнали (което не е съвсем невярно, просто с % от цялото настроение е малък).
6
0
 
0
 
! Отговори
c0bra преди 16 години
Звучиш ми като уникален хомофоб, какво по-точно те бърка сексуалноста на хората, мисля че не би трябвало да те засяга.А пък детето ти има правото да реши какво иска да е ,колкото и да ти е неприятно, то е отделен човек и не е твоя собственост.Има правото да се развива,учи, да е ***, и каквото и да е друго. И ти нямаш правото да се бъркаш ок? И кфо , от раждането му ще почнеш да забраняваш ли ? И какво ще направиш по-точно?*** е по-стара от света, и ще продължава да си съществува още много много дълго.Недей вкарвай глупави изказвания, звучиш като много ограничен човек.
5
0
 
0
 
! Отговори
rowena преди 16 години
Най много хомосексуализъм има в Англия. Не се наемам да твърдя дали така се раждат; дали е мода на поведение или болест -много спорен въпрос но е факт ,че англичаните заедно с езика са пренесли в Америка и някой анални шаблонни изрази например натрапчивата реплика да те сритам по....която е американска запазена мярка звучи хомосексуално. Разбира се хомосексуалност е имало в древна Елада a в днешно време това е английски синдром!У нас демокрацията отвори път на хомосексуализма.По страшно е зарибяването и модата отколкото бомба с временно действие.Някой са си такива и без бомба.Идеята е как да не се пренесе болеста от болната глава на здравата съгласна съм че забраната има обратен ефект и се явява репресия но кой ще предпази децата от вредно влияние?
4
0
 
0
 
! Отговори
sisitkova преди 16 години
Хомяк - това е хамстер на български ;-)
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
i na mene, otdavna sym obyrnal rezbata
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
тая бомба на мен няма да ми действа
1
0
 
0
 
! Отговори
girl rulZ преди 16 години
Антинаградата за чистоте спечели отбора на уефски, защото навсякъде ги перат.Антинаградата за най-бърза реакция спечелиха оцеляващите в ***, защото още не са забелязали покачване на каквато и да е цена.Антинаградата за хуманизъм спечилиха бг учителите, защото все още не искат да са бавачки по цял ден за без пари...