Двама чудаци в изкуството

Известни като едни от най-големите чудаци и и веселяци в българското кино, Джеки Стоев и Джони Пенков откриха изложбата си „Всеки прави това, дето не му е работа”
29 ное 2007 13:02,
Двама чудаци в изкуството
Снимка: D&D
Вижте част от карикатурите на Джеки Стоев

Известни като едни от най-големите чудаци и и веселяци в българското кино и телевизия, Джеки Стоев и Джони Пенков станаха любими на зрителите още през 70-те и 80-те години, когато разсмиваха от малкия и големия екран.

Сега пак работят в тандем – по новата българска музикална комедия „Летете с Росинант”, чиято официална премиера предстои на 30 ноември в кино „Арена-Запад”.

Тези дни обаче в аванс можем да видим и нещо, което по-малкосме очаквали от тях (ако изобщо можем нещо да очакваме от толкова спонтанни щураци). Те откриха  съвместна фотографско-карикатурна изложба в Музикалния център „Борис Христов”.

Снимките са на Джони, а карикатурите са на Джеки. Двамата ексцентрични творци са дали нестандартно име на експозицията – „Всеки прави това, дето не му е работа”. 

Джони Пенков е фотографирал човешки лица в близък план. Снимките са от записано фолклорно събитие. Карикатурите на Джеки Стоев са едно намигване към българската действителност и като всяко хубаво нещо, нямат нищо общо с политиката.

И тази изложба, подобно на реализираните им до сега проекти, е изпълнена с много хумор и настроение.

Вижте част от карикатурите на Джеки Стоев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание