Товарен кораб потъна в Черно море

Руски товарен кораб, пренасящ метал, потъна в Черно море край Севастопол, двама членове на екипажа му се водят за изчезнали
11 ное 2007 16:04,
9
Товарен кораб потъна в Черно море
50 кораба в момента са в открито море (Азовско и Черно), където има бури. Снимка: BBC
Руски товарен кораб, пренасящ метал, потъна в Черно море край Севастопол, двама членове на екипажа му се водят за изчезнали, съобщи руската агенция „Новости“. Четиринайсет души са спасени.

Корабът, чието име не се уточнява бил на рейд край нос Херсон на Кримския полуостров.

Шестбаловият щорм предизвика сериозни инциденти с няколко кораба в района на Керченския пролив, който свързва Азовско и Черно море.

Танкерът „Волганефт-139“ се разцепи и разля 1000 тона мазут в Азовско море. Още един танкер е в бедствено положение.

Бурята нанася големи поражения и на инфраструктурата на Симферопол. Силният вятър със скорост до 30 м/сек. е изпочупил дървета, нарушено е движението на тролеите, някои квартали на града са останали без вода и осветление, прекратено е подаването на топлоенергия.

Засега няма съобщения за пострадали хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
по българските новини говорят единствено за замърсяването на *** черно море, което и без това е мръсно,сякаш не са загинали толкова много хора, те са там някви си моряци, *** отвратителната нация, затова няма да просъществуваме, много модерни станахме и много разбираме, дано някои ни затвори устата скоро взех много да се дразня..
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
КОРАБОСОБСТВЕНИЦИТЕ ПЕСТЯТ ПАРИ ОТ ВСИЧКО!!! 5 ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА ЕКИПАЖА-ЗА ТЯХ ТЕЗИ МОМЧЕТА СА ПРОСТО СРЕДСТВО ДА ПРЕВОЗЯТ ДАДЕН ТОВАР-НЕ ИМ ПУКА ЗА ТЯХНАТА БЕЗОПАСНОСТ!GIO номер 6 е ПРАВ-ТЕЗИ КОРАБИ НЕ СА ЗА ТАМ!!!МОРЕ,КОЙЛУД ГИ Е
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
bat boy ? :))))
5
0
 
0
 
! Отговори
Gio преди 16 години
...проверете, ако можете какъв тип кораби са това- Волгонефт и Волгобалт са серия кораби, наречени още "река-море". Вълната в морето не е голяма - самите кораби са неустойчиви дори и на такова не особено тежко вълнение. Самата постройка е непригодна за морски условия... Така че който е допуснал този параход да стои в пристанището му в такова време, без да оцени неговата мореходност и стабилност на вързала, да си бере кахърите сега...
4
0
 
0
 
! Отговори
Rusia преди 16 години
Nov CHERNOBIL e na pit nasam.
3
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 16 години
Защо ББ не е изпратил спасители навреме?Защо не е предупредил моряците за грозящата ги опасност?За двамата изчезнали и той има голяма вина.
2
0
 
0
 
! Отговори
чардафона преди 16 години
щото селяните заспаха и нема кой да ока и да пърди из форума
1
0
 
0
 
! Отговори
edie преди 16 години
абе, що още няма коментари против ББ, нещо не реагирате бързо