ДПС и НДСВ оставиха Станишев сам на гилотината

Премиерът трябва сам да вземе решение, смятат от ДПС; НДСВ не намира за уместно да подсказва, твърдят пък царистите
1 апр 2008 16:53,
14
ДПС и НДСВ оставиха Станишев сам на гилотината
Снимка: Булфото

Премиерът Сергей Станишев трябва да реши сам дали вътрешният министър Румен Петков да излезе в отпуск докато тече проверката на прокуратурата и ДАНС.

Това коментира преди началото на заседанието на ПГ на ДПС зам.-председателят на партията Юнал Лютфи.

По-рано днес Сергей Станишев заяви на пресконференция след заседание на ИБ на БСП, че не е обсъждан вариант Румен Петков да излезе в отпуск и не мисли, че министърът може да затрудни работата на проверяващите органи.

От другия коалиционен партньор НДСВ също засвидетелстваха подкрепа за действията на министър-председателя Сергей Станишев за случващото се в МВР

"Той е най-сериозен гарант за изясняване на случая", каза зам.-председателят на парламентарната група на НДСВ Станимир Илчев.

Попитан дали министър Румен Петков трябва да си подаде оставката, Илчев посочи, че НДСВ не намира за уместно да подсказва на Румен Петков какво да прави.

Междувременно Сергей Станишев обяви, че очаква солидарно действие от страна на партньорите от коалицията, което да е базирано на факти.

"Нито една от партиите в управляващата коалиция не бива да се дистанцира и да смята, че случващото се във вътрешното министерство не я засяга", каза той.

Станишев съобщи още, че вече е информирал президента за ставащото в МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
toq tur4alqk i na snimka ne iskam da go vidq.gaden djahid
12
0
 
0
 
! Отговори
ben chur преди 16 години
kaji mi kaji bednii narode, koi te teb v taz robska liulka liulee?
11
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 16 години
А някой ще направи ли проверка, какви обществени поръчки е възлагало МВР, за какво, на кого и на какви цени са извършвани доставките? Абе, политически крадци, всичко знаем. България е малка.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
daaaa,s lo6i drugar4eta se zaigra Sergry40....ako imat akal sledva6tite triabva da pratiat dps vav ve4na opozicia....mirizlivi fesove
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Какво толкова се е спрял на Доган този т.нар. цар? Не вижда ли че има и по-добри хора от Доган?
8
0
 
0
 
! Отговори
жив свидетел преди 16 години
р.петков е долен тип!Той не си е оправил свои минали дела ( напр.Акрам ),а се е забъркал в още много!Когато идваха да го разследват,той веднага "се разболяваше" и постъпваше здрав в болница!!!Нима това не се знае,или не може да се провери?!В гр.Плевен той е неявен собственик на обекти, като напр.Плевенския пазар и то само в каква комбина?!Това са му и "интелектуалците" от Плевен,които го подкрепят!!! Въобще...той е готов през трупове да мине,но да остане на тази позиция!!!Жалък пияница!....
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
всички *** да бадат телепортирани на луната немедлено тва братя е спасението иначе румен ПРЕЗИДЕНТ !!!
6
0
 
0
 
! Отговори
roro преди 16 години
какво да коментираме , ВИЖДА СЕ КОЙ Е НАЙ СИЛЕН ,НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ МАЙ НЕ Е ДОГАН.,...... НЕ Е И ГОЦЕ, РУМЧО РУМЧО ГИ ДЪРЖИ ВСИЧКИТЕ В РЪЦЕТЕ СИ ,ЖАЛКИ ОТВРАТИТЕЛНИ СЪЩЕСТВА ,АМИ ТЕ НЯМАТ И КАДРИ ВЕЧЕ ,ТА СВЕСТНИТЕ ЩО ГОДЕ И СТАВАЩИТЕ СЕ ОТВРАТИХА ОТ ТАЯ ***.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
"Станишев съобщи още, че вече е информирал президента за ставащото в МВР"Aбе агент Гоце *** ли е, на Марс ли живее, че не е нясно какво се случва в МВР??? Дечицата в детската градина разбраха, ама Гоце е в мозъчен ступор и някой трябва да му каже...Пфуууу...***...на леш мирише навсякъде в тая скапана чалгарска държава.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Охххххххххххххх, защо живея.................ТУК??!?!??! Егати държавата, егати политиците, егати чудото невиждано!!!!!!!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
долу коминистическат преди 16 години
така и ще бъде, защото ние, т.е. стадото заспало, си спим зимния сън, че и по-добре ни става като ни мачкат. Единствено ме учудва все още, че някои им вярват, някои *** да кажа.
2
0
 
0
 
! Отговори
Бззз преди 16 години
Те пак са си заедно.Станишев трябва да се оправя и те не му пречат.После-вота и всичко си е ОК!
1
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
но е автентино с българската реалност"МВР, наследникът на зловещата репресивна комунистическа машина, отдавна е доказало своето съучастие и с раздадените милиарди, със създаването и въоръжаването на групировките, с контрола на наркотрафика и контрабандата, с митническитепрестъпления, валутните измами, прикриването на организираната престъпност, с други думи МВР е една голяма престъпна организирана банда, която върши безчинства от името на закона, а десетки хиляди охранени ,нагли корумпирани нейни служители и след излизането си от системата се включват директно в престъпния бизнес, ползват служебната информация и прикриват престъпления, замитат следи, вършат мокри поръчки. МВР остана докрай верен комунистически страж, репресивен тумор, злоупотребата със сила ,убийствата, ако щете най-много да се накажат с глоба или уволнение. Спомнете си убитото момиче от пияния милиционер, убийството на петолъчката край Сливен, ювелирните убийства в Белите брези, дядото уцелен от забавляващи се полицаи, Чората и пр., и пр. Спомнете си как "преоблечени" полицаи рекетираха чужденци и как после никой никога не ги хвана, за КАТ, най-голямата рекетьорска банда пък вече дори и не се говори, за табелките, за документните измами и съучастничество при прикриване на измами, за пристигането след три часа при спешен сигнал за помощ от МВР, за неразкритите грабежи на апартаментите в пропищелите градове, за пълчищата охранени униформени дембели, "охраняващи" протестните метенги, за стотиците хиляди лапачи от "службите", за тези работи , уважаеми недругарки и недругари, никой не говори. МВР е престъпна организация. Това е истината. При гигантската престъпност у нас за последните двайсет години, кажете що за мизерни резултати дори само за убийствата се отчитат. Да сте видели полицай с палка на всеки ъгъл вечер, който да бди за ред и сигурност, да сте видели полицаи като в САЩ и Англия да следят за спокойствието с открито денонощно дежурство в квартала ви?..."