Срастване на държава и престъпност

Опозицията внесе в парламента петия вот на недоверие към кабинета
4 апр 2008 10:34,
33
Срастване на държава и престъпност
Снимка: БГНЕС

Опозицията внесе в деловодството на Народното събрание искане за пети поред вот на недоверие към кабинета "Станишев".

Той е подкрепен с 60 подписа на народни представители от ОДС, ДСБ, БНС и БНД, каза зам.- председателят на ПГ на ДСБ Веселин Методиев.

Очаква се депутатите от "Атака" да решат дали също ще го подкрепят.

Вотът е подкрепен и от независимите Марио Тагарински, Мария Капон и Елеонора Николова.

За внасянето на искането са нужни 48 подписа, а народните представители от десницата и „Атака” са 74 души.

Вотът е заради "срастването на държавата с престъпността".

"Основният проблем на държавата е не толкова скандалът с МВР, а че правителството не работи през последната година", каза Стефан Софиянски от БНС.

Според него, ако кабинетът продължава по същия начин още една година ще се стигне до ситуацията от Жан-Виденовото време.

Според председателя на ПГ на БНД Борислав Ралчев стабилното мнозинство не означава и стабилно правителство.

По думите му напоследък проблемите са ескалирали и те трябва да се посочат ясно.

В отговор на въпрос защо смята, че този вот ще бъде успешен, Веселин Методиев посочи, че месец след предишния вот анализаторите отчитат 30% спад на доверието към правителството.

Според него заради скандала в МВР ще има ново намаление на доверието към кабинета.

Според парламентарния правилник разискванията по проекта за решение за гласуване на вот на недоверие започват не по-рано от три и не по-късно от седем дни от постъпване на предложението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
KASAPO преди 16 години
e.asi cirka.tea na snimkata kakto sa zasednali trebva da gi zakop4eiat i u zatvoro.Kak zasto, ***, zastoto napusnaha BKP-BSP i ne se sratnaha. Koito ne sratnat -u pandizo. Koito tu se otka4a-tu se zaka4a =u pandizo. na nas Murtolicite ni trebvat jaki, umni i kadyrni kadri-ostanaloto sa %, koeficienti i zeleni gusteri.Napreeed -Politikata e Luna
31
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
защо се обиждате не мога да разбера? Всеки от нас е за по-справедливо общество и за изхвърляне на гадовете, които ни тъпчат! Жалко, но факт е, че ако не си безскрупулен няма как да пробиеш.
30
0
 
2
 
! Отговори
musicman преди 16 години
не знам дали си същият "Владо",дето се е изказал като 24("АМАН ОТ ПРОСТАЦИ!!!),затова ще ти отговоря - БЛАГОДАРЯ!!!! (за определението към мен,че съм "яко ***")мисля че е по-добре да си "яко ***",като ЗАБРАНИШ - не ходейки да гласуваш,за тия които от 20 години ни баламосват!!!!мисля че е по-добре да си "яко ***",но да ме ИНТЕРЕСУВА дали ме управляват мафиоти и мутри!!!!!мисля че е по-добре да си "яко ***" и да не се интересуваш как е името (дали Стоян,Мехмед,Силвестър,Хорхе или.....М'бангунга),на тоя дето те "управлява" - стига да води разумна,балансирана,твърда и НЕ гъ**лизна и антибългарска политика!!!!!в човешката същност е,когато е вблизост до "кацата с мед",да се омаже и да го накацат мухите,затова трябва да има отвреме на време кой да го шиба по пръстите и да го "умива",та по-малко мухи да го цвъкат - и този "страж" може да бъде самият български народ,стига изборите да са мажоритарни!!!!!!! но понеже тогава партийте ще се окажат излишни в "общественият ни живот",сега съществуващите НИКОГА няма да направят вота на народа такъв!!! затова трябва да действаме с политиците ни,като с непослушни и неразбрани деца - дърпане на уши,"изтупване" на панталоните им и ако все още не се разбират,драстични наказания докато "влязат" в правия път!!!!а не както ТИ съветваш - абе качило ни се е на главата,ама като си е палаво,дай да му купим бухалка и "круша",та да има къде да си израдходва енергията,пък и да се понаучи да се "защитава" от другите деца и ще поумнее!!!едно дете пораства в истински човек,само когато усети че докато го наказваш,не преставаш да му показваш обичтта си - и тогава ще разбере,че е за негово добро!!!!!! а нашите политици,хем не ги обичаме,хем не ги наказваме,хем не им търсим отговорност и обяснение,а на всичкото отгоре на всеки 4 години пак ги пращаме в "лапачката" - пък после се тюхкаме що така и няма ли най-после да се оправим?????!!!!ПО ТОЯ НАЧИН - Н И К О Г А!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Приятелю, и аз го предлагам това от толкова време..Нека да се съберем и да поумуваме заедно..Може би ще намерим алтернативни личности на днешните политици!Ако решиш може да пием по едно кафе някъде.Приятна вечер .
28
0
 
2
 
! Отговори
Владо преди 16 години
е ти май, май си яко *** а? Тея "новите, кадърни професионалисти", които не крадат и мислят изцяло за народа имаш да си ги чакаш докато гушнеш букета..Тия утопични политици никаде ги няма, не само в България. Дай на първо време да свалим турците, а пук ти си ги чакай твойте хора колкото искаш, ОК?
27
0
 
2
 
! Отговори
musicman преди 16 години
ето защо се внасял поредният (пети) вот срещу кабинета - НЕ за да го гътнат,щото нищо в политиката му не е насочено към "по-доброто бъдеще на България",а просто щото.......ще отслябят подкрепата за него в обществото!!!!! :))))))))))))))))и само като погледне човек тая "компанийка" дето внася поредния.....кьорфишек - СТЕФАН СОФИЯНСКИ (човека,който дори и след.....1576-то дело срещу него за корупция,излиза от съдебната зала още по-усмихнат!),ИВАН КОСТОВ.......за него ще ми трябват тонове мастило и хартия,за да отразя поне мъничко от това което направи СРЕЩУ България (и народа и)!!! АТАНАС АТАНАСОВ - генерал(!!!) действащ като пръв чекист,когато се беше сраснал със службите,ВОЛЕН СИДЕРОВ.......има ли смисъл да говоря пък за него - той,горкия е патологичен случай!!!......или с една дума "хора,направете рокада (на изборите),щото джобовете ни олекнаха,а пък на другите се препълниха!!!" (а пък с тия еврофондове,това си е направо като "джакпот"!!!)------------------------- ----------------------------всички форумци,които се опитват да "влияят",че видите ли "щом не гласувате,пак тия ще изберат" - ще кажа само едно!щом за вас алтернативата е "ОТ ДВЕТЕ ЗЛИНИ ПО-МАЛКАТА",ето защо България е замязала на разграден двор и посмешище на цял свят!!!!!!!!!лично за мен алтернативата от две злини е.........нещо НОВО,КАДЪРНО,ПРОФЕСИОНАЛНО,РАБОТЕЩО И най-вече работещо за Б Ъ Л Г А Р И Я!!!!!!!!!! (и нейните граждани!)може и да има такива от тия 300-400 души във властта,но те поименно могат да се изброят,а аз искам поне 200-ина........АтанасБуровци в тая власт,за да може Родината ми (и аз с нея) да изплува и да се стабилизира!!!!!!!!!!!!!!!!!!!а докато съществуващите ги местим от левия в десния крачол.......тогава да не се чудим що са ни хванали въшки и непрекъснато ни сърби!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
0
 
2
 
! Отговори
Dimitar преди 16 години
Коментара ми е, че в тази държава, за която нямам представа мога да желая да се развия единствено като безскрупулен, безсъвестен индивид, без морални ценности, обществена отговорност и социални задръжки с единствена движеща сила добиването на пари за сметка и в ущърб на другите, за да съм в крак с времето. Това е амбиция в съвременен вариант. Въпроса с образованието остава някъде между мръсните пари и отритнатите интелектуалци или интелектуалците с мръсни пари отворен. Не съм недоволен, но това няма бъдеще в съвременна Европа.
25
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Prav e trqbva da se glasuva..ina4e kakvo..pak turcite 6te gi vnesat,*** za toq deto dava max kebap,babi4kite si gi znaeme,a nie kakvo 4akame po-dobri vremena.Az sum na 21godini do sega ne sum propuskal glasuvane, vinagi sum imal mnenie po vuprosa i sum se stremql da izbiram po-malkoto zlo,po-dobroto, ne iskam da izbirat ot moe ime, az si imam dostoinstvo.A za mladite koito ne go pravqt moga da kaza samo 4e sa leketa i gi preziram za tqxnata nemurlivost kum slu4va6toto se okolo tqx i za tqxnata bezotgovornost.Pravete si izvodi i pi6ete po-mako gluposti po forumite i...BUDETE AKTIVNI bude6teto e vuv va6ite ruce.
24
0
 
2
 
! Отговори
Владо преди 16 години
Съчувствам на всички интелигентни и нормални хора които имат нещастието да се родят и да живеят междy такива простаци(без няколко човека), които си изказват мнението тук..Като ви чета глупостите разбирам защо България е на 1-во място в почти всички лоши статистики в света..ПИСНА МИ и многознайковци, които от всичко разбират да провалят живота на малкото останали трезвомислещи хора в тая държава. Всеки що годе кадърен човек се маха от тук, защото просто не може да понесе простащината тук..Тоя народ НАПЪЛНО си заслужава съдбата и трудния живот, защото мнозинството са пълни ! Затова ще ни управляват турци и НЕ-българи, защото всеки нехаее, мързи го да отдели 30 мин да отиде до урната да гласува и се САМОИЗВИНЯВА, че "нямало за кого"?!?! Айде де? Нямало за кого.. По тоя начин давате гласа си точно за същата ***, която ни управлява в момента (ДПС,БСП)..Стига да искате има за кого. Има само 1-на партия и това е ГЕРБ!! НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА дали са мафиоти или не! Знам само, че са българи и са много по-добра алтернатива от ДПС, която провежда ГЕНОЦИД над българите! Гласуваме за по-малкото зло! Това е реалността! НО ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА! Дал Бог да проумеете това..Хайде със здраве!
23
0
 
2
 
! Отговори
Странна логика преди 16 години
Тази логика не мога да я разбера - дайте да свалим чуждата мафия, за да дойде на власт нашата мафия. Очевидно е, че засега освен медийна шумотевица, фактически нощо не се извади, което да е основа за оставки, а оставки трябва да има, но все пак трябват и факти. Засега 18 години нещата си вървят по един и същи начин - едната мафия сменя другата мафия, а овцете блеят ли блеят едни срещу други.
22
0
 
2
 
! Отговори
инициативен комитет преди 16 години
Тия са същите голаводайци като ония с наганите.Само нов парламент ни я оправя работата, а дотогава...Калфин премиер, бат Бойко - министър на всички кризисни и отбранителни министерства, Първанов - министър на просветата, че заседи ли се в страната ходи да трепе защитени животински видове а за баш президент наш Жоржи от Щатите. Държавния резерв - на автопилот, а пилотите - щурмово подразделение на столична чистота. А м-р Когато му дойде времето го готвим за комендант на извънпланетарна хуманитарна мисия без сегашни времена.
21
0
 
2
 
! Отговори
gogo преди 16 години
нали виждате тая мутра горе -ОТ ВМРО -КАРАКАЧАНОВ ,НА КОЛКО ГОДИНИ Е И СЕ Е НАКЛАЛ КАТО ДЕМБЕЛИН.КОРКО СОЦ ПРЕДПРИЯТИЯ ОПОСКА ,ЗАТОВА ТАКА ИЗГЛЕЖДА ,НО НЕ МУСТИГАТ ОЩЕ ИСКА ЕГА ТИ И ЛАКОМНИКА.ДРУГИТЕ ПОНЕ НЕ СА ЯЛИ ТАКА ЯВНО НА ВЛАСТОВА И ПАРЛАМЕНТАРНА ЯСЛА
20
0
 
2
 
! Отговори
IVO преди 16 години
Napravo kato te slucham kak govorich za B.Borisov ne znam chudia se mai naistina zaslugavame nachite politizi,za men po goliam sram ot tova da te upravliava edin sportist koito se pravi na sherif ...no ne i na kmet .Kakvi resultati gledach nima Sofia ti haresva taka :bokluzi kucheta infrastruktura ,mrusotia ...za kvi resultati mi govorich izobchto ne znam
19
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 16 години
Тая логика на някои от вас аз не мога да я разбера:-" Да ги оставим тия да издевателстват над нас,защото може би и другите са като тях."Обвинявате Б.Борисов,че бил обикновен пожарникар - мен това не ме интересува,аз гледам резултатите,ако трябва нека бъде и овчар.То тия главочи като са с някакво образование,сякаш има полза.Подкрепям изцяло 5.
18
0
 
2
 
! Отговори
Емигрант Реализиран преди 16 години
БЪЛГАРИЯ от край време си е била държвата на мутрите, маршрутките, такситата и проституткате - на контролиранате от властите нарко и оръжейни канали ... и още, и още - НЯМА ОПРАВЯНЕ, така ще си умрете, който остане там
17
0
 
2
 
! Отговори
Хосе преди 16 години
И като ги свалят какво? Ще дойдат те да се срастнат с мафията...не че вече не са се срастнали де....народа все така ще гледа как разни мижитурки се надпреварват да крадат от него.....
16
0
 
2
 
! Отговори
R.P e debil преди 16 години
R.P e ***
15
0
 
2
 
! Отговори
Не пропуснал избори преди 16 години
Премиерът на Ирландия си подаде оставката онзи ден само за това че е обвинен в корупция , без тя да е доказана до момента , но човека си има някакъв морал , а тука не знам още какво трябва да стане , та някои от прогнилите от скандали политици да си подаде оставката !!! Колко още трябва народа да се отврати от това управление , незнам , но нека поне се прояви висока избирателна активност на следващите избори , щото иначе нещата ще си останат непроменени !! Комунистите си гласуват под строи , турците също , и ако всеки се оправдава че е отвратен от политиката и затова не гласува , то тои дава своя глас за същите тези хора които ненавижда в момента !
14
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
I KATO GI SVALQT TIA KOALICIONNI PROSTITUTKI KAKVO?... SHTE DOIDAT TIQ DUHACHI OT SNIMKATA!
13
0
 
2
 
! Отговори
SAPATA преди 16 години
Който влезе в политаката, да краде.Къде законно, къде незаконно.Кой от сегашните ни т.н. "политици" има наследен капитал? Т.н. "социалисти" бивши комунисти, така и не формираха свой елит.Че чорапите на бащите на сегашния елит още миришат в килера? Станко Тодоров- няма и 4 клас.Тодор Живков- чирак-печатар.Разните му генерали...Какви генерали, бе!Винаги верни на БКП и КПСС... професионалисти... Контраразузнавачи, разузнавачи.... Заловиха ли един агент на КГБ и ГРУ? Я да млъкват и да се скрият в миша дупка.