От Русия с любов

Световноизвестният руски балет Моисеев пристига в България, за да почете 130-годишнината от Освобождението и Деня на славянската култура и писменост
20 апр 2008 10:31,
От Русия с любов
Снимка: artbulgaria

Световноизвестният руски балет Моисеев пристига в България, за да изнесе два спектакъла – на 24 май в Пловдив (Международен Пловдивски панаир) и 26 май във Варна (Двореца на културата и спорта).

Руските артисти идват, за да почетат 130-годишнината от Освобождението на България и Деня на славянската култура и писменост.

След 30-годишно отсъствие от българската сцена, балет Моисеев се завръща в годината на руската култура в България, като обещава едно незабравимо шоу, пленяващо със своята пищност, сила и емоционален заряд.

Пред българския зрител ще се разкрие част руската култура, изкуство и фолклор.

Традиционно България и Русия поддържат чудесни взаимоотношения. Убедена съм, че това не се дължи единствено на исторически стечения на обстоятелствата и добра дипломация.

Нашите две държави споделят общо славянско културно наследство, имат сходна душевност и топли сърца.

С нетърпение очакваме да се срещнем на живо с нашите български приятели от Пловдив и Варна” - каза на пресконференция Елена Щербакова – директор на балета.

Вече десетилетия професионалните артисти от балет Моисеев изнасят концерти из целия свят, като тази година България е специална част от световното турне на състава, което включва още САЩ, Полша, Индия и др.

Държавният академичен ансамбъл за народни танци на Русия е първият в света професионален балет за народни танци, основан на 10 февруари 1937 г.

В репертоара на балет Моисеев влизат танцови миниатюри, хореографски картини, сюити, едноактови балети и др. по музика на Чайковский , Мусогорски, Глинка, Римски – Корсаков и Бородин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание