БСП зарови глава в пясъка за 10 дни, Петков остава

Петков ще пише цялостен доклад как функционират звената в МВР
1 апр 2008 14:55,
61
БСП зарови глава в пясъка за 10 дни, Петков остава
Петков ще пише цялостен доклад как функционират звената в МВР. Снимка: БГНЕС

До десет дни министърът на вътрешните работи Румен Петков трябва да изготви цялостен доклад за дейността на МВР за последните 18 години, за проблемите в системата, кадровото израстване и функциите на отделните звена, съобщи премиерът и председател на ВС на БСП Сергей Станишев след заседанието на Изпълнителното бюро на партията.

Той посочи, че докладът трябва да бъде разгледан и от Политическия съвет на управляващата коалиция.

Изпълнителното бюро на БСП препоръча на вътрешния министър да се намери подходяща форма за периода на проверката на прокуратурата и на ДАНС главният секретар на МВР Валентин Петров да не изпълнява задълженията си, каза Станишев.

В отговор на въпрос дали министър Петков също трябва да излезе в отпуск, премиерът посочи, че този вариант не е обсъждан и не мисли, че министърът може да затрудни проверката.

Очакваме да видим задълбочен анализ и волята на вътрешния министър да реализира нужните промени в системата на МВР, това за мен в по-голяма степен е фактор за неговото бъдеще като министър, отколкото едно или друго обвинение, което се хвърля в публичното пространство, каза Сергей Станишев.

Министър Румен Петков заяви готовност да носи цялата политическа отговорност за положението в МВР, каза премиерът след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП.

Станишев допълни, че в крайното си решение ръководството на БСП ще се съобрази с резултатите от проверката на прокуратурата и на ДАНС.

Той посочи, че неговите решения и решенията на Изпълнителното бюро и на управляващата коалиция ще се основават на факти.

От Федерация "Открит форум" в БСП ще предадат в ДАНС документ, който удостоверява, че информация за четири оперативни разработки на една от регионалните служби за сигурност, е предадена на политическо лице в държавна структура.

Тази структура няма нищо общо със структурите за сигурност, обяви Тихомир Стойчев от „Открит форум“.

Стойчев е бил ръководител в ГДБОП при създаването на службата.

По думите му, документът се отнася за края на 90-те години В него става дума за корупция и контрабанда и нанесените щети на държавата са за милиони левове, подчерта Стойчев.

Той не уточни за коя от 2 -те регионални служби за сигурност става въпрос.

Преди време пощенската кутия на Атанас Атанасов роди автентичен документ на службите. Днес и моята пощенска кутия също роди автентичен документ, обясни Стойчев произхода на справката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Тодоров преди 16 години
отвратен съм, това не е държава, това е МАФИОТСКО ООД, в което обаче никой не носи абсолютно никаква отговорност за нищо
59
0
 
0
 
! Отговори
гадни комунистически преди 16 години
Няма толкова гнусна *** каквато е групата престъпни комунисти които в момента са на власт.Искам само да кажа че,(знам го ама със сигурност) че Петков е бил на разпивката в вила около Пещера,когато бяха убити сестрите Белнейски(извинения ако им бъркам името).Убииството е направено от двама който са синове на министър и шеф от МВР.Няма ли кой да попита Петков дали не е бил там в тази вила?Няма.Журналистите са ***.Пеков ее нещо което е толкова жалко че е трудно да го наречеш човек.Как живеят тия хора,просто не мога да се начудя?Трябва просто да имаш елементарно човешко съчувствие за да може след като знаеш какво си направил във вреда на хората,да вземеш един пистолет и да си пръснеш грозната глава.Колкото и да си пишем по форумите нищо няма да се промени ако не излезнем пак на улицата и да се опитаме да линчуваме тия .Сигурен съм че не е далече времето когато това ще се случи.Съжелявам че трябва да се стига до такива разкрития та да почнем да ревем срещу тия защото си мисля че не е толкова трудно и без да знаем че Петков се е срещал с някакви мутри да се сетим че е престъпник и .
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да си ходи, м**** му *****
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Властта гориКак имунитетът спасява Р. Петков от 8-годишна присъда за щети, нанесени на държавата и община ПлевенЛюбимият израз на предишния плевенски кмет и сегашен вътрешен министър Румен Петков е, че ще продължава да се грижи за парк "Кайлъка", независимо какво ще му коства това. Плевенчани обаче са наясно, че любовта на градоначалника към народния парк, който е държавна собственост, съвсем не е чиста и се изразява най-вече в определени обекти от "Кайлъка". Само намесата на Министерството на околната среда и водите и прокуратурата успява през 1997 и 1998 г. да възпре грандиозните планове на Румен Петков и приятелския му кръг, преди да направи от "Кайлъка" нещо средно между балкански Дисниленд и зона за отдих на подбрани гости.Сърцето на бъдещото съоръжение трябва да бъденезаконна мотописта малко преди язовирите в "Кайлъка"Идеята за нея е на личния приятел на кмета Богдан Николов, шеф на Федерацията по мотоциклетизъм. За да осъществят плановете си по-лесно, Петков прави мотоциклетиста изпълнителен директор на основаната от Андрей Луканов фондация "Кайлъка" и на т. нар. Център за международно сътрудничество.Основна дейност на този център тогава е да стопанисва бившата вила на ОК на БКП в близост до мотопистата. В нея отсядат ВИП гостите на кмета и там се вихрят грандиозни гуляи. Режийните минават за сметка на общината, която тогава е наемател на вилата.Ревизорите са установили, че от началото на 1997 г. до 30.IХ.1998 бюджетът на общината е утежнен с над 47 млн. лв. от разходите и поддръжката по експлоатацията на бившата вила на ОК на БКП. При наличието на две собствени общински вили кметът я наема за сметка на общината от държавна фирма "Универс" АД за срок от 3 години.Идеята на Богдан Николов за мотописта обаче се проваля - сега теренът е пуст и буренясал. Единствено полуразрушена естакада напомня, че мястото е трябвало да стане център на мотоциклетния спорт на Балканите.С приятелския си жест към НиколовПетков е нанесъл на държавата и на община Плевен вреда в размер на 90 млн. лева, от които почти 30 млн. лева са санкцията от Министерството на околната среда. По този начин кметът драстично е нарушил правомощията си и това дало основание на окръжната прокурорка Евелина Попова да го отстрани от длъжността му. Нейното решение е отменил шефът на отдел "Следствен" в главна прокуратура Михаил Дойчев. Дойчев е също така прокурорът, прекратил делото за канала с крадени коли срещу мотоциклетиста и групата му.Според ревизия на Държавен финансов контрол от края на 1998 г., през зимата на 1997 общината е платила неправомерно 15 млн. стари лева за строителството на паркинг в "Кайлъка". Отделно са дадени 17 млн. лв. за ремонта и изкърпването на трасе за биатлон в парка. Между другото този спорт никога не е имал сериозни традиции в Плевен, да не говорим, че развиването на такъв типично зимен спорт в сърцето на Дунавската равнина е неоправдано. Средст
56
0
 
0
 
! Отговори
КУМАНОВ преди 16 години
КОСТОВ И АТАНАСОВ СА ОСНОВНИ БОРЦИ СРЕЩУ ЧЕРВЕНАТА ПРОРУСКА КЕГЕБИСТКА МАФИЯ ! ТРЯБВА ДА ИМ ЦЕЛУВАМЕ КРАКАТА И ДА ГИ ОКУРАЖАВАМЕ ДА ПРОДЪЛЖЪТ БОРБАТА ! А ТИ СИ ПЛАТЕН ОТ ЧЕРВЕНИТЕ КЪРЛЕЖИ СЕЛСКИ ДОПИСНИК ! НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ БИ НАПИСАЛ ПОДОБНА ЛУДОСТ ! *** НА ДОКТОР И СПРИ МАНИПУЛАЦИИТЕ !
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Станишев бодро върви по стъпките на другаря Жан Виденов. Имам предвид, че след 5 години никой няма да го помни кой е, а помнещите ще го дават като лош пример
54
0
 
0
 
! Отговори
един бивш преди 16 години
Да се събираме добре ,ама по колко ще плащат?????????
53
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
napravo ponqkoga ne izdurjam da jiveq v tozi absurd!!!vsi4ko e tolkova prozra4no,nelepo qsno za vseki edin ot nas i se 4udq samo edno...nie mojem li da promenim ne6to?!mislq ,4e mojem...stiga da opitame,no vuprosut e,4e dori da go napravim...koi 6te bude sledva6tiqt,kogoto 6te trqbva da promenqme?politi4eskiqt jivot tuk e edna golqma parodiq,koqto ponqkoga dori me zabavlqva....
52
0
 
0
 
! Отговори
lisygera преди 16 години
В отговор на въпрос дали министър Петков също трябва да излезе в отпуск, премиерът посочи, че този вариант не е обсъждан и не мисли, че министърът може да затрудни проверката.Как може да се толкова нагли....станишев може да му вярва но ние не за това да излезе в отпуск ...бах маа.. му нагла това е пълен абсурд
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 16 години
Що е седесар се е !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Или се събираме и изриваме разбойниците, или си траем и галевците ни управляват.много е просто
49
0
 
0
 
! Отговори
lisko преди 16 години
haresa mi komentara ti pi4 sempul no s jivec
48
0
 
0
 
! Отговори
f преди 16 години
Исках да напиша, че повечето пишещи в този форум са ***, специално до 46
47
0
 
0
 
! Отговори
fifi преди 16 години
Ти си голям ! Я се огледай, *** *** такава !
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
номер 42 е комунистическа ***, ама яко омацана и по добре да не се появява във форума тази надрусана диария, а по въпроса за *** петков е ясно едно - ЩО Е КОМУНИСТ Е РАВНОСИЛНО НА ВСИЧКО НАЙ МРЪСНО ,ПОДЛО ,ГАДНО ,ЛИЦЕМЕРНО, КРАДЛИВО , БЕЗМИЛОСТНО и ... да не изброявам, че няма да се побере тука
45
0
 
0
 
! Отговори
xqxq преди 16 години
Когато те хванат в крачка - най-низкото и мерзко нещо, което можеш да направиш е да почнеш да крещиш "Ама не само аз крадах! Те и другите взимаха!" Ходи да правиш аналингуси на Петков и недей се обажда, че само излизат от устата ти.
44
0
 
0
 
! Отговори
AB преди 16 години
Пич,кои са в ДАНС...ТАКИВА които са винаги верни по ВЕРТИКАЛА,нали?!Ти или не си в час, или си гъзоблизач...
43
0
 
0
 
! Отговори
Kolega.. преди 16 години
... BIJ CHENGETO PO GLAVATA BIJ>BIJ>BIJ...
42
0
 
0
 
! Отговори
Vasilev преди 16 години
Големи плювалници се навъдиха... Системата е прогнила именно през и от годините псевдодемокрация. От такива *** като Атанасов, Костов и той начело, Ваньо Танов, бат Бойко тъпанарина и пр. Ето, при първия опит да започнат арести и разобличавания в системата на МВР и се събудиха и пищят кански - видите ли ПЕТКОВ БИЛ ВИНОВЕН. НА ВЪПРОС, А ДАЛИ ТОВА Е ОТ 3 ГОДИНИ, ДАЛИ ИЗОБЩО ПЕТКОВ ИМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ СТАВАЩОТО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 18 ГОДИНИ НИКОЙ АМА НИКОЙ НЕ ОТГОВАРЯ. ТА ПО ВРЕМЕТО НА ДЕМОКРАТИТЕ НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВАШЕ - НЯМАШЕ АРЕСТИ, НЯМАШЕ ОБВИНЕНИ, ВСИЧКО БЕШЕ УЖ НАРЕД В ТОВА МИНИСТЕРСТВО, А ТО СЕ ОКАЗА, ЧЕ НЕ БИЛО ТАКА. Е, И КАКВО - ТОВА ОТ КОГА Е МИЛИЧКИ... ОТ ТРИ ГОДИНИ ЛИ Е, ПИТАМ АЗ ПИТАММММММММММММММ... ПРЪВ ПЕТКОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕГА РЕШИХА ДА ОТВОРЯТ ДОСИЕТАТА НАПЪЛНО, ДА НАПРАВЯТ СЛУЖБА КОНТРОЛИРАЩА (ДАНС) И ВЕДНАГА КОСТОВЧЕТА, БОРИСОВЧЕТА, АТАНАСОВЧЕТА И ПР. ПИСНАХА НА УМРЯЛО. ТОВА, ЧЕ ТЕ ДАВАХА ЧАДЪР НА МИТНИЦИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ЮГОЕМБАРГОТО ЗА ЖЕНКА МУ НА КОСТОВ, ЗА САМОКОВЕЦА, ВИСАДЖИИ (НАЛИ ЯХА ПЪРВИ СЕДЕСАРИ), СИКАДЖИИ И ПР... НИЩО И ЕТО ВИДИТЕ...БРАТЬЯ ГАЛЕВИ СИ БИЛИ КУПЕЛИ ДУПНИЦА... Е ТЪПАНАРЧЕТА, *** СИ КУПИХА ВАРНА, БУРГАС, АВИОКОМПАНИЯ, ЧАСТ ОТ СТРАНАТА, НО НИКОЙ НА ПИСКА - ТОВА Е МИЛИЧКИ...
41
0
 
0
 
! Отговори
ДП преди 16 години
Докато не плъзнат гладни тълпи по улиците, нищо е ги принуждава да подават оставки или да правят каквото и да е. Научиха урока през 97-*** - подсигурили са храна и няма от какво да се опасяват.