14 февруари - срам или море от любов

Как възприемаме Деня на влюбените - малко статистика и разсъждения по нея
14 фев 2008 10:30, Екип на Dnes.bg
26
14 февруари - срам или море от любов
Илюстрация: AMY

14 февруари дойде по начина, по който всички очаквахме....

Огромни наръчи розови балони се веят по спирките, всеки магазин е обсипан със сърца, възглавнички и червени плюшени крави /мечки, кученца, котенца, патенца, свине, крокодили.../.

Изобилие от китайски разкош, който би трябвало да олицетвори генно заложеното ни желание да си търсим другарче в живота /или просто за тази вечер..../.

И тъй като този празник не е български, а е внос, 1 качество, решихме да проверим отношението на нашенци към Деня на влюбените.

Анкетата сред читателите на Dnes.bg с въпрос „Празнувате ли Свети Валентин?“ разкри следните любовни и сърдечни тенденции:

Най-голяма част от отговорилите /31%/ признават, че няма да се отдадат на бурни веселби със сърцевидни балони и огромни плюшени мечоци, които казват „ай лав ю“, като ги натиснете по шкембето.

Вместо това, тези практични и рационални хора ще идат в някое приятно заведение с партньора си, ще пийнат, ще хапнат и... тези три неща. Готино.

Следва друга мащабна групичка /29%/, които няма да предприемат нищо, за да завладеят сърцето на лелеяния обект на желанията си.

Интересното обаче е, че тези хора тайно ще чакат и ще се надяват на някаква любовна изненада от изгората си... Доста подло, нали?

Интересно би се получило, ако и вторият партньор се окаже същия пън и откаже да направи каквото и да било, за да сподели чувствата си.

Съжаляваме, че ще го кажем, но резултатът от подобно поведение рядко е задоволителен.

Трети по активност /27%/ са читателите, които смятат Свети Валентин за пълна глупост и категорично заявяват, че празнуват единствено и само Петровден! Браво на такива патриоти, да сте живи и здрави и големи да пораснете!

8% от хората пък не само, че ще празнуват Свети Валентин, ами и ще го направят гръмотевично.

Те признават, че ще удавят всички около тях в плюшени сърца, бонбони, пухчета, розички, тюл и брокат... Мале! Егати любовта, егати чудото...

Най-миниатюрната групичка читатели /само 5%/ са всъщност едни плашливи, боязливи, свенливи и плахи кокиченца.

Те може и да изгарят от любов обаче пустият му срам ще ги възспре да отидат при любимия, да треснат по масата /или да му се хвърлят на врата/ и да го обсипят с целувки до припадък.

За съжаление, и тук прогнозите не са особено благоприятни...

Вероятността след 50 години срамът малко да ви отпусне наистина съществува, но дали обектът на желанията ви ще е още жив... никой не знае. 

В заключение ще ви кажем следното:

Празнувате или не, знаете ли кое си остава най-важното? Виното, разбира се. Защото на 14 февруари празнуваме и Трифон Зарезан, а виното е любовно питие. А сега ни оспорете!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Трифонка преди 16 години
А най-тежко е на следващата сутрин - главата тежка, погледа мътен ... ;) НАЗДРАВЕ на всички и се обичайте не само на 14.02., а и след него!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
AKO BIAHTE TOLKOVA UMNI SHTIAHTE DA VIDITE V KALENDARA 4E 14 FEVRUARI NE E KATOLICHESKI ZASHTOTO SV. VALENTIN E ZAGINAL ZA VIARATA PREDI RAZDELENIETO NA KATOLIZI I PRAVOSLAVNI.kAKTO IMA I MNOGO RIMSKI SVETZI KOITO POCHITAME TUK.
23
0
 
0
 
! Отговори
РОСИЦА преди 16 години
БРАВО СТАНИСЛАВЕ, АЗ СЪМ МОМИЧЕ И МНОГО ИСКАМ СА БЪДА ОБИЧАНА И СЪМ ЩАСТЛИВА,ЧЕ ИМАМ МОМЧЕ,КОЕТО ВСЕКИ ДЕН МИ КАЗВА,ЧЕ МЕ ОБИЧА,А НЕ САМО НА14ФЕВРУАРИ-ИЗМИСЛЕНИЯ ДЕН.НЕКА ТАЧИМ И ПОЧИТАМЕ БЪЛГАРСКОТО,ДА ПАЗИМ НАШИТЕ ТРАДИЦИИ,ДА СЕ ГОРДЕЕМ,ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ.
22
0
 
0
 
! Отговори
Станислав преди 16 години
Братя българи,застрамете се.Какви сте Вие католици или сте православни? Трифон Зарезан е нашия празник,не го забравяйте. Всичко друго са измишльотини и простотии.
21
0
 
0
 
! Отговори
moketa преди 16 години
Авторът на тази статия в стремежа си да блесне с оргинални мисли отива към дразнеща простотия.
20
0
 
0
 
! Отговори
Сиси преди 16 години
аз не празнувам Свети Валентин,защото това е Католически празник,а и за мен е празник всеки ден щом съм влюбена! :-)
19
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
Едни празнуват "Свети Валентин" други "-Трифон Зарезан".Важното е всеки да се чувства добре и да е обичан!.Нека поне за един ден да изоставим завистта и омразата-иска се толкова малко!
18
0
 
0
 
! Отговори
dim преди 16 години
А най-тежко е когато не можеш да пишеш на висчкото отгоре.
17
0
 
0
 
! Отговори
Мариян преди 16 години
Ами аз какво да кажа,влюбен съм в едно момиче от мойто училище. Знам че и тя може би ме харесва,но сме си само на едно Здрасти. Ех тешко е,тещко е когато чуствата не са раскрити.
16
0
 
0
 
! Отговори
baj Hasan s golemia преди 16 години
AZIS OBI4AM TE - TVOJ VALENTIN
15
0
 
0
 
! Отговори
momi4e преди 16 години
От: друго момиче...и аз когато нямах човек до себе си ми беше много тъпона Св.Валентин. Обаче сега е различно :-) ...Само не одобрявам това, че от мъжете се очаква някакво супер внимание и големи харчове за подаръци на нас, жените... За това си има 8-ми Март :-) Много ми се иска да можехме да отидем малко на нощен живот ... обаче как като ще се приберем в 20ч. скапани и на другата сутрин сме пак на къра :-( ...А довечера ще си вземем една хубава тортичка, една бутилка хубаво вино и ще си направим една приятна вечер и както се казва в статията - ще хапнем, ще пийнем ... и тези три неща ;-) Пожелавам на всички една приятна, щура, хубава, весела вечер с любимия човек!!! :-)
14
0
 
0
 
! Отговори
momi4e преди 16 години
mn si lof svetlio,ivo,ceci,mi6o,plamen i loraaaaaaaaaaa.nazdrave na vsi4ki vlubeni i ne vlubeni i da se napiem
13
0
 
0
 
! Отговори
Dimitar преди 16 години
LILI OBI4AM TE - TVOJ VALENTIN :-)))))))) mmmmmm......mnogo celuvki
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Отворете всеки православен календар и вижте дали го има там.Ако е записан - празнуваме го.Ако не - здраве да е!
11
0
 
0
 
! Отговори
Лили преди 16 години
Иначе харесвам ироничните статии на днес.бг ( без тези на Вит(д)ка ), обаче тази нещо ми селенее. Да нямате някой нов член на екипа от село?
10
0
 
0
 
! Отговори
Iordan преди 16 години
Трети по активност /27%/ са читателите, които смятат Свети Валентин за пълна глупост и категорично заявяват, че празнуват единствено и само Петровден! Браво на такива патриоти, да сте живи и здрави и големи да пораснете!Естествено, че ще порастнат...Всеки си има право на мнение и на желание какъв празник ще празнува. Това, че вие смятате един ден голям празник, не означава че и други го правят. Любовта не се показва, тя се доказва....И не само един ден през годината.
9
0
 
0
 
! Отговори
друго момиче преди 16 години
...и аз когато нямах човек до себе си ми беше много тъпона Св.Валентин. Обаче сега е различно :-) ...Само не одобрявам това, че от мъжете се очаква някакво супер внимание и големи харчове за подаръци на нас, жените... За това си има 8-ми Март :-) Много ми се иска да можехме да отидем малко на нощен живот ... обаче как като ще се приберем в 20ч. скапани и на другата сутрин сме пак на къра :-( ...А довечера ще си вземем една хубава тортичка, една бутилка хубаво вино и ще си направим една приятна вечер и както се казва в статията - ще хапнем, ще пийнем ... и тези три неща ;-) Пожелавам на всички една приятна, щура, хубава, весела вечер с любимия човек!!! :-)
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
АЗ съм Българин и моя празник е Трифон Зарезан, който е единствения в света подобен празник!!! Не Благодаря повече западни помий, аз ако си обичам жената не ми е нужно ден за да и купя нещо, а това е измислено да си харчим парите в един ден!!! Капитализма е страшен!
7
0
 
0
 
! Отговори
petya преди 16 години
vremeto e takova ,4e 4ovek da nqma nastroenie,ina4e mn se radvam 4e dnes e praznik,praznuvam si go no ne nablqgam mn na podgotovka...
6
0
 
0
 
! Отговори
Момиче преди 16 години
И аз,като нямах човек до мен исках да не съществува Св. Валентин,дааа... Ама вече не :)Какво по0хубаво от празник на най-красивото чувство?