Спящият снегорин

Трагикомедия в едно действие и с един актьор - общината
2 яну 2008 09:23,
94
Спящият снегорин
Снимка: Булфото
Тази сутрин София се оказа затрупана от над 50 сантиметра сняг.

Снегът продължава да вали, а столичните пътища са ... лед, сняг и тук там луга.

За снегорини няма да говорим - или са препили или пък са отхапали парче отровна ябълка, спят.

От общината обаче не спят, тръбят, че са пуснали 250 снегопочистващи автомобила. Даже вече правели трета обиколка на улиците, по които се движи градския транспорт.

Бойко Борисов пък изискал от МВР да му направят справка с номерата на снегорините, за да ги следи лично.

В 3 сутринта обиколил и София, за да установи качеството на работата. То, тя се вижда. Отлична е!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
14
 
! Отговори
ж преди 16 години
Имаше някога закон - имаш къща, чистиш тротоара пред нея и половината от платното на улицата пред нея. Иначе - глоба. Сега има блокове, всичко е общо...И за почистването на тротоарите и платната от паднали листа и сняг - да се грижи, който ще...;((( Няма глоби, няма съзнание, няма нищо...Нищо освен: работа на три места за оцеляване, умора до отчаяние, и депресивен непукизъм!!! Вътре в кварталите, обаче има - размачкан сняг, който покрива ледени плоскости и хора с бастуни и гипсирани крайници, които вървят като пияни моряци...Бат`Бойко, и Господ да си, не можеш да ни помогнеш...:)))
92
0
 
14
 
! Отговори
... преди 16 години
За снегорини няма да говорим - или са препили или пък са отхапали парче отровна ябълка, спят. - Да,определено се иска капка ирония!Бойко Борисов пък изискал от МВР да му направят справка с номерата на снегорините, за да ги следи лично. - Добър виц!В 3 сутринта обиколил и София, за да установи качеството на работата. То, тя се вижда. Отлична е! - е, тук вече прекалявате!
91
0
 
14
 
! Отговори
Работодател преди 16 години
Това софиянци сте калпаво и нагло племе!Говоря за надрундените и винаги сърдити на някого като теб.Иначе има много свестни между вас.Какво ревеш като вдовица за нещо...Политически поръчки,червени,сини, пембени и ала бала.Какви поръчки,какви пет лева бре момиче!Като си имаш паркинг по реституция какво ревеш а не вземеш лопатата и си го изчистиш?Купи си две три торби MgCl и поръси паркинга ако не ти се рине.И не скачай срещу такива като мен които са дошли да ти създават работа,защото ако ни нямаше нас какво щеше да работиш?200 семейства изхранвам...половината кореняци софиянци,половината приходящи като мен.Говориш за червени поръчки...а в същото време искаш същите тези червени крепостни закони.Всеки има право да живее където си поиска...ако ща и на паркинга ти ще построя фабрика...след като го купя.
90
0
 
14
 
! Отговори
europatka преди 16 години
аз живея в каспичан.шма прущааш *** тва софията до ботунец ли бяша или до илиянци?
89
0
 
14
 
! Отговори
adi преди 16 години
izvinete me princeso ama ot kude sa bi li prababa ti i dqdovcite ti e takva kato tebe se mislqt za golemite barovci za6toto jivee v sofiq ama pomisli malko 4e ako rodata ti ne e pomislila za dupeto na nqkoi ot roditelite ti po komunisti4esko vremeti nqma6e da si tuka (v sofiq)a 6te6e da si v nekoe slcwe v provinciqta za vseki ima mqsto bod slunceto i na vseki trqbva da se dade 6ans
88
0
 
14
 
! Отговори
Joker преди 16 години
Скъпа Еми, аз съм от провинцията живея си там, управлявам си бизнеса от там (мащабите му не са малки), дишам си свежия въздух, хапвам си здравословна храна.....Мисля, че си твърде ограничена щом смяташ, че в София не трябва да идват да живеят хора от друго място. В New York по тази логика да си бяха останали само индианци. Какво се случва по етажите на властта едвали знаеш - не си толкова умна за да разбереш. На останалите - пак прецакаха хората - взеха парите за чистене и не изчистиха. Това е България. За сравнение в Македония (тази малка и мизерна държава) пътищата са в идеално състояние.
87
0
 
14
 
! Отговори
Момиче преди 16 години
Бойко си е изпекъл работата доста отдавна. Всички машини и тем подобни са под наем на кметството. Договорът с почивстващата фирма е прекъснат => изплатнеи са ОГРОМНИ неустойки на въпросната фирма за мн години. След което кметството решава да наеме машините на тая фирма и да й плаща пак огромни суми!Мн хитро измислено, пък нека ние си врякаме,че сме недоволни...и въпросът е "к'во от т'ва"? :(
86
0
 
14
 
! Отговори
lp преди 16 години
и къде по точно ти е къщичката бе. в ботунец враждебна или илиянци.
85
0
 
14
 
! Отговори
Elmo преди 16 години
Ami mislya 4e BB ako moje6e 6te6e da podkara sam vsi4kite snegorini,izgeljda 4e vertigata se kysa nyakade,i vseki da se postavi na negovoto myasto vi garantiram 4e bol6instvoto nyama da izdyrjat!Neg oza6titavam,no go vinya,no ne mu pro6tavam,izglejda trybva da e o6te po tvyrd s pod4inenite! P.S. Vapros e i na sredstva i na jelanie!
84
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Ами Еми, то е ясно, че онова дето си го реституирала ше си го чистиш сама - нема от общината да ти готвят, чистят и перат. Спора е за публичната собственост - дето е ползваме всички терикати, а не реститути! Айде със здраве! Ако си схванала за кво иде реч - натисни бутона "но индиан" и излез от форума
83
0
 
14
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 16 години
моля ви не обвинявайте кмета за непочистването на улиците в София. Бат Бойко винаги е невинен а сега освен това е жертва на световната конспирация, която иска да го злепостави и разбие имиджа му на Супер Бойко :) :) :) Фирмите за чистене не са нищо друго освен оръдия в ръцете на световната конспирация :)
82
0
 
14
 
! Отговори
sas преди 16 години
Емилия,малко скромност няма да ти навреди!!!А да напишеш АЗ с главни букви звучи като диагноза.:((
81
0
 
14
 
! Отговори
Emilia преди 16 години
Защото повечето разсъждават като теб - Анонимен, дето нямаш доблест да си напишеш името дори - затова и България е на този хал. Аз ти обяснявам, че фирмите изпълняват политическа поръчка - дори и да не е ББ кмет- само ако беше кмета червен, тогава нямаше да има проблеми със снегорините и че всеки един трябва да си почисти къщичката (АЗ имам щото съм от София, а не съм дошла от нейде си, за да се завирам в панелка), за да има смисъл всичко. А паркинга съм го наследила - по реституция.Ако се обадиш - ще ти платя да го изринеш тарикат такъв! "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се". На който не му изнася - да ходи да бере мандарини в Испания!
80
0
 
14
 
! Отговори
пеко таков преди 16 години
не позволявай българино на мутрите да превземат властта, те отдавна имат лоби в нея, но изберете ли Б.Б> жална Ви .... ще видите
79
0
 
14
 
! Отговори
Maria преди 16 години
заради непочистена улица по която минава автобус 72, 20 тонен влекач се подхлъзна и се удари в жилищния ми блок, като спука носеща колона. Да не споменавам закъсалите 5 бр. автобуси и няколкото ударени коли преди това. Цялото събитие се разигра в рамките на половин час снощи.
78
0
 
14
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 16 години
Аз не мога да разбера Бойко на глупав ли се прави или е глупав? Тръгнали да броят броя на снегорините? ***.Ами един снегорин като излезе на улицата гаранция ли е, че ще чисти? Назначете по един полицай на всеки снегорин и пак не е гаранция че няма да подкупят и полицаите.Имаш договор за чистене. Не ме интересува колко снегорини ще изкараш на улицата. За мен е важно да е чисто и да може да се шофира нормално. Ако спазваш договора вземаш кинтите. Ако не се справяш със задачата договора се прекратява. Те тръгнали да броят снегорините??? *** или по-скоро тарикати, които са принудени да заблуждават балъчетата софиянци, че нещо по въпроса се прави.
77
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Емилия, ти измети паркинга пред блока и ше те номинираме за кмет - на паркинга! Хаха - "що не изчистиш пред дома си"! Говорим за стотици километри инфраструктура, за която плащаме данъци а не за на дедо ти къщата:-) Ше критикувам колкото си искам:-)
76
0
 
14
 
! Отговори
шок и ужас преди 16 години
еее в този форум....е пълно с *** и комплексари....когато дядо ми се е раждал...София е бил уреден и европейски град....ама кмет е бил Иван Иванов...а не върволицата "андрешковци" дето слязоха от кошарите през 1944 г. и доведоха в столицата и във властта цялата рода....та до днес..."цървула"Борисов....
75
0
 
14
 
! Отговори
Emilia Ivanowa преди 16 години
Защо всички сте се дигнали срещу кмета?!. Има фирми, които са спечелили търговете по партиен принцип - този е зет на онзи, другият е тъст на балдъзата на "наш, партиен лидер", трети е подкрепил предизборната група на група депутати и т.н. Всички фирми трябва да разберат едно - ако не си свършат работата - пари НЯМА!!! А дори и бате Бойко да се качи на снегорина - ще се намерят поне дузина, които да търчат пред него и да викат "Разпнете го"! То и като Софианеца беше - му остана само усмивката за спомен. Така че една птичка пролет на прави. На нас ни дай само да критикуваме, защото други са виновни. Кой от вас днес е изринал пред дома си???
74
0
 
14
 
! Отговори
Чистка преди 16 години
Снощи и полицейските коли бяха СТЕЛТ!!!Бай министър дето бърка по дупките на бедствията и авариите почивка ли беше дал или май Милиционеровите коли нямат зимни гуми...Да беше станала някоя патаклама...Кво искате от Каратиста, той добре се развива расте и ще стигне далеч...Що не питате КОНЦовете, де са им машините, да излезе един от тях да даде смислени обяснения и да плати щетите на всички пострадали в двоен размер през денонощието!!!